Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

"ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ"


tag_reuters.com0000_binary_gm1e6a41k0q01-viewimageΣε πρόσφατη ομιλία του ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέφερε στο προσκήνιο της επικαιρότητας το ζήτημα των "απειλών" κατά της Ελλάδας και της Τουρκίας και των συνακόλουθων μεγάλων στρατιωτικών δαπανών των δύο χωρών.

Φέρνοντας δε το παράδειγμα της Ελλάδας, έκανε λόγο για κατασκευασμένες, φανταστικές, απειλές και.....
εξήγησε τα ελληνικά οικονομικά προβλήματα με το μεγάλο ύψος των στρατιωτικών δαπανών.

Δεν είναι η πρώτη φορά τους τελευταίους μήνες που ο Τούρκος Πρωθυπουργός αναφέρεται στο θέμα των εξοπλισμών, των οποίων επανειλημμένως έχει προτείνει τη μείωση.

Το ίδιο ζήτημα επανέρχεται, όμως, κατά καιρούς στην ελληνική πολιτική επικαιρότητα, αλλά και στη διεθνή. Το έθεσε ιδιαίτερα ο γνωστός ευρωβουλευτής Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, που επέκρινε τις ευρωπαϊκές πολεμικές βιομηχανίες για εκμετάλλευση της Ελλάδας, αναφερόμενος και στα γεωπολιτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Κυβερνητικές αντιδράσεις

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ερντογάν, o κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής σημείωσε πως ο τούρκος πρωθυπουργός "όταν μιλάει για μείωση εξοπλισμών θα πρέπει να το εννοεί και να το δείχνει η Τουρκία με πράξεις". Πρόσθεσε δε ότι είναι βαρύ το τίμημα για την προστασία του ελληνικού ζωτικού χώρου και γι' αυτό ακριβώς "πρέπει να σταματήσει, πλέον, αυτό το γαϊτανάκι που υπήρχε γύρω από τους εξοπλισμούς, με τα κέρδη και με όλες τις παθεογένειες που υπήρχαν".
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