Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Προσπαθούν να εμπλέξουν τη Ρωσία σε παιχνίδια πολέμου!!!


Ξεκαθαρίζει το διπλωματικό παζλ

Λάζαρος Ελευθεριάδης

Η ώρα της τελικής ευθείας είναι σχεδόν μπροστά μας, η προετοιμασία και η αναγνώριση τελευταίων παραμέτρων του σχεδίου, σχεδόν έχουν ολοκληρωθεί και πιθανόν να έρχεται η δράση.

O Αμερικανός αρχηγός του .....

μικτού επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός Martin Dempsey, μετά τις αντίστοιχες δηλώσεις του πρώην επικεφαλής της CIA, Phillip Giraldi, ξεκαθάρισε και αυτός ότι, σήμερα οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ έχουν φτάσει σε ένα σημείο από άποψη προετοιμασίας ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα, να διεξάγουν επιχειρήσεις εναντίον του Ιράν, εάν και όποτε αυτό απαιτηθεί.
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Leon Panetta ο οποίος με την σειρά του έκανε σαφές πως η κόκκινη γραμμή για τη χώρα του και το Ισραήλ, είναι μην αποκτήσει πυρηνικά όπλα το Ιράν.

«Οι ΗΠΑ δεν θέλουν το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Αυτή είναι η κόκκινη γραμμή για εμάς αλλά και για το Ισραήλ. Εάν πρέπει αυτό να το αποτρέψουμε θα το αποτρέψουμε. Εάν προχωρήσουν σε κάτι τέτοιο και πάρουμε πληροφορίες ότι ετοιμάζουν ένα πυρηνικό όπλο θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο για να τους σταματήσουμε. Δεν έχουν μείνει άλλες επιλογές στο τραπέζι», είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός υπουργός.

Όπως δήλωσε ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Χαμενεΐ, σύμφωνα με άρθρο της ελευθεροτυπίας, “οι εχθροί μας, κυρίως το Σιωνιστικό καθεστώς, η Αμερική και οι σύμμαχοί της, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οποιαδήποτε μορφή απειλής και επίθεσης θα αντιμετωπιστεί σθεναρά...Το έθνος μας, οι Φρουροί της Επανάστασης και ο στρατός...θα απαντήσουν στις επιθέσεις με χαστούκια και σιδηρές γροθιές".

Σοκ έχει προκαλέσει σε Ισραήλ και ΗΠΑ η “αιχμαλωσία” του stealth uav RQ-170, από τους Ιρανούς. Γιατί όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται για κατάρριψη, αλλά και για πρωτοφανή επιχείρηση “αιχμαλωσίας”.Επεσε στα χέρια των Ιρανών ένα πραγματικό αμερικανικό τεχνολογικό θαύμα. Η τεχνολογία του οποίου μπορεί να δοθεί και σ΄ άλλες χώρες όπως στη Κίνα για παράδειγμα.
Όπως κατέληξε και το stealth αμερικανικό βομβαρδιστικό,που είχαν καταρρίψει οι Σέρβοι.Για την ακρίβεια τα συντρίμμια του,από τα οποία οι Κινέζοι αναπτύσσουν το δικό τους μαχητικό αεροσκάφος stealth.

Το επίσης μεγάλο πρόβλημα είναι ότι το uav έχει λογικά “περασμένους” όλους τους πιθανούς στόχους στο έδαφος του Ιράν.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας, Εχούντ Μπαράκ, που πριν 10 ημέρες δήλωσε ευθαρσώς πως με την περίπτωση του Ιράν χάνουμε χρόνο και γενικότερα Ισραήλ και ΗΠΑ έχουν ήδη καθυστερήσει πολύ.

Οι δηλώσεις των Αμερικανών και Ισραηλινών αξιωματούχων, πρωτίστως πρέπει να εξεταστούν υπο το πρίσμα, τού εάν και κατά πόσο οι ΗΠΑ έχουν ζωτικά συμφέροντα να ξεκινήσουν πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον του Ιράν στην παρούσα φάση.

Είναι απόλυτα βέβαιο και πρέπει να εκληφθεί ως δεδομένο ότι οι ΗΠΑ και το Ισραήλ θέλουν άν όχι να εξαφανίσουν να αδρανοποιήσουν την συμπεριφορά και την στάση της κυβέρνησης του Ιράν από το χάρτη της Μέσης Ανατολής.

