Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Οι ψεύτες, οι κλέφτες και το ΠΑΣΟΚικό συναπάντημα


Όσοι παρακολουθούν τα οικονομικά θέματα μέσω του τύπου, αλλά και όσοι έχουν στοιχειώδεις γνώσεις περί των οικονομικών, γνωρίζουν πολύ καλά ότι η διεθνής οικονομική κρίση ξέσπασε τον Σεπτέμβριο του 2008. Αφορμή για αυτή την οικονομική κρίση ήταν τα σύνθετα ομόλογα που εξέδιδαν μεγάλες αμερικανικές τράπεζες. Με τα ομόλογα αυτά οι έξυπνοι απόγονοι του μπάρμπα Σάμ πουλούσαν ελπίδες σε αποταμιευτές, οι οποίοι πίστευαν ότι με τα συγκεκριμένα ομόλογα θα αποκτήσουν μεγάλα ποσά. Τελικά όμως έπαθαν μεγάλη ζημιά χάνοντας τα χρήματά τους
.

Τη συγκεκριμένη περίοδο το ΠΑΣΟΚ βρισκόταν στην αντιπολίτευση και ο Παπανδρέου αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ήταν συγχρόνως και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Παπανδρέου ήταν ο μόνος πολιτικός όχι μόνο στη Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, ο οποίος δεν ήθελε να πιστέψει ότι η οικονομική κρίση ήταν ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Με το να αρνείται συνεχώς την πραγματικότητα, προσπαθούσε να κερδίσει πολιτικά τον ελληνικό λαό, τάζοντάς του τα πάντα στις προεκλογικές του ομιλίες. Και τι δεν έταξε: αυξήσεις μισθών και συντάξεων, διασφάλιση των εισοδημάτων μας, καμία αύξηση στους άμεσους και έμμεσους φόρους, πάταξη της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής, μειώσεις των δαπανών του δημοσίου και πολλά άλλα. Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα να πείσει τον ελληνικό λαό, να υφαρπάξει την ψήφο του και να τον φέρει στην εξουσία στις 4 Οκτωβρίου 2009 και μάλιστα με πολύ μεγάλη πλειοψηφία.

Δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα
Την επομένη όμως των εκλογών χρησιμοποιώντας ως άλλοθι την παγκόσμια οικονομική κρίση, όχι μόνο αθέτησε τις απατηλές υποσχέσεις που είχε δώσει προεκλογικά, αλλά επέβαλε δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα στο λαό. Ουσιαστικά τη νύφη την πλήρωσαν οι ασθενέστερες εισοδηματικά τάξεις (αυτοί δηλαδή οι οποίοι τον πίστεψαν και το ψήφησαν) και ο λαός οδηγείται στη φτώχεια και στην οικονομική εξαθλίωση. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, Παπακωνσταντίνου και σία, έπεσαν σαν ακρίδες πάνω στα εισοδήματα των μισθωτών και των συνταξιούχων, προκειμένου να βρουν χρήματα για να πληρώσουν τους διεθνείς τοκογλύφους δανειστές μας. Και δεν έφτανε μόνο αυτό: ανέβασαν τους έμμεσους φόρους στα ύψη, μετατρέποντας την καθημερινή ζωή του Έλληνα σε κόλαση. Η φτώχεια και η εξαθλίωση του λαού είναι γεγονός και θα γίνουν ακόμη μεγαλύτερες με τα νέα μέτρα που έρχονται. Μέτρα τα όποια επιβάλει η πραγματική κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται εκτός Ελλάδος και είναι το ΔΝΤ, η ΕΕ και η ΚΕΤ. Φυσικά ο Παπανδρέου δεν είναι ο πρώτος πολιτικός που λέει ψέματα για να καταλάβει την εξουσία. Όσα υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό απεδείχθησαν φρούδες ελπίδες. Ας έχει όμως υπ' όψιν του, ότι στις επόμενες εκλογές, όποτε και αυτές γίνουν, θα έχει πολύ χειρότερη τύχη από αυτήν που είχε ο Καραμανλής και η ΝΔ. Φυσικά, με την προϋπόθεση ότι αυτές θα προλάβουν να γίνουν και εάν δεν έχουν φύγει νύχτα αυτός και η παρέα του. Γεγονός πάντως είναι, ότι δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στους δρόμους δίχως αστυνομική προστασία. Ο George, επειδή δεν έχει το πολιτικό θάρρος να παραδεχθεί την αλήθεια και να ζητήσει έστω και μία συγνώμη από τον ελληνικό λαό, έστησε με τους συνεργάτες του μία επικοινωνιακή μηχανή, ότι για όλα φταίει η ΝΔ.
Ο Καραμανλής και οι συνεργάτες του, ήταν αυτοί οι οποίοι οδήγησαν τη χώρα στην οικονομική καταστροφή. Βέβαια, ο Καραμανλής δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Παρέδωσε την διακυβέρνηση της χώρας σε μία παρέα ανικάνων πολιτικών (φίλων του) οι οποίοι φρόντιζαν μόνο για τα δικά τους συμφέροντα και τα συμφέροντα των κολλητών τους. Ο λαός όμως έφερε στην εξουσία τον Παπανδρέου για να βάλει τάξη στο κράτος, να βγάλει τη χώρα από την οικονομική κρίση και να επαναφέρει την αισιοδοξία και την ελπίδα στον ελληνικό λαό για ένα καλύτερο μέλλον. Αντί λοιπόν ο Παπανδρέου και η παρέα του να εργασθούν για αυτόν τον σκοπό, επί οκτώ μήνες δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Κύριο μέλημά τους ήταν πως θα γίνουν τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών, που βρίσκονται στην χώρα μας Έλληνες και πως θα βγουν οι από τις φυλακές οι πρεζέμποροι. Καθημερινά να βγαίνουν σε τηλεοπτικά κανάλια του εσωτερικού και κλαψουρίζουν ότι η χώρα καταστρέφεται. Είναι σε όλους μας γνωστά τα περί Τιτανικού.
Αποτέλεσμα της συγκεκριμένης διακυβέρνησης ήταν να δανειζόμαστε με υψηλά επιτόκια και το εξωτερικό χρέος να αυξάνεται, με κατάληξη την έλευση εδώ του ΔΝΤ. Αρκετές χώρες της ΕΕ αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και μερικές από αυτές μεγαλύτερα από τα δικά μας. Ίσως η οικονομική τους κατάσταση να είναι και χειρότερη από τη δική μας (Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία κλπ). Όμως, δεν είδαμε ούτε ένα πολιτικό αυτών των χωρών να βγαίνει στα διεθνή τηλεοπτικά κανάλια και να δίνει συνεντεύξεις για την οικονομική κατάσταση της χώρας του. Όλοι αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα τη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία, δίχως συνεντεύξεις και ανακοινώσεις και το κυριότερο, μακριά από το ΔΝΤ. Οι χώρες αυτές επίσης δανείστηκαν από τις λεγόμενες "αγορές", με λογικά όμως επιτόκια. Κανένας πολιτικός αυτών των χωρών δεν βγήκε να πει στους διεθνείς τοκογλύφους ότι η χώρα του βαδίζει προς την χρεοκοπία, όπως κάνουν καθημερινά οι δικοί μας. Στο σημείο αυτό θα μεταφέρουμε ένα πίνακα για να δούμε ποιες είναι οι υπερχρεωμένες χώρες της ευρωζώνης και τι ποσά χρωστούν σε άλλες χώρες. Τα στοιχεία προέρχονται από τους "New York Times". Τα στοιχεία είναι μέχρι το τέλος την περασμένης χρονιάς, και τα ποσά είναι σε δις δολάρια (πηγή Κεφάλαιο). Τα συμπεράσματα δικά σας...

http://www.elkosmos.gr/