Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Morton Abramowitz επίκαιρος όσο ποτέ: Ο διαμελισμός της Τουρκίας προ των πυλών!


Ο Morton Abramowitz, διετέλεσε ως Πρέσβης των ΗΠΑ στη Τουρκία κατά τη περίοδο 1989 – 1991.
Ο Morton Abramowitz το 2007: Έρχεται σύγκρουση μεταξύ Κεμαλικών και Ισλαμιστών, παράλληλα με μία γενικευμένη εξέγερση των Κούρδων!

Στο Αμερικανικό περιοδικό “Newsweek” είχε δηλώσει το 2007, πως προβλέπει μια μεγάλη σύγκρουση μεταξύ Κεμαλικών και Ισλαμιστών, παράλληλα με μία γενικευμένη εξέγερση των Κούρδων, μέσα σε ένα εκρηκτικό περιβάλλον η οποία θα οδηγήσει τη Τουρκία σε επικίνδυνους κλυδωνισμούς και τέλος στην οριστική της διάσπαση.
Η συγκεκριμένη συνέντευξη δημιούργησε σάλο στη Τουρκία και ακολούθησαν πολλές αντιδράσεις.

Την ώρα της συνέντευξης δεν είχε προκύψει η υπόθεση “Εργκένεκον”, ενώ όσον αφορά το θέμα του Κουρδικού από τότε υπάρχουν εξελίξεις, όχι και πολύ ευοίωνες για τους Τούρκους. Θα πρέπει να παραδεχτούμε πως ο κύριος Morton Abramowitz προέβλεψε πολύ σωστά την κρίση μεταξύ Κεμαλικών και Ισλαμιστών. Τελευταία ωστόσο γίνεται λόγος για εμπλοκή ακόμα και ξένων μυστικών υπηρεσιών στη περιβόητη υπόθεση.
Από την άλλη, ο κύριος Morton Abramowitz μετά τη πρώτη επίσκεψη του Ομπάμα στην Άγκυρα, τότε που ουσιαστικά αναβαθμίστηκε ο ρόλος της Τουρκίας σε περίπου …περιφερειακή δύναμη, είχε χαρακτηριστικά δηλώσει:
Υπάρχουν δύο δρόμοι μεταξύ των χωρών ΗΠΑ και Τουρκίας, οι οποίοι είναι:
Αφενός η ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε (το ξεχνάμε σήμερα αυτό) με αντάλλαγμα ωστόσο πως οι ΗΠΑ θα πιέσουν την Ελληνοκυπριακή πλευρά να δεχτεί μια συμβιβαστική λύση ώστε να ανοίξει ο δρόμος προς την Ε.Ε, και αφετέρου το γεγονός πως η Τουρκία επιθυμεί να γίνει «κόμβος» της ενεργειακής μεταφοράς του φυσικού αερίου.
Ωστόσο στον αντίποδα για να γίνει αυτό θα πρέπει οι ΗΠΑ να συνδράμουν στο ρόλο της που θα ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ της Ε.Ε από την Ρωσία (εδώ ξεκινά η αντιπαράθεση μεταξύ Ρωσίας – Τουρκίας).
Πηγη 

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΜΗΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΤΟΥΡΚΟΣ ΚΑΛΟΣ ΜΟΝΟ Ν Ε Κ Ρ Ο Σ

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΦΙΛΕ ΜΟΥ 10.50? ΤΟΥΡΚΟΣ ΚΑΛΟΣ ΟΥΤΕ ΝΕΚΡΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΜΟΡΝΤΟΡ, 3 ΚΟΜΜΑΤΙΑ Ο ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΙ ΤΗ ΓΩΝΙΤΣΑ ΠΟΥ ΠΕΡΣΕΒΕΙ ΑΠΟ ΔΩ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ, ΟΧΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ, ΑΛΛΑ ΝΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΜΟΝΤΡΕ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΝΑ..
ΤΟΥ ...ΒΟΣΠΟΡΟΥ... ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ...ΝΑΙΑΙΑΙΑΙ !!

Nyx είπε...

Αμήν!

Ανώνυμος είπε...

