Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Για να ξέρουμε ως χώρα τί παράγουμε!



Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω
ΕΠΕΙΔΗ
Μας έχουν ζαλίσει οι δημοσιογράφοι με το ότι δεν παράγουμε τίποτα...

ΕΠΕΙΔΗ
Έχουν απαξιώσει οτιδήποτε κάνει αυτή η.... χώρα και οι άνθρωποί της.

ΕΠΕΙΔΗ
Μας παρουσιάζουν συνέχεια -και προσπαθούν να μας πείσουν- ότι είμαστε τεμπέληδες, διεφθαρμένοι, κλέφτες και βολεψάκηδες.

ΕΠΕΙΔΗ

Μας λένε -και προσπαθούν να μας πείσουν- ότι ζούμε με δανεικά.

Διαβάστε εδώ εξαγωγικές ''πρωτιές'' της χώρας

Μαγνήσιο: Ο μαγνησίτης που εξάγει η χώρα μας, καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης.

Αλουμίνιο: Εδώ και μερικά χρόνια η Γαλλία ελάττωσε την παραγωγή της σε αλουμίνιο και η Ελλάδα πλέον είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παραγωγή του αλουμινίου, με χιλιάδες εφαρμογές.

Βωξίτης: Η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη μωξιτοπαραγωγός χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο μωξίτης χρησιμοποιείται και στην κατασκευή αεροσκαφών, ηλεκτρικών συσκευών, μεταλλικών κατασκευών και αλλού.

Σμηκτίτες: Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες στην εξόρυξη σμηκτιτών, οι οποίοι έχουν μεγάλο εύρος εφαρμογών, όπως η διάθεση αποβλήτων, τα φάρμακα, τα καλλυντικά και άλλα.

Νικέλιο: H Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως με σημαντικά κοιτάσματα νικελίου στο υπέδαφός της. Υπάρχει ένα συγκρότημα παραγωγής νικελίου, του μεγαλυτέρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά εξάγεται στο εξωτερικό όπως και όλα σχεδόν τα υπόλοιπα όσα εξορύσσονται.

Η Ελλάδα είναι 3η στην παγκόσμια παραγωγή ελιάς και λαδιού.

Η Ελλάδα είναι το 15% της παγκόσμιας παραγωγής (ελιά-λάδι).

Η Ελλάδα είναι 3η σε παραγωγή κρόκου (saffron).

Η Ελλάδα είναι 5η σε εξαγωγές σπαραγγιών.

Η Ελλάδα είναι 7η παγκοσμίως σε εξαγωγές βαμβακιού.

Η Ελλάδα είναι 11η σε παραγωγή βαμβακιού.

Η Ελλάδα είναι 14η σε αφίξεις τουριστων (18,2 εκ).

Η Ελλάδα είναι 16η σε εξαγωγές τυροκομικών προιόντων.

Η Ελλάδα είναι 1η στην παγκόσμια ναυτιλία.

Γιατί υποτιμώνται και αποσιωπούνται όλα αυτά;

Ποιοί τα έχουν πετύχει;

Ας σταματήσει η προσπάθεια αυτο-υποτίμησης!

Υ.Γ.

Τo παρόν το έλαβα μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και δεν γνωρίζω την πηγή του, αλλά προφανώς είναι σωστό ως προς τις εξαγωγές αλλά και το τί παράγουμε. Χώρια που λείπουν ΧΡΥΣΟΣ, ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ (αυτό δεν το εχουμε εξορύξει ακόμα πλην του ΠΡΙΝΟΥ), αλλά και κάποια ακόμα, όπως πολύτιμα μέταλλα π.χ. ασήμι, αλλά και ουράνιο (Δεν είναι πολύτιμο μέταλλο, αλλά...).


http://sarotiko.blogspot.com/2011/06/blog-post_9207.html

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχουμε υπολογίσει την εξαγωγή σαλιγκαριών. Η αλήθεια πάντως είναι η εξής: το Ελληνικό κράτος λέει αλήθεια ότι δεν παράγουμε τίποτα και δεν εξάγουμε τίποτα, επειδή βρίσκεται σε άγνοια, σε αδράνεια, σε τεμπελιά. Διότι, όλα τα παραπάνω είναι εμπόριο κάποιων φιλότιμων πολιτών και Ελλήνων εμπόρων. Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να ενωθεί το υπουργείο εμπορίου με το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και να ενδιαφερθούν για τα αγαθά που παράγει αυτός ο τόπος και να τα κάνει ανταγωνιστικά παγκοσμίως και να τα προωθήσει. Γιώργος.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΑ ΑΥΤΑ ,,ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΕΚΤΡΕΦΟΥΜΕ 300 ΒΟΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΙΛΟ ΓΑΛΑ...ΤΑ ΒΟΔΙΑ ΑΥΤΑ ΜΕΤΑΛΑΣΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΥΦΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΙΛΟ ΜΕΛΙ!!!!!!!!!!!!!ΦΑΝΤΑΣΤΗΤΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

