Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

«Κι όμως πετρέλαιο υπάρχει αλλά …δεν μας ανήκει πια !»


Κατά τον ίδιο τρόπο που και η Σιέρα Λεόνε είναι από τις πιο πλούσιες χώρες σε διαμάντια κι όμως οι κάτοικοί της πεθαίνουν εξαθλιωμένοι από την πείνα…

Κι όμως …«πετρέλαιο υπάρχει, οι Έλληνες δεν θα απογοητευθούν».

***Τα παραπάνω λόγια δεν ανήκουν σε κάποιον «γραφικό »επιστήμονα ή τρελό δημοσιογράφο που θέλει να ανεβάσει την ακροαματικότητα της εκπομπής του , αλλά στον ...
υφυπουργό περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη στην εφημερίδα « Καθημερινή » ο οποίος μάλιστα συνέχισε προσδιορίζοντας και τις περιοχές….

Γράφει η Τελέσιλλα στο ListonPlace
***«το Ιόνιο είναι αποδεδειγμένα καλή περιοχή , ενώ και η Νότια Κρήτη δημιουργεί σοβαρές προσδοκίες …..αν προσθέσουμε και τα ενθαρρυντικά στοιχεία από τις θαλάσσιες περιοχές της βόρειας Ελλάδας, τότε δικαιούμαστε να είμαστε αισιόδοξοι …»
***Να θυμίσω ότι είχε προηγηθεί πριν λίγες μόλις εβδομάδες, μέσα στην βουλή από τον Γ. Παπανδρέου , μετά την δημόσια αποπομπή του από τις Κάνες, η εξαγγελία της έναρξης εξορύξεων για πετρέλαια νότια της Κρήτης , την οποία είχε εντάξει μαζί με την υπογραφή της Δανειακής Σύμβασης ,και την επίλυση του Σκοπιανού, στα θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί η τωρινή κυβέρνηση .
***Το ερώτημα που γεννιέται αυτόματα είναι:

