Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

O ΓΑΠ κι ο Σόρος σχεδίασαν την χρεωκοπία! Το πάζλ συμπληρώνεται


Απεχθάνομαι τις συνωμοσίες, Νεφελίμ και λοιπά. Αλλά νομίζω ότι έχω την κρίση να βλέπω πίσω από τις λέξεις.

Από τον Σεπτέμβριο του 2009 πριν τις εκλογές ο Προβόπουλος ενημερώνει τα κόμματα για το πρόβλημα του χρέους η είδηση στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ εδώ: http://news.kathimerini.gr/


Παρ’ όλα αυτά ο κ.Γ.Α.Παπανδρέου βάζει προεκλογικά το κάλπικο σύνθημα “Λεφτά Υπάρχουν” ! Υστερόβουλο; Ο νοών…

Τον Οκτώβριο 2009 αποφασίζουν να προσφύγει η.....
χώρα στο Διεθνές Νομισματικά Ταμείο όπως δηλώνει ο υφυπουργός Σαχινίδης στον Δελαστίκ. Η είδηση στο ΕΘΝΟΣ εδώ: http://www.ethnos.gr

To βίντεο αποκάλυψη του κ.Σαχινίδη


Όμως, ούτε τα spread δικαιολογούσαν την προσφυγή, ούτε και το ίδιο το έλλειμμα από μόνο του, την στιγμή που άλλες χώρες είναι σε χειρότερη μοίρα. Το κράτος σταματάει να λειτουργεί, με τις “νέες ιδέες” του ΓΑΠ, βιογραφικά, συνεντεύξεις και συζητήσεις επί συζητήσεων με ειδικούς από το εξωτερικό. Πως θα πάνε την χώρα στο ΔΝΤ;

Η παραδοχή αυτή του κ.Σαχινίδη μας οδηγεί σε δύο ακόμη συμπεράσματα.

Πρώτον γιατί τόση σπουδή να πάμε στο ΔΝΤ όταν δεν μπορεί να δώσει πάνω από 30δις; Υπήρξε αντάλλαγμα ή άλλο όφελος που δεν το ξέρουμε;

Δεύτερονεξηγεί και δικαιολογεί την αντίδραση της κ.Μέρκελ! Την έφεραν προ τετελεσμένων. Πριν πάρουν μέτρα, πριν προσπαθήσουν να ορθοποδήσουν την Οικονομία, της πήγαν το πακέτο ΔΝΤ! Και μετά με υποκριτικό τρόπο για Όσκαρ μιλούσαν για την “δήθεν” απειλή στην προσφυγή στο ΔΝΤ αν δεν δώσει τα λέφτα η Ευρώπη!

Ο ΓΑΠ και οι Αμερικάνοι σύμβουλοι του όμως γνώριζαν πολύ καλά ότι η αμφισβήτηση του Μάαστριχ θα επισύρει την οργή και αντίδραση της Γερμανίας. (1) Οι Γερμανοί έκαναν τα στραβά μάτια σε αποκρύψεις στοιχείων από χώρες που δεν τα έβγαζαν πέρα για να μη διαταραχθεί η ευρωζώνη αλλά δεν θα ανέχονταν ανοιχτή αμφισβήτηση της συνθήκης.
Η ανακοίνωση μεγάλου ελλείμματος και η άρνηση να πάρει μέτρα ήταν αυτό ακριβώς : ανοιχτή αμφισβήτηση του Μάαστριχ και προκάλεσε την ελληνογερμανική κρίση. (2)
Οι αγορές που μέχρι τότε υπέθεταν ότι πίσω από όλη την ευρωζώνη στέκεται η Γερμανία αναστατώθηκαν όταν είδαν τη ρήξη Ελλάδος – Γερμανίας που σήμαινε ότι δεν θα κάλυπταν την Ελλάδα οι Γερμανοί.

Οι συμβουλές των Ειδικών ποιες ήταν;

Από τα γεγονότα μπορούμε να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας. Ενας από τους συμβούλους ήταν κι ο Soros.

Στις 7/11/2009 Επισκέπτεται τον ΓΑΠ ο Σορος

Είδηση στην Καθημερινή εδώ

kathimerini.gr

tovima.gr

Στις 10 Δεκεμβρίου 2009, τρεις ημέρες μετά, έγινε κάτι ακόμη χειρότερο: Η Τράπεζα της Ελλάδος αποφάσισε να μην επιβάλλονται κυρώσεις σε όποιον κερδοσκόπο δεν έδινε τα ομόλογα στον αγοραστή τους μετά τη λήξη των δέκα ημερών! Άρχισε το σορτάρισμα!

Είδηση στο ΑΝΤΙ εδώ : http://www.antinews.gr/?p=41425

Ερώτηση της Β.Παπανδρέου για το θέμα ! [UPDATE 13/7/2010]

εδώ: http://www.antinews.gr/

Ακολούθησαν στα ΜΜΕ οι ακατανόητες, τότε, δηλώσεις των στελεχών ΠΑΣΟΚ του τύπου “δεν υπάρχει σάλιο”, “Τιτανικός”. Τα sread από 160 πριν τις εκλογές εκτοξεύονται!

