Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Η τρόικα θα εισπράττει τους φόρους! – Σχέδιο πρωτοφανούς σκληρότητας αντιμετωπίζει η Ελλάδα για να πάρει επιπλέον €60-€70 δισ.



Πρωτόγνωρη, για τα ευρωπαϊκά χρονικά, παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας περιλαμβάνει το νέο σχέδιο στήριξης από την ΕΕ, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.Στην ηλεκτρονική τους σελίδα οι FT κάνουν λόγο για νέο σχέδιο απίστευτης σκληρόιτητας που φτάνει μέχρι και ξένη παρέμβαση στην είσπραξη φόρων και τις ιδιωτικοποιήσεις. Σε αντάλλαγμα των ασφυκτικών όρων η Ελλάδα θα λάβει νέο δάνειο της τάξης των.... €60-€70 δισ. Την ίδια στιγμή ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου δηλώνει πως οι διαπραγματεύσεις προχωρούν ικανοποιητικά.
Πέρα λοιπόν από την αύξηση των φόρων και τις σαρωτικές αποκρατικοποιήσεις η τρόικα φαίνεται ότι θα εγκατασταθεί στην Ελλάδα και θα της εκχωρηθεί με νόμο η διαχείριση του φοροεισπρακτικόύ μηχανισμού, ενεργώντας δηλαδή ως ειδικός γραμματέας του ΥΠΟΙΚ. Οπερ σημαίνει ότι οι εφορίες της χώρας θα υπάγονται απευθείας στην τρόικα καθώς οι αξιωματούχοι της ΕΕ έχουν εντοπίσει ότι για την αδυναμία εισπράξεων ευθύνεται ο μηχανισμός και όχι η αδυναμία ιδιωτών και επιχειρήσεων να ανταπεξέλθουν στα δυσβάσταχτα φορολογικά βάρη. Από την άλλη πλευρά στο νέο πακέτο θα παρέχονται κίνητρα προς τους ομολογιούχους για να ανταλλάξουν τα ομόλογα κοντινών λήξεων με νέα μεγαλύτερης διάρκειας ενδεχομένως και σε τιμές με σημαντικό discount.
Η πρωτοφανής σκληρότητα που αντιμετωπίζεται η Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες δείχνει ότι η εικόνα έχει μεταβληθεί αισθητά μετά την αποχώρηση του Ντομινίκ Στρος Καν από το σκηνικό ενώ οι καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις και οι πολλές και αντικρουόμενες δηλώσεις αποκαλύπτουν ότι οι ισορροπίες επανακαθορίζονται τόσο στην Ευρώπη όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Στη σύσκεψη των G8 αν και η Ελλάδα κέρδισε τις δηλώσεις συμπαράστασης από τον Μπαράκ Ομπάμα εν τούτοις δεν φάνηκε να κερδίζει την εύνοια των ευρωπαίων οι οποίοι θέλουν να πάρουν τα ηνία.
Στροφή 180 μοιρών έχει κάνει και το ΔΝΤ που αφήνει πλέον ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην χορηγήσει την δόση των €12 δισ. του Ιουνίου αν η Ελλάδα δεν δείξει ότι θα ανταπεξέλθει στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για τον επόμενο χρόνο.
Αξιωματούχοι των Βρυξελλών θεωρούν καταλυτική την επίτευξη συμφωνίας μέχρι τα τέλη του Ιουνίου.
sofokleousin

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά δε ντρέπονται εκεί στη κυβέρνηση?Τέτοιος εξευτελισμός δεν έχει ξαναγίνει.Αν ήμουνα Πρωθυπουργός σε μια τέτοια χώρα θα παραιτιόμουνα ή θα αυτοκτονούσα.Τόσο ξεδιάντροποι οι κακούργοι.Δεν πιστεύω τίποτα από ανθρώπους,ακόμη και ο μητροπολίτης Αιγιαλείας στο Α΄΄ιγιο παρασημοφόρησε τον εφιάλτη!Μιλάμε για τέτοια ξεφτίλα πια,από το blog του να πνέει μένεα και τετ α τετ να βραβεύει τον χειρότερο πρωθυπουργό της μεταπολεμικής Ελλάδας.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nwK1kDvspJo

Ανώνυμος είπε...

