Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Επιστολή - απάντηση του Ε.Πα.Μ. προς ΣΥΡΙΖΑ


Προς τον πρόεδρο της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο
κ. Αλέξη Τσίπρα

Κύριε Πρόεδρε,

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (ΕΠΑΜ) ανταποκρινόμενο στην ανοικτή πρόσκληση της διαδικασίας διαλόγου που ζητήσατε, με σκοπό να υπάρξουν προτάσεις για τον απεγκλωβισμό της χώρας από τις πολιτικές του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων, θα ήθελε να ξεκαθαρίσει το εξής:


Ριζική λύση στα σημερινά αδιέξοδα που οικοδομήθηκαν από το καθεστώς δουλοπαροικίας του χρέους και τη βαθειά ύφεση στην οποία οδήγησαν σκόπιμα οι πολιτικές των μνημονίων, δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τη ριζική αναθεώρηση των σχέσεων της χώρας με την ΕΕ και την συντεταγμένη και με σχέδιο έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη, που θα δώσει τη δυνατότητα παραγωγικής ανασυγκρότησης προς όφελος της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Ωστόσο, παίρνοντας ως δεδομένη την καλή σας πρόθεση, μπορούμε να σας προτείνουμε άμεσα μέτρα ανακούφισης του ελληνικού λαού και ενίσχυσης της διαπραγματευτικής ισχύος της χώρας, με σκοπό να αντιμετωπιστούν τα πιο οξυμένα προβλήματα και αδιέξοδα:

1. Άμεση διεκδίκηση των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων και του Κατοχικού Δανείου και η ανάδειξή τους σε βασική διεκδίκηση της χώρας όχι μόνο απέναντι στη Γερμανία, αλλά και απέναντι σε όλη την Ε.Ε. στα πλαίσια του δόγματος της Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης.

2. Χρειάζεται να αποκατασταθούν οι κοινωνικές αδικίες και η αγοραστική δύναμη του εργαζόμενου πληθυσμού στο επίπεδο πριν την επιβολή του πρώτου μνημονίου στις 5 Μαΐου 2010. Χωρίς αυτήν την αποκατάσταση δεν μπορεί να υπάρξει κανενός είδους ανακούφιση μισθωτών και συνταξιούχων, αλλά και της εσωτερικής αγοράς, ώστε να υπάρξει ξανά πραγματική αύξηση του τζίρου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

3. Αποκατάσταση του εργατικού δικαίου και όλων των εργασιακών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων που φαλκιδεύτηκαν, υπονομεύθηκαν και καταργήθηκαν από την προσφυγή στο Μηχανισμό στήριξης και την Τρόϊκα.

4. Μετατροπή του ΟΑΕΔ σε ταμείο ασφάλισης κατά της ανεργίας με τον επαναπροσανατολισμό του συνόλου των πόρων του στην πραγματική στήριξη των ανέργων, με το επίδομα ανεργίας στο 80% του βασικού μισθού για ολόκληρη την περίοδο της ανεργίας και τη πλήρη κατοχύρωση κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ανέργων.

5. Την εδώ και τώρα εκδίωξη των τριών μόνιμων επιτροπών κηδεμονίας της χώρας (ομάδας κρούσης του κ. Ράιχενμπανχ, μόνιμη επιτροπή επιτήρησης προϋπολογισμού, μόνιμη επιτροπεία ΔΝΤ στην Τράπεζα της Ελλάδας με επικεφαλής τον κ. Μπομπ Τρα).

6. Την άμεση αποκατάσταση της Δημοκρατικής και Συνταγματικής τάξης της χώρας με την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης των υπουργών, τη μετατροπή σε διαρκές ιδιώνυμο αδίκημα της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος και την καθιέρωση της απλής αναλογικής.