Παρά όμως την σπέκουλα του Πρωθυπουργού και το πόλεμο που έκανε εναντίων της ίδια του της χώρας (δεν εννοώ τις ΗΠΑ) το Ιανουάριο μπορέσαμε πάλι (!) να δανειστούμε, χωρίς εξωτερική βοήθεια!

Το μνημόνιο δεν ήταν αναπόφευκτο ούτε σε εκείνη τη δεδομένη χρονική στιγμή! Η Ελλάδα δεν είχε παρά να επαναλάβει τη διεργασία που οδήγησε στον επιτυχή δανεισμό 8 δις ευρώ, με προσφορά 25 (ναι, είκοσι πέντε!) δις ευρώ, την 25η Ιανουαρίου 2010.

Τι είχε συμβεί ακριβώς τότε;

Με την εγκληματική μετεκλογική αδράνεια της κυβέρνησης Παπανδρέου, να μην παίρνει μέτρα, παρά το υψηλό έλλειμμα (ας θυμηθούμε ξανά το «ξεκολλήστε» του Σαμαρά), η χώρα είχε φθάσει και τότε σε οριακό σημείο σχετικά με τη δυνατότητα δανεισμού της. Οι αγορές αμφισβητούσαν ανοικτά την πιστοληπτική μας ικανότητα. Το spread είχε πάρει για τα καλά την ανηφόρα.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, ήλθε σε συμφωνία με πέντε σημαντικές τράπεζες, τις οποίες όρισε (έναντι αδρής προμήθειας) αναδόχους της έκδοσης 5ετών ομολόγων, που προγραμμάτισε για τις 25 Ιανουαρίου, υπό τον όρο να εγγυηθούν την αγορά ενός ελαχίστου ποσού ομολόγων από τη δημοπρασία, ύψους 500 έως 600 εκατ. ευρώ η κάθε μία. Με δεδομένο ότι το Δημόσιο ζητούσε 3 με 5 δις από τη δημοπρασία, η εγγύηση που έδιναν οι ανάδοχοι εξασφάλιζε ουσιαστικά την επιτυχία της δημοπρασίας, προτού αυτή ξεκινήσει.

Η ίδια η παροχή εγγύησης από μεγάλες διεθνείς τράπεζες ήταν μια τέλεια ψήφος εμπιστοσύνης στο ότι δεν θα χρεοκοπούσε η οικονομία μας, που προκάλεσε μεγάλο αγοραστικό ενδιαφέρον και σε άλλους. Έτσι, από την αρχή της δημοπρασίας, και μέχρι τη λήξη της, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, τα ελληνικά ομόλογα είχαν γίνει ανάρπαστα. Σύνολο προσφορών: 25 δις! Σε μία ημέρα! Για μία μόνον δημοπρασία ομολόγων!

Με τεσσεράμιση τέτοιες δημοπρασίες καλύπταμε τα 110 δις, που «εξασφάλισε» (για τρία χρόνια και σε πολλές δόσεις) ο «εθνοσωτήρας» ΓΑΠ, υποθηκεύοντας το παρόν και το μέλλον της χώρας! [update 15/9/2010]

Το Σάββατο 18 Απριλίου νωρίς το πρωί, όμως, δηλαδή τρεις μέρες πριν την έναρξη των συζητήσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους τοποτηρητές του ΔΝΤ (και τους Ευρωπαίους παρατρεχάμενους της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας) φτάνει στην Αθήνα ο μετρ της θεσμοθετημένης παγκόσμιας κερδοσκοπίας Τζ. Σόρος. H είδηση ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ εδώ: www.topontiki.gr

Στις 4 Ιουνίου 2010 ο Σαμαράς φέρνει στην βουλή το θέμα για το τρόπο που επιτέθηκαν στην Ελλάδα μέσω των ομολόγων κι ο Παπανδρέου αρνήται να απαντήσει η είδηση εδώ: http://www.antinews.gr/?p=48640

Αν δούμε και το ΑΕΠ του 2009, για παράδειγμα, είναι 240 δις. Ακόμη κι αν χρωστάμε 300 δις, δεν είμαστε και μπανανία! Είμαστε πλούσια χώρα που έχουμε ένα πρόβλημα χρέους αλλά όχι Εσόδων ή δανεισμού! Ποιος ο λόγος για τον κύριο Παπανδρέου να γυρνάει την Ευρώπη και να επαιτεί για δανεισμό ως άνεργος; Γιατί αλλιώς σε αντιμετωπίζει μια Τράπεζα όταν έχεις λεφτά κι αλλιώς όταν είσαι στο δρόμο.

Αν δείτε το προϋπολογισμό του 2009, τα έσοδα ήταν 59 δις και τα έξοδα 67 δις, εκ των οποίων όμως τα 12 δις ήταν μόνο τόκοι. Αν κάναμε, τουλάχιστον, μόνο την διαπραγμάτευση αυτών των τόκων, χωρίς να δώσουμε την εντύπωση της χρεοκοπημένης χώρας δεν πήγαιναν τα σπρεντ στα 700 και θα είχαμε τον χρόνο να κάνουμε τις απαραίτητες τομές στα έξοδα μας.