***Τώρα …ανακαλύψανε τα πετρέλαια;
***Τώρα που η Ελλάδα περιφέρεται ζητιάνα και ρακένδυτη;
***Τώρα που μας έχουν βάλει το πιστόλι στον κρόταφο και έχουμε παραδώσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα οριστικά, αμετάκλητα και άνευ όρων (όπως λέει και η δανειακή Σύμβαση)στα αρπακτικά;
***Τώρα, που ακόμα και οι ίδιοι οι υπουργοί αναγνωρίζουν ότι «οι δανειστές μας , μας εκβιάζουν αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς από το να..υποκύψουμε στις ορέξεις τους»;
***Τα ίδια κόμματα, οι ίδιες οικογένειες που κυβερνούν την Ελλάδα από τον β΄παγκόσμιο πόλεμο και μετά, και οι οποίοι είχαν την ευθύνη για την διαφύλαξη του ορυκτού πλούτου και την αξιοποίηση του προς το συμφέρον της χώρας μας, είναι εκείνοι που δρομολόγησαν τις προϋποθέσεις για να υπαχθεί η Ελλάδα σε καθεστώς δουλείας και αποδέχτηκαν την παράδοση μας στους ξένους τοκογλύφους .
***Και έρχονται τώρα αυτοί, μετά από τόσο καιρό, οι ίδιοι άνθρωποι στην χειρότερη συγκυρία που βρέθηκε ποτέ η χώρα μας μεταπολεμικά, να ανακαλύψουν τον πλούσιο ορυκτό πλούτο τον οποίον κραυγαλέα αγνοούσαν όλα αυτά τα χρόνια!
***Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που συνειδητά καλλιεργούσαν από παλιά, της εικόνα της Ψωροκώσταινας, της φτωχής πλην τίμιας Ελλάδας, που αν μπορεί για κάτι να είναι υπερήφανη, αυτό οφείλεται κυρίως στο παρελθόν της.
***Αυτοί οι άνθρωποι που άσκησαν πεισματικά όλα αυτά τα χρόνια, την πολιτική της «Ελλαδίτσας», δηλαδή της μικρής χώρας με τις περιορισμένες δυνατότητες, έρχονται τώρα με θράσος, να μας πουν ότι είχαμε όλον αυτόν τον καιρό έναν θησαυρό ανυπολόγιστης αξίας!
***Τόσα χρόνια γιατί άραγε έβγαζαν μυθομανείς όλους, όσους μίλαγαν για πετρέλαια στην Ελλάδα;
***Ποιο το νόημα αυτής της δήλωσης τώρα που είμαστε παντελώς ανίσχυροι και ευάλωτοι και που με την Δανειακή Σύμβαση και το Μεσοπρόθεσμο όλος ο πλούτος της χώρας μας είναι υποθηκευμένος;
***Γιατί τόσα χρόνια μας το έκρυβαν και το ανακοινώνουν τώρα που καραδοκούν τα κοράκια;
***Κι όμως η ιστορία αυτή των πετρελαίων και του πλούσιου ελληνικού υπεδάφους , δεν προκάλεσε έκπληξη σε κανέναν γιατί συζητιέται από πολύ παλιά.
***Ο Δημήτρης Μπάτσης από το 1947 είχε γράψει το βιβλίο « Η βαριά βιομηχανία της Ελλάδος.»
***Στο συγκριμένο βιβλίο αναφέρεται ότι η Ελλάδα είναι από τις πιο πλούσιες χώρες του πλανήτη σε ραδόνιο, αλουμίνιο, βωξίτη , μαγγάνιο, μαγνήσιο, νικέλιο, κόκκινο υδράργυρο, λουτέσιο και λανθάνιο επίσης είναι πολύ πλούσια σε ουράνιο και λιγνίτη ( είναι γνωστό ότι ο πόλεμος στο Κοσσυφοπέδιο έγινε για τους λιγνίτες ). Αναφέρει επίσης ότι υπάρχουν πλούσια κοιτάσματα σε πετρέλαιο και όσμιο , φυσικό αέριο και ότι μόνο τα αποθέματα μεθανίου που υπάρχουν νότια της Κρήτης αρκούν για να κινήσουν για δέκα χιλιάδες χρόνια τα αυτοκίνητα του πλανήτη.
***Το πιο συγκλονιστικό όμως που αποκαλύπτει Ο Δημήτρης Μπάτσης είναι η Σύμβαση Cooperη οποία υπάρχει στο υπουργείο Βιομηχανίας και παραδίδεται σαν «ιερό κείμενο» από υπουργό σε υπουργό! βάσει της οποίας τα λεγόμενα «στρατηγικά ορυκτά » της Ελλάδας καθώς και ο υδάτινος πλούτος μας, τίθενται υπό την αιγίδα ενός Αμερικάνικου consortium εταιρειών.
***Το αποτέλεσμα αυτής της αποκάλυψης ήταν να ντουφεκιστεί ο Δημ. Μπάτσης μαζί με τον Ν. Μπελογιάννη το 1952 !!!
***Η Σύμβαση Cooper δεσμεύει την Ελλάδα για 70 χρόνια και η λήξη της ήταν έως την 31η Δεκεμβρίου του 2010. Αν η Ελλάδα δεν απαντούσε αρνητικά στην εταιρεία Hugh Cooper & Co. Inc. Chemical Constrauction Corporetion, προβλεπόταν αυτόματη ανανέωση της Σύμβασης για άλλα 25 έτη!!!
***Κατά περίεργο τρόπο λοιπόν, μόλις έληξε η Σύμβαση, ήρθε το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμό που μέσω αυτών κάθε περιουσιακό μας στοιχείο μεταβιβάζεται αυτόματα στους δανειστές μας και μάλιστα όχι στην κανονική του αξία αλλά πλήρως υποτιμημένο.
***Ηδη, στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής έχει ξεκινήσει η εκμετάλλευση του εκεί υπεδάφους από την TVX Gold του George Soros, η οποία περιέχει αρκετό χρυσό, αλλά και ουράνιο!!!.
***Στις 23/2/96 σε μια απόρρητη έκθεση, την οποία έφερε στο φως η εφημερίδα «Επενδυτής» αναφέρει τα συγκλονιστικά αποτελέσματα των μετρήσεων του ΙΓΜΕ (ίδρυμα γεωλογικών και μεταλλευτικών ερευνών ) – και το οποίο κατά διαβολική σύμπτωση τώρα ΤΟ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ – ότι…..
« γύρω στο ποσό των 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών εκτιμάται η αξία των κοιτασμάτων ουρανίου και άλλων σπανίων μετάλλων για δορυφόρους και πυραύλους.»
