Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Ο Μιχάλης Έλληνας κονιορτοποιεί το τουρκικό υπόμνημα με το οποίο ζητάνε από τον Κάμερον την αναγνώριση του ψευδοκράτους


Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Αγγλίας κ. Μιχάλης Έλληνας με μια καταπελτική 6σελιδη επιστολή του προς τον Βρετανό πρωθυπουργό κ. Ντέιβιντ Κάμερον ημερομηνίας 30 Σεπτεμβρίου, 2010, αντικρούει με τρανταχτά επιχειρήματα τις ψευτιές και απαιτήσεις των Τούρκων και ενημερώνει τον νέο Βρετανό πρωθυπουργό για τον μύθο της λεγόμενης «απομόνωσης» που επικαλούνται οι Τούρκοι.

Εξηγεί ότι είναι μύθος η επικαλούμενη «απομόνωση» τους, οι Τουρκοκύπριοι (ΟΧΙ ΟΙ ΕΠΟΙΚΟΙ) απολαμβάνουν όλων των δικαιωμάτων τους...... ως πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας και είναι ελεύθεροι να ταξιδεύουν παντού στον κόσμο με διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας και με ταυτότητες της Κ.Δ, και όλα αυτά είναι γνωστά στην Βρετανική Υπάτη Αρμοστεία στην Λευκωσία. Ότι με το επιχείρημα του γνωστού «poorTurks» η Τουρκία και όσοι τους υποστηρίζουν, στοχεύουν στην αναγνώριση του κατοχικού καθεστώτος και επιβολή του απορριφθέντος Σχεδίου Ανάν, την απο-ενοχοποίηση της Τουρκίας και την διαγραφή των εγκλημάτων της εις βάρος των Ελληνοκυπρίων.

Ο κ. Έλληνας αναφέρεται στην έκθεση που ετοίμασε η κα Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή το 2006 η οποία καταρρίπτει με στοιχεία την επικαλούμενη «απομόνωση» και που εκδόθηκε από το Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών της Κ.Δ και καταγράφει αναφορές από την έκθεση και αναλυτικά στοιχεία και αριθμούς, για τα επιδόματα και οφέλη που παίρνουν οι Τουρκοκύπριοι δίχως να πληρώνουν ούτε ένα σέντ σε φόρους και υποχρεώσεις εις βάρος των Ελληνοκυπρίων φορολογούμενων.

Η επιστολή προς τον Βρετανό πρωθυπουργό αναφέρεται στα ψηφίσματα του Σ.Ασφαλείας 541/1983 και 550/1984 τα οποία καλούν όλες τις χώρες να μην αναγνωρίσουν τα κατεχόμενα και να μην βοηθήσουν ή συνεργαστούν με οποιονδήποτε τρόπο μαζί τους.

Ο κ. ΄Ελληνας τονίζει ότι είναι οι Ελληνοκύπριοι εκείνοι που στερούνται των ουσιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους οι οποίοι δεν μπορούν να επιστρέψουν στις περιουσίες ως ελεύθεροι πολίτες της Κ.Δ και της Ε.Ε. Οι δε Τουρκοκύπριοι υποστήριξαν και καλωσόρισαν τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα κατά την τουρκική εισβολή εναντίον των Ελληνοκυπρίων. Μέχρι σήμερα, γράφει η επιστολή, ανέχονται τις παραβιάσεις της Τουρκίας εις βάρος των δικών μας ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξού και η απαίτηση τους στο υπόμνημα τους να μην αποκαλούνται τα υπό κατοχή εδάφη μας «κατεχόμενα» (occupied).

Η επιστολή υπενθυμίζει στον πρωθυπουργό Κάμερον, τις ευθύνες της Βρετανίας και το πράσινο φως που έδωσε η Εργατική κυβέρνηση Γουίλσον το 1974 στον Τούρκο πρωθυπουργό Ετσεβίτ στις 17 Ιουλίου, 1974 να εισβάλει στην Κύπρο και αναφέρεται στην συνάντηση αντιγράφοντας την συγκεκριμένη συνομιλία από τα βρετανικά αρχεία.

Γίνεται επίσης αναφορά στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όπου όλες βρήκαν την Τουρκία ένοχη για εγκλήματα στην Κύπρο.

Κλείνοντας την επιστολή ο κ. Έλληνας ζητεί από τον Βρετανό πρωθυπουργό να έχει το θάρρος να μιλήσει πλέον στους Τούρκους και Τουρκοκύπριους καθαρά δίχως τη συνηθισμένη και σκόπιμη διγλωσσία του Φόρειν ΄Οφις του λεγόμενου “evenhandedness” και του υπενθύμισε ότι 200,000 Ελληνοκύπριοι πρόσφυγες περιμένουν να επιστρέψουν στις κλεμμένες τους περιουσίες.

Πατήστε το σύνδεσμο πιο κάτω για να διαβάσετε στα αγγλικά ολόκληρη την επιστολή του κ. Μιχάλη ΄Ελληνα προέδρου του παραρτήματος Αγγλίας του Δημοκρατικού Κόμματος Κύπρου.

http://cyprusactionnetwork.org/yahoo_site_admin/assets/docs/CameronME.276194312.pdf

http://dexiextrem.blogspot.com/2010/10/blog-post_8977.html