Το Ισραήλ πιέζει να αναλάβει δράση απο κοινού με τις ΗΠΑ, γιατί εκτιμά, πως μετά την αποχώρηση των Αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ θα αναβαθμισθεί σε μεγάλο βαθμό από τις ΗΠΑ ο ρόλος της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή.!!!!

Πρέπει όλα να ολοκληρωθούν πριν την εκλογή του Πούτιν στη Ρωσική Προεδρία στίς εκλογές τις 4 Μαρτίου 2012, γιατί μετά την εκλογή του κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει το πώς θα αντιδράσει.

Ας κρατήσουμε αυτήν την ημερομηνία τις 4 Μαρτίου 2012, διότι ότι είναι να συμβεί, θα συμβεί πρίν απο αυτήν.

Η «αιχμαλωσία» του Αμερικανικού UAV από τις Ιρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, σε συνδυασμό με το κίνδυνο που λέγεται “Χεζμπολάχ” επισπεύδει τα σχέδια και κάνει την άμεση υλοποίησή τους επιτακτική όσον και αναγκαία πλέον συνιστώσα.

Μια στρατιωτική συνεργασία μεγάλου βάθους και έκτασης, της Ελλάδος με το Ισραήλ, που θα πρέπει να είναι πολύ στενή, συστηματική και αναβαθμισμένη σε όλους τους τομείς, οι «λεπομέρειες» της οποίας θα καθορισθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες το επόμενο διάστημα, φαίνεται να είναι πλέον απαραίτητη.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, εδώ και καιρό και στο πλαίσιο της αντίληψης για την ανάδειξη της Τουρκίας σε “ηγεμονική περιφερειακή δύναμη”, έπαιρνε κάτι παραπάνω από αποστάσεις, έναντι της παραδοσιακής στρατηγικής εταιρικής σχέσης με το Ισραήλ, ενώ συγχρόνως ακολουθούσε όλο και πιο “φιλικές” σχέσεις με το ταραχοποιό Ιράν.

Επίσης, εδώ και χρόνια η Τουρκία είχε αρχίσει να συσφίγγει τις σχέσεις της με τη «Χαμάς», τη «Χεζμπολάχ» και το Ιράν, οι οποίοι αποτελούν τους ορκισμένους εχθρούς του Ισραήλ.Οι δύο πρώτες χαρακτηρισμένες ανοιχτά από τη Δύση ως «τρομοκρατικές» οργανώσεις.
Σε όλα τούτα πρέπει να προσθέσουμε την «πολυδιάστατη» πολιτική που εφαρμόζει η Τουρκία στο μέγα θέμα της χάραξης και κατασκευής των αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου, κάτι που σφόδρα έχει ενοχλήσει την Ουάσινκγτον.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος καυτηρίασε απερίφραστα αυτό που ο ίδιος αποκάλεσε αντιισραηλινή πολιτική της Τουρκίας, ενώ κατάγγειλε, επίσης, την φιλοιρανική πολιτική της Άγκυρας, στοιχεία τα οποία όπως είπε, δεν βοηθούν τη Δύση στις επιλογές που έχει κάνει στην περιοχή.

H συνεχιζόμενη υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών προς την «κυπριακής ηγεσίας και ιδιοκτησίας διαδικασία έρευνας των υδρογονανθράκων» υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για επίλυση του κυπριακού, μετέφερε ο κυρία Χίλαρι Κλίντον στην υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου κυρία Ερατώ Καζάκου- Μαρκουλή κατά τη συνάντηση που είχαν στην Ουάσιγκτον.

Ο υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ απάντησε σε ανάλογη ερώτηση « ο τομέας της ενέργειας δεν πρέπει να προκαλεί πολέμους αλλά να δημιουργεί ειρήνη. Αν η πρόταση του Δημήτρη Χριστρόφια περιλαμβάνει την χρήση του αερίου χωρίς να ξεχωρίζει τους λαούς στην Κύπρο στο βορρά και στο νότο, αυτό ήδη ήταν κάτι που ήθελε ο Ερντογάν. Στην περίπτωση αυτή θα μπορούν να υπάρχουν κοινά σχέδια. Αυτό δεν είναι θέμα που μπορεί να αποσπαστεί από τις ειρηνευτικές συνομιλίες. Κι εγώ εύχομαι να φτάσουμε στο ίδιο σημείο».