IHIUG

Ανώνυμος είπε...

το παιχνιδι ειναι στημενο.αυτα που λενε για 5η δοση ειναι παραμυθια.απλα θελουν να το παρουσιασουν οτι μας κανουν και χαρη.ολες οι δοσεις θα παρθουν κανονικα.θα ξεπουλησουν την χωρα και στο τελος αφου μας εχουν στιψει σαν λεμονοκουπα θα μας τραβηξουν μια πτωχευση αλλα δεν θα μας εχουν αφησει ιχνος εθνικου πλουτου ωστε να μην ανακαψουμε ποτε και να ειμαστε μονιμα το Μπαγκλαντες της Ευρωπης.ολοι το ξερουν αυτο και οι μπλε και οι πρασινοι και λοιποι της πολυκατοικιας προδοτες.μαζι δουλευουνε και δουλευουν εις βαρος της πατριδας και υπερ της τσεπης τους.θεωρουν τον λαο ως ζωυφια,σκουληκια χωρις νοημοσυνη.η λυση ειναι ενα νεο Γουδι.αλλα να μην ξοδευτει ουτε σφαιρα για αυτους.δεν την αξιζουν.γκιλοτινα

Ανώνυμος είπε...

kala den ntreponai oi dikoi mas na akoun kai mono tetoious orous, den ntrepontai auta ta remalia pou tous proteinoun???alla ti lew an 'emeis' tous afhnoume ta panta xefrago ampeli tha nai malakes oi troika na mhna paroun ta panta kai opws theloun.!
ayto shmainei oti oles oi forologies tha pigainoun stous troika kai family...ef orou zwhs, giati kathe ligo kai ligaki tha mas kanoun kai th xarh pou tha mas danizoun lefta... etsi ki alliws oi foroi den tha pigainoun pote sto kratos, gia tis dikes tou anagkes, opote tha pairnei daneia gia na tis ekplhrwsh.
aloimono an kapoios forologoumenos tote otan den tha mporei na ekplirwsei th tote yervastaxth forologia (giati ti nomizete den tha thn pane sta 99%???tha mas lupithoune????) tote kai ta spitia tha sou paroune kai th zwh..... ALLO POU DE THENE!!! KAI ANTE NA ZHTHSEIS KAPOIA EYKOLIA PLHRWMHS H TO DIKIO SOY??? THA TREXEIS VRYXELES!!!!!!
MA EIMASTE SOVAROI????
!

Ανώνυμος είπε...

MA EIMASTE SOVAROI????
XILIES FORES DRAXMOULA KAI 2-3 XRONIA DOULEIAS KAI SIGA SIGA NA TA VGALOUME PERA PARA AIWNIA SKLAVIA STA KWLOMNIMONIA TOYS KAI THN AIWNIA FOROLOGIKH AIXMALWSIA!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠ ΕΞΩ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ.ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ ΑΛΛΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΟΙΜΗΘΟΥΜΕ Η ΜΑΣ ΞΑΝΑΚΟΙΜΗΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ τροικανοι βαρβαροι.

Ανώνυμος είπε...

ντουφεκησθε ολα τα τσογλανια της κολο
γαμιολας της κυβερνησης

Modestus είπε...

Πώπω κατάντια! Θα μπούνε φορατατζήδες οι τροϊκανοί δούλεψε σκλάβος Έλληνα, εσύ και οι απόγονοι σου σε αιώνια δεσμά. Το μνημόνιο θα μας σώσει λέγανε. Και επιπλέον δάνειο έχουμε ξεφύγει τα 500 δις. Πολύ ωραία μπράβο και όλα αυτά για να μην φαληρίσουμε και καλά.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΔΕ ΜΠΑ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΥΝΕ ΟΛΟΙ

Ανώνυμος είπε...

Το ίδιο ισχύει και στην Αμερική από το 1933.
http://www.youtube.com/watch?v=lUpZhhbKUBo