7. Δημόσιος έλεγχος στο πιστωτικό σύστημα δεν νοείται χωρίς την άμεση εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος, με την ίδια μεθοδολογία που ακολούθησε η κυβέρνηση των Εργατικών για την εθνικοποίηση της τράπεζας της Αγγλίας το 1945. Μόνο έτσι θα μπορέσει να αποκατασταθεί η κλοπή από τα ταμειακά διαθέσιμα των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Ασφαλιστικών Ταμείων και να απαλλαγεί η χώρα από την κερδοσκοπική συμπεριφορά της Τράπεζας της Ελλάδος.

8. Τη δημόσια εκκαθάριση των ενεργητικών του τραπεζικού συστήματος, ώστε να μάθουμε πώς χρησιμοποιήθηκαν οι καταθέσεις του ελληνικού λαού και πώς κινήθηκαν κεφάλαια και χρήμα διαμέσου των τραπεζών. Μόνο έτσι μπορεί να αποκτήσουμε σαφή εικόνα της κατάστασης του τραπεζικού συστήματος και να σταματήσουν οι κρατικές χορηγίες χωρίς αντίκρισμα και η μεταφορά του χρέους και των ελλειμμάτων των τραπεζών στον κρατικό προϋπολογισμό.

9. Διαγραφή όλων των ιδιωτικών δανείων νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αντικειμενικά πλέον δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, με πρώτη προτεραιότητα στα αγροτικά χρέη. Όπως έγινε τέσσερις φορές στο παρελθόν από το ελληνικό κράτος για να αντιμετωπισθεί η οικονομική ύφεση.

Ως προς την αντιμετώπιση του Δημόσιου χρέους της χώρας οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

α) Η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου λόγω της διάρθρωσης και του χαρακτήρα του ελληνικού χρέους δε θα αποδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα ούτε θα ενισχύσει την διαπραγματευτική ισχύ της χώρας. Αυτό που χρειάζεται είναι μια ανοιχτή Επιτροπή Δημοσιονομικού Ελέγχου του Δημόσιου Ταμείου ώστε να μάθουμε πώς χρησιμοποιήθηκε το Δημόσιο χρήμα και σε όφελος ποιών.

β) Η έννοια του μορατόριουμ δεν έχει καμία εφαρμογή σε περίπτωση του ελληνικού Δημόσιου χρέους, το οποίο απαρτίζεται από αξιόγραφα (ομόλογα). Τα αξιόγραφα είτε δεν τα πληρώνεις, είτε τα ανταλλάσεις με νέα αξιόγραφα. Η μετάθεση της ημερομηνίας πληρωμής ιδίως αν γίνει μονομερώς ισοδυναμεί με αθέτηση πληρωμών. Στην ιστορία μορατόριουμ υπήρξε μόνο μία φορά από τον Ρούσβελτ το 1936 όπου το Αμερικανικό κράτος επέβαλε μορατόριουμ σε αμερικανικές τράπεζες.

Αυτό που μπορεί να γίνει άμεσα με το δημόσιο χρέος είναι:

1. Να διατηρηθεί το «κούρεμα» του P.S.I. καταγγέλλοντας ως απολύτως καταχρηστική την πληρωμή χρηματοοικονομικών ανταλλαγμάτων και εγγυήσεων σε ξένους και ντόπιους τραπεζίτες, ύψους 80 δις ευρώ τουλάχιστον.

2. Να εξαιρεθούν του «κουρέματος» τα ομόλογα των Ασφαλιστικών Ταμείων, των Ν.Π.Δ.Δ. και των μικρο-ομολογιούχων.

3. Να ζητηθεί η άμεση καταστροφή από την Ε.Κ.Τ. των ελληνικών κρατικών ομολόγων και εγγυήσεων, ύψους 120 δις ευρώ, που διατηρεί η Ε.Κ.Τ. στα χαρτοφυλάκιά της, όπως έχει την υποχρέωση να κάνει και περιοδικά πράττει για τους «τοξικούς» τίτλους των ιδιωτικών τραπεζών.