To πρόβλημα δεν είναι η Παραγωγή αλλά η προώθηση των Προϊόντων μας ώστε να αυξηθεί η Παραγωγή !!!!! Αν ακούω τον Πατέρα μου που είναι αγρότης να λέει ότι θα βάλει Ντομάτες και να μου λέει ότι θα τις πουλήσει στην Εθνική οδό.....με τέτοια μυαλά να κοιμόμαστε!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μαλακίες λέτε για την Παγκόσμια Ναυτιλία είμασταν κάποτε τώρα έχουν σημαίες παναμά και πληρώνουν εκεί τους φόρους τους και όχι στην Ελλάδα. Αυτό ήταν κάποτε να χαίρονται οι Πολιτικοί μας που διώξαν όλους τους επιχειρηματίες!!!!

Ανώνυμος είπε...

ωραια παραγουμε ολα αυτα αλλα ο λαος δε κερδιζει τιποτα γιατι?επιδη τα εκμεταλευοντε ιδιωτες και φουσκονουν της τσεπεσ τουσ οπως και των πουλημενων βουλευτων.....αυτο κανουν μια ζωη χαριζουν την ελλαδα σε τσογλανια αυτο κανουν και τωρα.στη κρεμαλα ολοι τους.

Ανώνυμος είπε...

Αν δεχτειτε να δουλευετε με 300 Ευρω το μηνα να δειτε τι αναπτυξη θα εχουμε!!

ΑΖ

Ανώνυμος είπε...

μπορει οι δουλειες αυτες να γινονται εδω αλλα τα κεφάλαια τα βγαζουν εξω οποτε τι να το κανω που ειμαστε πρωτοι σε πολλα πραγματα...

Ανώνυμος είπε...

Δύο πράγματα είναι αλήθεια:

1) Όσο και να παράγουμε τώρα, δεν παράγουμε αρκετά.
2) Όσο και να παράγουμε τώρα, σίγουρα δεν εξάγουμε αρκετά...

Όλα τα άλλα σχόλια, δάνεια, κλπ κλπ. είναι μούφες.

Χωρίς είσόδειμα, δεν θα προκόψει η χώρα.

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ. ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΛΗΣΤΡΙΚΑ ΤΟΚΟΧΡΕΩΛΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ; ΜΕ ΓΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΤΟΥΣ. ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ. ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΟΡΕΥΤΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΣΦΙΓΚΩΝΤΑΣ ΟΛΟΙ ΤΟ ΖΩΝΑΡΙ. ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ. ΜΕ ΔΡΑΧΜΗ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ. ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΔΩ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΑΛΙΟ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΟΥΤΟ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ. ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΣΤΥΛ ΩΝΑΣΗ ΚΛΠ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΤΣΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΙΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΩΛΟ.

Ανώνυμος είπε...

4.49
αντε και πανε βαρα παλαμακια σε κανα βολευτη.να δουλευεις εσυ για 300ευρω μοσχαρι.αν δεν εχει ο κοσμος λεφτα πως θα ερχετε στην επιχηρηση σου?γιατι τετοιος εισαι,αλλα με το μυαλο που εχεις που να σκεφτεις...............ζωο

Ανώνυμος είπε...

ειστε όλοι κοιμισμένα προβατάκια εδώ πουλάν την πατρίδα και εσείς πιστεύετε ακόμα στην πολιτικη!

Ανώνυμος είπε...

file mou 7.11 poli kala ta les alla auto diskola ginete kathos i ellada panta einai tsiraki eite amerikis eite evrewn eite kai twn 2 mazi..diskola tha mas afinan na eimaste aneksartitoi kai opios prothipourgos to tolmouse tha ton vriskame dolofonimeno apo mistikes ipiresies

Ανώνυμος είπε...

και στη δραχμή να γυρίσουμε εκεί να δεις πείνα, θα δουλεύουμε όχι για τριακόσια αλλά για πενήντα χιλιάδες δραχμές το μήνααα, όσοι βέβαια έχουν έξω λεφτά και τα φέρουν πίσω θα τα οικονομίσουν εδώ, άρα;;

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΛΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ Η ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΕΥΡΟ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΝ ΦΥΓΟΥΜΕ ΘΑ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕΙ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ
ΕΝΟ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΜΠΑΡΑΖ ΑΛΛΩΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΟΖΩΝΗ.ΠΡΟΛΟΓΟ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ.ΑΣ ΜΗΝ ΗΤΑΝ Ο ΓΑΙΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΓΑΠ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ______ΜΑΣ ΘΑ ΚΡΕΜΟΝΤΟΥΣΑΝ.
ΠΟΣΕΙΔΩΝ