Οι Τούρκοι κλείνουν το “μέτωπο” με το Ισραήλ και τούς Αμερικάνους κάνοντας “πλάγια βηματάκια” με εντολές άνωθεν και εν όψει της άμεσης εμπλοκής τους σε πόλεμο με την Συρία.
Την ενεργή εμπλοκή της ΜΙΤ στις διαδηλώσεις της Συρίας ισχυρίζονται ότι κατάφεραν να αποκαλύψουν οι αρχές ασφαλείας της Συρίας με την σύλληψη 49 πρακτόρων της τουρκικής ΜΙΤ. Τα άτομα αυτά σύμφωνα με τις συριακές αρχές λάμβαναν μέρος στις ανατρεπτικές δραστηριότητες που βρίσκονται σε εξέλιξη στη χώρα αυτή.

«Σφαγή πρωτοφανούς κλίμακας» καταγγέλλει η Γαλλία για τους 250 νεκρούς πολίτες, ακτιβιστές και λιποτάκτες του στρατού, που έχει μετρήσει σε δύο ημέρες η Συρία, τονίζοντας ότι απαιτείται ισχυρό ψήφισμα του ΟΗΕ που θα ζητά τον τερματισμό της άγριας καταστολής.

Σαφέστατο μήνυμα για τις δυνατότητες της "αντιβαλλιστικής ομπρέλας` της στέλνει προς την Δύση η Ρωσία με την χτεσινή δοκιμή του βελτιωμένου αντιβαλλιστικού πυραύλου SH-08/ABM-3 Gazelle. Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε στο πεδίο δοκιμών Sary-Shagan του Kazakhstan και ήταν απόλυτα επιτυχής.

Με δύο αυτοκινούμενους εκτοξευτές του συστήματος βαλλιστικών διηπειρωτικών πυραύλων Topol-M εξοπλίστηκε μία μονάδα της ρωσικής δύναμης στρατηγικών πυραύλων στην περιοχή του Βόλγα. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας μέχρι το τέλος του χρόνου η συγκεκριμένη μονάδα θα παραλάβει τρείς ακόμα εκτοξευτές.

Ο επιμερισμός στον σχεδιασμό είναι σαφής, η Τουρκία αναλαμβάνει την Συρία, και οι ΗΠΑ με το Ισραήλ αναλαμβάνουν το Ιράν.

Το ερώτημα είναι πώς θα αντιδράσει η Ρωσία σε ανάλογη πρόκληση στα γεωπολιτικά συμφέροντά της στην περιοχή, όταν ουσιαστικά αυτήν την περίοδο μπαίνει σε προεκλογική περίοδο με σχεδόν βέβαιη την εκλογή Πούτιν, και το κατά πόσον θα καταφέρει να αποφύγει μια κατά μέτωπο σύγκρουση με τις ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ γνωρίζουν ότι ο Πούτιν επιδιώκει με ψυχρό υπολογισμό και αποφασιστικότητα να επαναφέρει τη Ρωσία σε ρόλο μεγάλης διεθνούς δυνάμεως.

Προκαλώντας την Ρωσία, δημιουργώντας πρόβλημα σε ένα ισχυρό ερεισμά της στην ΝΑ Μεσόγειο, όπως η Συρία και έμμεσα στο Ιράν, αναγκάζουν την Ρωσία να κλιμακώσει τις αντιδράσεις της.

Η Συρία αποτελεί “βάση” της Ρωσίας, για την Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου, με ανάλογες στρατιωτικές εγκαταστάσεις και εξοπλισμό.

Δεν είναι τυχαίο η κάθοδος του αεροπλανοφόρου “ναύαρχος κουζνετσόφ” με την συνοδεία πολεμικών πλοίων υποστήριξης στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου.

Την άνοιξη του 2012 πρόκειται να αγκυροβολήσει στο συριακό λιμάνι της “Ταρσού” ο στολίσκος των ρωσικών πολεμικών πλοίων με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνετσόφ», αναφέρει η εφημερίδα «Ιζβέστια».

