Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Η μέγιστη επιτυχία του …….σοσιαλιστή Ζαβού από το minessota.


Γράφει ο Τρελλάκιας
Καθήμενος και αναλογιζόμενος λόγω της καλοκαιρινής ραστώνης, της φιλοσοφικής καλοκαιρινής διάθεσης του Αυγούστου, είναι να αναρωτιέσαι πως είναι δυνατόν να φτάνουμε στο τέλος του Καπιταλισμού, στην γνωστή αυτή κατάσταση που ζούμε και βιώνουμε, το γεμάτο κρότο γκρέμισμα της γνωστής «δυτικής» άποψης τρόπου ζωής!


Φτάνουμε δηλαδή στο γνωστό «Dead end» της κατάστασης που γνωρίζουμε! Κάτι καινούργιο πρέπει να γεννηθεί. Κάτι που ή θα δώσει πνοή στην καπιταλιστική κοινωνία, δίνοντας της κάποια πνευματικά, ηθικά ή και άυλα ιδεώδη ώστε να ξεφύγει από τον υπερκαταναλωτισμό, το «κυνήγι» των υλικών αγαθών μέσω των χρημάτων και της δύναμης ή της Εξουσίας.

Είναι πράγματι παράξενος ο Αύγουστος του 2011. Πάντα όλοι θυμόμαστε την πτώση των ρυθμών που είχαν όλοι οι δυτικοευρωπαίοι, αλλά και οι αμερικάνοι στον καλοκαιρινό μήνα της …….ξεγνοιασιάς, της ξεκούρασης. Αντί αυτού σήμερα οι ……..αγορές, τα γνήσια μεταλλαγμένα «παιδιά» της υπερκαταναλωτικής δύσης, δείχνουν τα δόντια τους στα κράτη του λεγόμενου …..εξελιγμένου κόσμου! Άραγε ο Adam Smith είχε διανοηθεί αυτή την εξέλιξη στο χρηματοπιστωτικό σύστημα που σκέφτηκε, ή η …….«μπάφα» του ήταν κακής ποιότητας; Είναι πια φανερό πως ο στόχος είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι αυτός ο συλλογισμός, η ιδέα των ευρωπαίων πολιτικών ηγετών που έκαναν ένα πολύ σοβαρό λάθος. Δεν έλαβαν υπόψη την εθνική ταυτότητα των μελών. Η ιστορία, η πολιτιστική κληρονομιά, η κουλτούρα του κάθε λαού είναι διαφορετική. Θεώρησαν πως η επίπλαστη οικονομική άνθηση που θα επικρατούσε από την διαφαινόμενη πτώση του Κομουνισμού θα έφερνε τις ανοιχτές αγορές του διψασμένου πληθυσμού των κρατών που υπέφεραν από την στυγνή κόκκινη δικτατορία των σοβιέτ, στην διαιώνιση του ψεύτικου κόσμου της οικονομικής άνθησης, της ανάπτυξης. Σήμερα που μάλλον ζούμε την πτώση της σύγχρονης «αυτοκρατορίας» των ΗΠΑ, υπάρχει ορατό πρόβλημα στην οικονομική άρα και στην πραγματική ζωή των ανθρώπων του πλανήτη που έμαθαν να ζουν με τις αρχές της καπιταλιστικής εξουσίας. Δεν μπορούσαν να δεχτούν την φυσική φθορά που έρχεται αναπόφευκτα, όταν καταρρέει το αντίπαλο δέος του παγκόσμιου δίπολου, η κομουνιστική Ρωσία, θα καταρρεύσει και το αμερικανικό δείγμα πολιτικής κουλτούρας.

Απλά σήμερα που ο γίγαντας της Ε.Ε. με τα πήλινα πόδια, συναντήθηκε με τον Ζαβό της Μάργκαρετ, και κάνει τον νέο πυρπολητή εκ των έσω, οι καταστάσεις αρχίζουν να παίρνουν απλά ……τον δρόμο τους. Είναι βέβαια μεγάλη ……νίκη του προέδρου της ……σοσιαλιστικής διεθνούς. Κατάφερε με τον άκρατο εγωισμό του, την μειωμένη διανοητική του ικανότητα, αλλά και την τρομερή τύχη που συνοδεύει πάντα τους ζαβούς, να ενεργοποιήσει το τέλος του …….καπιταλιστικού συστήματος. Αυτή η μετατροπή του εθνικού ελληνικού προβλήματος χρέους σε διεθνές πρόβλημα δανεισμού, για όλη την ευρωζώνη, είναι «πολιτική κατάκτηση» του Ζαβού. Κανείς Καραμανλής δεν υπήρξε στην Ιταλία ή στην Ισπανία ή στην Πορτογαλία! Ο Ζαβός και η κοντόφθαλμη πολιτική σκέψη που του εμφύτεψαν στο λιγοστό μυαλουδάκι του οι πάτρωνες του, οι άνθρωποι του παρασκηνίου, έφεραν τα σημερινά αποτελέσματα. Ας θυμηθούμε τον κόλπο των χοίρων, το Βιετνάμ, το Ιράν. Από γκάφες οι μέντορες, άπειρες! Απλά να το θυμόμαστε, όταν και οι Ευρωπαίοι με το ρυθμό που αντιλαμβάνονται καταλάβουν την ηλιθιότητα και το εύρος της ζημιάς που έκανε ο Ζαβός στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα, ένα θα είναι σίγουρο: Θα τον κυνηγούν όλοι οι ευρωπαίοι, θα είναι global pursuit, με έπαθλο το ………απόλυτο κατακεφάλιασμα του ηλίθιου Ζαβού από το Minnesota!
Πηγη