Ένααφελές επιχείρημα ήταν οτι δεν θα μπορούσαν να πληρώσουν τις συντάξεις, δι αυτό πήγαμε στο ΔΝΤ. Μα τα ταμεία δεν σταμάτησαν σε μια μέρα να μην έχουν εισπράξεις. Ουτε η ΔΕΗ, ούτε η Εφορία. Ο μόνος τρόπος να μην έχει έσοδα το κράτος είναι να καταστροφή η Γη! Κι αυτό δεν έγινε. Ναι, είχαμε πρόβλημα διαχείρισης. Ναι, είχαμε πρόβλημα διαφθοράς (ΜΚΟ, C4I, Siemens) αλλά αυτό δεν δικαιολογεί το δανεισμό 110 δις!

Η τελευταία κυβέρνηση της ΝΔ παρά τα όποια σκάνδαλα, φρόντιζε να δανειστεί από την αρχή του έτους για όλο τον χρόνο χωρίς να διασύρει την χώρα. Ενώ παράλληλα κατά την διάρκεια του έτους έδινε κίνητρα στη αγορά να κινηθεί. Για να θυμηθούμε την COSCO, Αγωγό, Επιδότηση Κλιματιστικών, Μειώσεις φόρου στην αγορά αυτοκινήτου κτλ. Δεν ήταν αρκετά, αλλά δεν ήταν και καταστροφικά.

‘Η λοιπόν η κυβέρνηση ήταν ανίκανη να χειριστεί την οικονομία, ή εκτελεί συμβόλαιο θανάτου της οικονομίας (ΔΝΤ) και των κατοίκων της χώρας (Εργασιακό, Ασφαλιστικό) και μετά θα “βρει” τα λεφτά που όλοι οι άλλοι βλέπουμε εκτός από τον ΓΑΠ! Διαβάστε εδώ το ΑΕΠ του 2009

Όσο για τα μέτρα που πήρε για να σώσει την οικονομία, ακόμη και παιδί πρώτης δημοτικού, ξέρει ότι όσες περικοπές και να κάνει κάνει κάποιος δεν πρόκειται ποτέ να σωθεί μειώνοντας τα έσοδα! Κι αυτό ακριβώς έκανε!

Αύξησετο ΦΠΑ και μάλιστα το αυξάνει άλλ0 10% έν μέσω τουριστικής περιόδου!

Την μόνη ώρα που θα μπορούσε να σωθεί η Ελλάδα από τον Τουρισμό!

Γιατί ακόμη κι αν οικονομοτεχνικά θέλει με την μείωση μισθών να βοηθήσει το ισοζύγιο, μειώνοντας την αγοραστική δύναμη του πληθυσμού με ανάλογη μείωση εισαγωγών, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την περικοπή των “εξαγωγών” (τουριστικό συνάλλαγμα).

Όσογια αναπτυξιακό σχέδιο ραντεβού τον Σεπτέμβρη…

Η ζημιά που θα προκληθεί από αυτή την επιλογή του θα ισοδυναμεί με την Μικρασιατική καταστροφή που 1.2εκ έμειναν άστεγοι!

Τυχαίο κι αυτό; Τι οικονομικά σπούδασε ο Παπακωνσταντίνου;

Η είδηση εδώ : Προβληματισμός για τη «μαύρη τρύπα» στα έσοδα

Όποιοςέχει κι άλλα κομμάτια του παζλ παρακαλώ να μου τα στείλει.

Σχετικό βίντεο:

O Soros μας εξηγεί πως μας έκλεψε, και πως θα μας Χρεοκοπήσει!!!!

http://www.skai.gr/player/TV/?MMID=112208


Σχετικά Άρθρα:

http://kavvathas.wordpress.com

http://olympia.gr

http://arahova.wordpress.com

http://www.market-talk.net

Χ.Γιανναράς : Τι σημαίνει «ολίγιστος» [update]

Παραπομπές

(1) Ένα κομμάτι του παζλ είναι η διέγερση της Γερμανίας. Επειδή η συνθήκη του Μάαστριχ δεν έχει αναλυθεί επαρκώς στην Ελλάδα ο κόσμος δεν ξέρει λεπτομέρειες και δεν ξέρει ότι η Γερμανία τη θεωρεί ζωτικό εθνικό συμφέρον. Επί χρόνια τα προοδευτικά παπαγαλάκια αναφέρονται σε αυτήν ως “συνθήκη των τραπεζιτών” παραγνωρίζοντας ότι ήταν απαίτηση της Γερμανίας ως ΚΡΑΤΟΥΣ για να δεχθεί την κατάργηση του μάρκου.

(2) Από σχόλιο φίλου στο http://www.antinews.gr/?p=51928&cpage=1#comment-478452

ΠΗΓΗ: http://netakias.wordpress.com/2010/06/07/gapnsoros/

http://dexiextrem.blogspot.com/2010/10/o.html