***Το κείμενο της συγκεκριμένης έρευνας υπογράφεται από επτά διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες και κάνει λόγο για κοίτασμα ουρανίου που περιέχει 300 εκατομμύρια τόνους με συμπύκνωμα ουρανίου 16%, καθώς και σπάνια άλλα ορυκτά όπως ρουτίλιο, λουτέσιο και λανθάνιο, που έχουν εξαιρετικά ειδικές χρήσεις στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων. ***Αναφέρεται ΜΟΝΟΝ για την περιοχή του όρους Σύμβολο του νομού Καβάλας. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου ΔΙΕΘΝΩΣ. Η αξία του εμπλουτισμένου ουρανίου 235 στην διεθνή αγορά 1998 είναι 20.000 δολάρια το γραμμάριο!.
***Οι έρευνες γύρω από το θέμα πολλές και όλα τα αποτελέσματα συγκλίνουν στο ότι η Ελλάδα είναι μία από τις πιο πλούσιες χώρες σε υπέδαφος.
***Είναι γνωστό επίσης ότι οι Γερμανοί επί κατοχής είχαν ήδη χαρτογραφήσει όλη την Ελλάδα και με την πτώση του Χίτλερ οι σχετικοί χάρτες και πληροφορίες έφτασαν στα χέρια των Αμερικανών.
***Καθόλου τυχαία ο Nicholas Burns (πρώην πρεσβευτής της Αμερικής στην Ελλάδα ) , σε ζωντανή εκπομπή στο MEGA είχε κι αυτός επισήμως παραδεχτεί ότι όντως υπάρχει πετρέλαιο στο Αιγαίο και ότι αυτό ουσιαστικά δημιουργεί την ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
***Την ύπαρξη πετρελαίου αλλά και φυσικού αερίου στον Ελληνικό χώρο είχε επιβεβαιώσει και Η Χίλαρη Κλίντον σε συνέντευξη στον Παπαχελά στην εκπομπή «φάκελοι».
***Αφού λοιπόν έχουμε τέτοιο ενεργειακό πλούτο, γιατί δεν διαπραγματευόμασταν μια ρύθμιση του οικονομικού μας προβλήματος με ευνοϊκούς για μας όρους, αντί να υποκύψουμε σε όλες τις παράλογες και απάνθρωπες – κατά ομολογία των ίδιων των κυβερνητικών στελεχών -απαιτήσεις των δανειστών μας;
***Πως είναι δυνατόν μια χώρα που έχει τέτοιο «θησαυρό», χωρίς να υπολογίσουμε και τα άλλα συγκριτικά πλεονεκτήματα μας (κλίμα, εδάφη, νερά) ,να θεωρείται πτωχευμένη και ότι δεν έχει καμία εναλλακτική δυνατότητα από το να παραχωρήσει την εθνική της κυριαρχία;
***Το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν έκαναν τίποτα για να αξιοποιήσουν τον πλούτο μας σημαίνει ή ότι για κάποιον λόγο δεν ήθελαν ή ότι δεν γνώριζαν. Αν όμως δεν ήταν ικανοί να γνωρίζουν εδώ και 70 χρόνια, τότε πως κατάφεραν μέσα σε ελάχιστους μήνες και μάλιστα τόσο δύσκολους , αυτό που δεν μπόρεσαν τόσες δεκαετίες;
***Ισως είχε έρθει η ώρα των πετρελαίων για την Ελλάδα και έπρεπε να γονατίσει , απαξιωμένη, ανίσχυρη και αδύναμη.
***Όπως πριν από μας γονάτισε και το Ιράκ.
***Κατά τον ίδιο τρόπο που και η Σιέρα Λεόνε είναι από τις πιο πλούσιες χώρες σε διαμάντια κι όμως οι κάτοικοί της πεθαίνουν εξαθλιωμένοι από την πείνα…
πηγή

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όλα αυτά τα χρόνια προετοίμαζαν αυτό που ζούμε.
Για να πάρουν όμως το θησαυρό έπρεπε να υπογράψουμε παραίτηση από την ασυλία της εθνικής κυριαρχίας και σταδιακή μεταφορά του χρέους σε δίκαιο που προβλέπει κατασχέσεις.
Όσο για τον κοσμάκη πρέπει να περάσει την δοκιμασία που περνάει για να πεί πιο εύκολα δεν πειράζει, ας τα πάρουν προκειμένου να πεθάνουμε από την πείνα ας τα πάρουν.
Όταν τα πάρουν, αν είμαστε τυχεροί μπορεί να μας πετάξουν και κανένα ξεροκόμματο.
Όλη η ιστορία στην διεθνή σκηνή είναι ο έλεγχος των πηγών πρώτων υλών και ενεργειακών πόρων από μια συμμορία και η Ελλάδα έχει αρκετά μεγάλο πλούτο ειδικά σε σχέση με το μέγεθός της.