και για να μην ξεχνιόμαστε τι είπε ο π.Παΐσιος :
«Η Τουρκία θα διαμελισθεί σε 3-4 κομμάτια. Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφή μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους. Το κουρδικό θέμα έχει ήδη δρομολογηθεί. Αυτά θα γίνουν, όχι τώρα, αλλά σύντομα, όταν θα πάψει αυτή γενιά που κυβερνάει την Τουρκία και θα αναλάβεινέα γενιά πολιτικών. Τότε θα γίνει ο διαμελισμός της Τουρκίας. Πολύ σύντομα οι προσευχές που γίνονται κάτω από την επιφάνεια της γης, θα γίνονται επάνω στη γη και τα κεράκια που ανάβονται κάτω, θα ανάβονται επάνω (εννοούσε τους Κρυπτοχριστιανούς)….Πίστη και ελπίδα στο Θεό να υπάρχει και θα χαρούν πολλοί. Όλα αυτά θα γίνουν μέσα στα χρόνια αυτά. Έφτασε ο καιρός»

Ανώνυμος είπε...

Επιβαιβεωνεται ο κ. Παναγιωτης Τραϊανου αλλη μια φορα με τα κειμενα του.
Κειμενα με λεπτομερειες για ολο το παρασκηνιο.
Κειμενα που μας ανοιγουν τα ματια

Ανώνυμος είπε...

http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/05/erdogan-autokratoras-pontikos.html

το σχετικο λινκ σε απαντηση του 1,32

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.

-ΑΓΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΤΕΤΑΓΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΝΑ ΑΝΕΜΙΖΕΙ!
-Η ΠΟΜΠΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΦΤΑΝΕΙ
ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΡΩΤΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ(?), Η ΜΠΑΝΤΕΣ ΠΑΙΑΝΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΥΜΝΟ!
-ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟ ΠΟΥΤΙΝ.
-ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΥΜΝΟΙ ΑΠΟ ΧΟΡΩΔΙΕΣ (ΡΩΣΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ) ΕΝΑΛΛΑΣΟΥΝ ΥΜΝΟΥΣ.
-ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΟΥΒΙΚΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ....ΝΥΝ!!!!!!!!!!!!!!

- ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟ ΘΡΟΝΟ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ(?)

Hellas είπε...

Αγαπητέ φίλε (2¨16), ο Πούτιν δεν θα είναι για πολύ καιρό στην Αγιά Σοφιά. Οι Ρώσοι θα θελήσουν να κρατήσουν την Πόλη αλλά δεν θα μπορέσουν. Αυτά
τα έχει πει ο Γέροντας Παΐσιος και Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός. Μετά θα γίνει η μεγάλη Σφαγή. Για μερικούς μήνες μεγάλη πείνα και τότε θα έρθει ο Έλληνας Βασιλιάς, ο Εκλεκτός και Φίλος του Θεού.
Εμείς ως Έλληνες Βυζαντινοί, Ρωμηοί ελπίζουμε να το δούμε στις μέρες μας και σύντομα.
Όλα αυτά είναι αλήθεια, όπως μου τα επιβεβαίωσαν 2 Ιερείς γνωστοί μου, που τους τα είπε ο Γ. Παΐσιος προσωπικά.

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΛΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ΑΥΤΟΣ..ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. Η ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΓΡΑΨΑΤΕ ΕΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΤΕ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΑΝ ΦΥΛΗ ΚΑΙ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ΜΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΟΥ ΓΑΜΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΡΝΟΥΝ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΟΥΝ. ΕΔΩ ΤΑ ΕΒΑΛΑΝ ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΝ, ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΦΟΒΗΘΟΥΝ. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΠΑΙΣΙΕ.. ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΑΚΗ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΠΕΣ, ΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΓΕΜΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΩΜΟΦΥΛΕΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ, ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ, ΜΑΥΡΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕΣ ΤΙΠΟΤΑ..

Hellas είπε...

Σαν πολύ εκτίμηση δεν έχεις για τους Τούρκους βρε 8.22; Τίποτα δεν είναι οι Αγαρηνοί...Τίποτα απολύτως. Ακόμη και στην Κύπρο, έφτασαν 300 Έλληνες κομάντος να σταματήσουν πολλά τουρκικά τάγματα. Μάλιστα τους Τούρκους τους έβρισκαν αλυσσοδεμένους στα τανκς..
Αλλά για ειδωλολάτρης, δωδεκαθειστής φαίνεσαι...

Ανώνυμος είπε...

Η συνέντευξη του Μὀρτον Αμπράμοβιτζ στον Owen Matthews δεν αναφέρει τίποτε από αυτά που ισχυρίζεται το ως άνω δημοσίευμα. Ιδού το άρθρο του Owen Matthews, στον οποίο η συνέντευξη του Αμπράμοβιτζ έχει δύο τρεις σειρές και δε λέει τίποτε από τα παραπάνω. Αντιθέτως παίρνει και φιλοτουρκική θέση.

http://www.thedailybeast.com/newsweek/2007/10/27/it-s-not-about-the-west.html