Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

"Ούτε να το σκέφτεστε για αύξηση της θητείας",λένε οι Ελεύθεροι Φαντάροι.


Εφ’ όπλου λόγχη κι επίθεση κατά μέτωπον στην ηγεσία του ΥΕΘΑ από το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων,για τις πληροφορίες περί αύξησης της στρατιωτικής θητείας. Σε ανακοίνωσή του τονίζει:

“Πρώτα, αφού οι διαδοχικές κυβερνήσεις του κοινωνικού μεσαίωνα οδήγησαν (και οδηγούν) τη νεολαία - ειδικά της επαρχίας - στον καιάδα της ανεργίας και της απόγνωσης, έφεραν το θεσμό των ΕΠ.ΟΠ. (του «χιλιάρικου») ως ....

υποψήφιο φτηνό δυναμικό πραιτοριανών. Ύστερα, η κυβέρνηση του κοινωνικού, οικονομικού και κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού του ΠΑΣΟΚ, αποφάσισε να αλλάξει ακόμα και τους ΕΠΟΠ του «χιλιάρικου» με Έφεδρους Οπλίτες των 400 ευρώ, κρατώντας το ίδιο όνειρο για ένα στρατό – «σιδερένια φτέρνα του εθνικού οράματος» της «πατριωτικής» χούντας κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ. Σήμερα, τα νούμερα «δε βγαίνουν» για το υπουργείο. Η σκληρότερη εργασιακή εκμετάλλευση της νεολαίας, με καύσιμο το όραμα των «εθνικών αναγκών», πρέπει να γίνει με ακόμα λιγότερα χρήματα, με ακόμη περισσότερη βαρβαρότητα.

Μπορεί να πρέπει «να περικοπούν» οι δαπάνες στο στρατό, όμως αυτό περιλαμβάνει μόνο τις συνθήκες διαβίωσης των στρατευμένων, τα δικαιώματά τους και τις ελάχιστες παροχές που ως τώρα είχαν, την ακόμα περισσότερη εκμετάλλευση τους για να βγαίνει η δουλειά τζάμπα, την αύξηση της θητείας για περισσότερη δωρεάν εργασία. Δεν περιλαμβάνει φυσικά τις ρεμούλες των δις των πολεμικών εξοπλισμών, τα εκατομμύρια των αποστολών εκτός συνόρων, διεθνών ασκήσεων και βάσεων, τη FRONTEX, τα δεκάδες άχρηστα στρατόπεδα που συντηρούν μαγαζάτορες κι επιχειρηματίες με το υστέρημα των φαντάρων και των οικογενειών τους, συντηρούν τις ντόπιες εκλογικές πελατείες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Απέναντι σε αυτές τις επιλογές της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, η νεολαία τους γυρίζει την πλάτη! Ο θεσμός της μεσαιωνικής εκμετάλλευσης των ΕΦΟΠ βουλιάζει, οι νέοι άνθρωποι απαξιώνουν το στρατό και τη θητεία, οι ΕΠΟΠ αναδεικνύονται σε «πολύ ακριβό», κι όχι τόσο αποδοτικό, μέτρο της αναδιάρθρωσης των ενόπλων δυνάμεων και των στρατιωτικών δογμάτων ενάντια σε εξωτερικό και εσωτερικό εχθρό. Ακόμα και μέσα στα στρατόπεδα, η εξοντωτική πειθαρχία που θέλει να επιβάλλει ο παραλογισμός της ακραίας «εθνικής» εκμετάλλευσης, δεν πιάνει τόπο, αφού οι φαντάροι διεκδικούν, αρνούνται, παλεύουν για τα δικαιώματά τους. Συναντιούνται με τα στρώματα μόνιμων-ΕΠΟΠ που βιώνουν ανάλογη ανασφάλεια και βαρβαρότητα.

Θυμίζουμε ότι η μείωση της θητείας στους εννιά μήνες, από την τότε κυβέρνηση της ΝΔ, ήταν η άτακτη οπισθοχώρηση ύστερα από τη συντριβή της προσπάθειας να περάσει η στράτευση στα 18, και η αγωνιώδης προσπάθεια να χρυσωθεί το χάπι στη στρατευμένη νεολαία προκειμένου να διασωθεί η υπόλοιπη αναδιάρθρωση των ενόπλων δυνάμεων. Τι κάνει τον κύριο Μπεγλίτη και την κυβέρνηση να πιστεύει ότι, αυτή τη φορά, μια ακόμη άγρια επίθεση στη νεολαία και τις συνθήκες στράτευσής της θα έχει καλύτερη τύχη;

πηγη

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kala lene...auta einai kolpakia ths kouradokuvernhshs gia na fenetai meiwmenh h anergia.leipsandreia?????panta eixame...ante boulo.

