Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Νεότερη τους απαίτηση: να παύσουμε να ονομάζουμε τα κατεχόμενα μας εδάφη... κατεχόμενα αλλά «κράτος»!!!


Με τα 50χρονα της Κυπριακής Δημοκρατίας , οι Τουρκοκύπριοι έχουν εντατικοποιήσει τις δραστηριότητες τους τις μέρες αυτές για προώθηση της απαίτησης τους για αναγνώριση απαιτώντας τώρα να......
σταματήσει η διεθνής κοινότητα να αποκαλεί το κατεχόμενο από την Τουρκία μέρος της Κύπρυ «κατεχόμενα»!
Την Κυριακή 3 Οκτωβρίου διοργάνωσαν συγκέντρωση στην Πλατεία Τραφάλγκαρ στο Λονδίνο, η οποία ήταν μάλλον αποτυχία, όπου έριξαν πλέον τις μάσκες και τον μύθο της τάχατες απομόνωσης ομολογώντας δημόσια ότι εκείνο που πράγματι ζητούν είναι πολιτική αναγνώριση του ψευδοκράτους. Η συγκέντρωση διοργανώθηκε μέσω facebook από τα κατεχόμενα (με την υποστήριξη της οργάνωσης «Εμπάργκοτ» στο Λονδίνο που ιδρύθηκε λίγο μετά το δημοψήφισμα για να προωθήσει τις απευθείες πτήσεις, το απευθείας εμπόριο και την αναγνώριση με βρετανικές ράχες και είναι η οργάνωση που απαίτησε όπως αφαιρέσουμε και τον αιματοβαμμένο μας χάρτη με το ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ γιατί τάχατες είναι ...ρατσιστικό!). Έδωσαν και ένα υπόμνημα στην πρωθυπουργική κατοικία με κύριο αίτημα την πολιτική αναγνώριση του ψευδοκράτους.
Λίγες μέρες ενωρίτερα, όμως,προηγήθηκε επιστολή προς την Ε,Ε. Πιο συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος Τουρκοκυπρίων του εξωτερικού έστειλε επιστολές στον πρόεδρο της Ευρωπαικής Επιτροπής και τον πρόεδρο του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου σε σχέση με την απαίτηση των Τουρκοκυπρίων για απευθείας εμπόριο με τα κατεχόμενα. Ο σύνδεσμος εξέφρασε την απογοήτευση του για το ότι ακόμα αναμένει την απόφασή των για το θέμα αυτό.



Νεότερη τους απαίτηση: να παύσουμε να ονομάζουμε τα κατεχόμενα μας εδάφη... κατεχόμενα αλλά «κράτος»!!!

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η ελλαδα ανηκει στουσ ελληνες!!