Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Πουλάμε και αμυντική βιομηχανία...στα πλαίσια αποδόμησης του Ελληνικού έθνους!


Anti-ntp:Όταν λέμε ότι με το ΔΝΤ θα τα πουλήσει όλα ο Jeffrey ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΟΛΑ!!!


Διερευνητικές κινήσεις από το ΥΕΘΑ για πιθανή πώληση των αμυντικών βιομηχανιών ή εκχώρηση μειοψηφικού πακέτου μετοχών σε στρατηγικό επενδυτή. Μήλο της έριδας η ΕΑΒ για την οποία προσφέρεται και η...... σύμπραξη στην κατασκευή νέου μαχητικού αεροσκάφους. 
Σε λύση-πακέτο για τις κρατικές αμυντικές βιομηχανίες αναμένεται να προχωρήσει τάχιστα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπως αποκάλυψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για τον ετήσιο απολογισμό του έργου στο Υπουργείο. 

Μετά τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις και στις αμυντικές βιομηχανίες ΕΑΒ, ΕΑΣ και ΕΛΒΟ καθώς ορίζονται άμεσα από το Υπουργείο σύμβουλοι οι οποίοι όπως δηλώνεται προς κάθε κατεύθυνση,"θα προτείνουν απροκατάληπτα την καλύτερη λύση".
Πάντως ο Ευ.Βενιζέλος έσπευσε να διευκρινίσει ότι:
"Δεν είπαμε ότι θα γίνουν αναγκαστικά αποκρατικοποιήσεις. Μπορεί να είναι μικτά σχήματα συνεργασίας, μπορεί να είναι μέτοχος μειοψηφίας, μπορεί να είναι κοινοπραξίες. Θα επιλέξουμε το καλύτερο σχήμα" σημείωσε. Σε κάθε περίπτωση, οι διεργασίες που μόλις αρχίζουν θα οδηγήσουν σε ριζική ανατροπή του τοπίου των εγχώριων αμυντικών εταιρειών.
Μήλον της έριδος για τους γίγαντες της παγκόσμιας βιομηχανίας όπλων αναμένεται να είναι η ΕΑΒ που αποτελεί και το "φιλέτο" των ελληνικών εταιρειών.
Ο νέος ιδιοκτήτης, εφόσον αποφασιστεί η αποκρατικοποίηση, θα είναι σε θέση να λάβει μέρος και στο προνομιακό πρόγραμμα του νέου μαχητικού αεροσκάφους.
Αλλά και οι διεκδικητές των ΕΑΣ και της ΕΛΒΟ θα διεκδικήσουν αντίστοιχες συμμετοχές στα άλλα μεγάλα αμυντικά προγράμματα της χώρας όπως ο φορητός οπλισμός και τα πυρομαχικά αρμάτων του Στρατού Ξηράς.


http://greeknation.blogspot.com/2010/10/blog-post_1164.html