Ανώνυμος είπε...

άντε τώρα να κάνετε το 18μηνό σας και μην λέτε πολλά πολλά

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή αν το πρόβλημα της λειψανδρίας έχει πραγματικά διογκωθεί σε βαθμό που θέτει τη βασική λειτουργία του στρατεύματος σε αμφισβήτηση, εσύ προτείνεις ο νέος Έλληνας να αρνηθεί να υπηρετήσει. Τι διάολο? Σε ιστοσελίδα του ΚΚΕ μπήκα?

e-ego είπε...

Μη σκίσουν το καλσονάκι οι νεοΈλληνες...
Ούτε στρατιώτες δεν θέλουν να πάνε και μου ονειρεύονται να "σώσουν την Ελλάδα" με επαναστάσεις...
Κολοκοτρώνηδες του ΚΩΛΟΥ...

Ανώνυμος είπε...

Γιουρια στα μαστουρια,προσεχε μην σκισεις καναμ καλτσον,παρε κανα βιαγκρα καλυτερα.

Ανώνυμος είπε...

Σωστός ο e-ego

Ανώνυμος είπε...

Η κατασταση επρεπε να ειναι ετσι:
3-5 μηνες εκπαιδευση , ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ παρομοια με των ειδικων δυναμεων.
Δεν χανεις χρονο , μαθαινεις να επιβιωνεις σε δυσμενεις συνθηκες γινεσαι Αγορακι και οχι παιδακι με τις μαλακιες τα οιστρογονα στο ΝΕΡΟ. κτλ.
Το αισθημα του Ελληνισμου θα ριζωνε μες στις καρδιες μας.
ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ.
ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΑ ΝΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΑ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!!
ΑΓΑΠΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΧΕΣΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥ.
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΦΑΜΙΛΙΑ!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Κολοκοτρόνης υπηρέτησε στο στρατό? Και εάν ναι μάλλον στον τουρκικο όπως και τώρα στου παπανδρέου. ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ και σεις και ο στρατος σας! Σιγά μην μάθουμε να πολεμάμε και να αγωνιζόμαστε στο στρατό.

Ανώνυμος είπε...

3:10 είσε παααααρα πολύ γελοίος!!

Ανώνυμος είπε...

re paidia pate kala????na bainei strato o kathenas kai na kathete na xeskatizei olhmeris????ektos ki an pisteute oti h theitia dinei sovari kai swsti ekpaideusi...ton paizoune sta vraxia oli mera.kanto 6mhno h 8mhno,,kane mia sovari ekpaideusi ki oxi aggareia kai paw trexontas...o 12:39 eimai kai den arnoumai na uphrethsw katholou...isa isa pou skeftomai na bw eidikes dunameis..alla na bgei kati swsto apo kei filarakia,,na piasoume kana g3 na skasei kanas pelekys 5 na xei ligo saspens...kai su o 12:56 skatiflwra kane moko kai mh les malakies...to pezete hrwakia ki ama skasei kamia epistrateusi tha trexete sth mama sas flwrakia...olo meli meli kai thganhta tpt...ante boulo pali

Ανώνυμος είπε...

Ο στρατος πρεπει να μετονομαστει σε νυκοκυρικη, και επιτελους να βαλουν και τις γυναικες να υπηρετουν υποχρεοτικα. Επισης συμφωνω με αυτους που λενε οτι ο στρατος δεν προσφερει καν εκπεδευση αλλα ειναι μονο αγγαρεια και καλω οσουν ειναι να πανε να αρνηθουν.
Δεν μαθαινεις τιποτα στον στρατο, οτι μαθεις στο κεντρο μετα λαντζα και αγγαρεια. ΟΥΣΤ

e-ego είπε...

Ώπα! μετά τους "υπερπορωμένους" χρυσαυγίτες με το, σε έξαρση, θυμικό και "τους γαμάω όλους ρε!"
νά'σου και τα κομμούνια που λένε αρνηθείτε όπως έλεγαν στους στρατιώτες μας όταν έφευγαν από τον Πειραιά να πραγματοποιήσουν το όνειρο της Μεγάλης Ιδέας στην εκστρατεία της Μικράς Ασίας.
Μωρέ αν δεν συνέλθετε όλοι μαύρο φίδι που μας έφαγε και να δω σε ποιο χώμα θα μπορέσετε να σταθείτε για να λέτε τις ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΤΕ...

e-ego είπε...

Και μάθετε λίγη ορθογραφία μερικοί πριν εκφράσετε τις εξυπνάδες σας.