Στρατιωτικοί αναλυτές εκτιμούν στο ίδιο δημοσίευμα ότι βασική αποστολή του ρωσικού στολίσκου θα είναι η ασφάλεια των ακτών της Συρίας και η αποτροπή τυχόν πολεμικής σύγκρουσης με τη συμμετοχή δυτικών κρατών.

Κατά τον πρώην αρχηγό του γενικού Επιτελείου του ρωσικού Στόλου, ναύαρχο Βαλεντίν Σελιβάνοφ, στη ρωσική πλωτή βάση στη Συρία είχε για ένα μήνα αγκυροβολήσει η κορβέτα “Σμετλίβι”, που όμως ήδη έχει επιστρέψει στη βάση της στη Σεβαστούπολη, στην Κριμαία.

Το μοναδικό ρωσικό αεροπλανοφόρο, το «Ναύαρχος Κουζνετσόφ», θα μεταφέρει οκτώ καταδιωκτικά Suhoi-33, άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό νέων αεροσκαφών Mig-29Κ και 2 ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα ΚΑ-27. Έχει στο παρελθόν επισκεφθεί τη βάση στην Ταρσό, το 1995 και το 2007.
Ο πρώην αρχηγός του ρωσικού Ναυτικού Επιτελείου Βίκτορ Κράφτσενκο δήλωσε στην «Ιζβέστια» ότι «η παραμονή οποιασδήποτε στρατιωτικής ισχύος, πέραν της νατοϊκής, είναι πολύ ωφέλιμη για την περιοχή αυτή, διότι δεν θα επιτρέψει την έναρξη μιας ένοπλης σύγκρουσης», αν και διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να γίνει λόγος για τυχόν ένοπλη αντιπαράθεση, καθώς «οι δυνάμεις των ρωσικών πλοίων δεν θα μπορούν να συγκριθούν με τις επιχειρησιακές δυνατότητες του 6ου Στόλου των ΗΠΑ στη Μεσόγειο».

Οι πιλότοι της αεροπορίας του ρωσικού αεροπλανοφόρου-καταδρομικού «Ναύαρχος Κουζνετσόφ» άρχισαν εκπαιδευτικές μαχητικές πτήσεις στην περιοχή του Βοριοανατολικού Ατλαντικού ωκεανού, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Βορείου Στόλου Βαντίμ Σέργκα.

Όπως είπε ο Σέργκα, την επαγγελματική τους τέχνη τελειοποιούν επίσης τα πληρώματα των ελικοπτέρων, τα οποία δεν εξορμούν μόνο από το
αεροπλανοφόρο-καταδρομικό, αλλά και από άλλα σκάφη συνοδείας, το μεγάλο ανθυποβρυχιακό σκάφος «Ναύαρχος Τσαμπανένκο» και το σκάφος της ακτοφυλακής «Γιαροσλάβ Μούντρι».

Η ρωσική ναυτική ηγεσία αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη συγκεκριμένη αποστολή, όπως αποκαλύπτει και η συμμετοχή στις ασκήσεις του αρχηγού του ρωσικού Επιτελείου Ναυτικού, ναυάρχου Βλαντίμιρ Βισότσκι.
Μετά την πρόσφατη παρουσία του ρωσικού αεροπλανοφόρου "Ναύαρχος Κουζνέτσοφ" και την παραμονή του στο Καστελόριζο που έφερε αμηχανία στους Τούρκους, είχε καταφτάσει στην περιοχή για συνδρομή του 6ου Στόλου των ΗΠΑ και το γνωστό αεροπλανοφόρο "Εντερπραιζ".

Ηταν αδύνατον βέβαια, η Γαλλία να παραμείνει εκτός παιχνιδιού, μιας και η Γαλλική “Beicip” είναι από τις πρώτες εταιρίες που ερεύνησαν το Αιγαίο για πετρέλαια ενώ μεγάλο ενδιαφέρον δείχνει αυτή την περίοδο και η “Total” και έτσι προς το τέλος της εβδομάδας καταπλέει στο Αιγαίο το θηριώδες Γαλλικό αεροπλανοφόρο "Τσάρλς ντε Γκωλ" το οποίο θα σμμετάσχει σε στρατιωτικά γυμνάσια με το σύνολο της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας.

Έπεται συνέχεια...

http://www.aegeantimes.gr