4. Να καταγγελθεί η πρώτη σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης, όχι μόνο για τους καταχρηστικούς όρους και το λεόντειο χαρακτήρα της, αλλά και για το γεγονός ότι δεν μπορεί πλέον να εκπληρωθεί, με υπαιτιότητα των δανειστών της χώρας (από τα 110 δις που υποχρεώνονταν να εκταμιεύσουν, εκταμίευσαν μόνο τα 74 δις). Με βάση την αθέτηση των συμβατικών υποχρεώσεων των κρατών μελών της Ευρωζώνης, το ελληνικό Δημόσιο απαλλάσσεται πλήρως και των δικών του υποχρεώσεων. Ενώ το ποσό που έχει ήδη δοθεί στη χώρα μπορεί να διεκδικηθεί ως συνδρομή (βοήθεια και όχι δάνειο) της Ευρωζώνης προς την Ελληνική Δημοκρατία με βάση το άρθρο 122 της Συνθήκης της Λισσαβώνας που προβλέπει υποχρέωση των κρατών μελών της Ευρωζώνης να συνδράμουν άλλο κράτος – μέλος όταν το τελευταίο αντιμετωπίζει κατάσταση ανωτέρας βίας, όπως είναι η σημερινή κρίση «που δεν αποτελεί Ελληνική ιδιαιτερότητα αλλά κρίση ευρωπαϊκή και σε ευρωπαϊκό πλαίσιο πρέπει να αναζητηθεί λύση», σύμφωνα με τους ισχυρισμούς σας. Με τον τρόπο αυτό το Δημόσιο χρέος της χώρας μπορεί άμεσα να κατέβει στα 72 δις ευρώ και να μπορεί να εξυπηρετηθεί μέσω εγχώριου δανεισμού με έντοκα Γραμμάτια. Επιπλέον κάνει την Δεύτερη Δανειακή Σύμβαση παντελώς αχρείαστη και επομένως άνευ αντικειμένου. Τέλος, ο κρατικός προϋπολογισμός χωρίς το βάρος των τοκοχρεολυσίων και των δαπανών μετατροπής του κράτους σε κομματικό φέουδο, μπορεί να εξασφαλίσει τον ισοσκελισμό του από την πρώτη κιόλας ημέρα. Χωρίς την ανάγκη συμπίεσης μισθών συντάξεων και κοινωνικών δαπανών.

Εάν θεωρηθεί σκόπιμο μπορούμε να συμβάλουμε με αναλυτική περιγραφή τρόπου και της μεθοδολογίας εξορθολογισμού του κράτους υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και του λαού.

Το ΕΠΑΜ μπορεί να συμμετέχει και να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις μόνο μία κυβέρνηση Παλλαϊκού Μετώπου που θα έχει ως βασικούς της στόχους:

α) Την ανάκτηση και κατοχύρωση της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας απέναντι σε κάθε επιβουλή.

β) Την ανατροπή του συνόλου των δεσμεύσεων σε βάρος της χώρας και του λαού.

γ) Τη καθολική τιμωρία των ενόχων της τραγωδίας που βιώνει η χώρα και ο λαός της.

δ) Τη συντεταγμένη και με σχέδιο έξοδο της χώρας από το ευρώ, ώστε να υπάρξει δυνατότητα παραγωγικής ανασυγκρότησης με όρους δημοκρατίας και κοινωνικής δικαιοσύνης.

ε) Την προκήρυξη Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης με μοναδικό σκοπό τη σύνταξη και ψήφιση νέου αυθεντικά δημοκρατικού Συντάγματος για τη χώρα.

Ωστόσο είμαστε διατεθειμένοι για το καλό του λαού και της χώρας, να βοηθήσουμε στην εξειδίκευση και πρακτική υλοποίηση των προτάσεων που σας καταθέτουμε.


Αθήνα 8 Μαΐου 2012
Η Κεντρική Πολιτική Εκλογική Επιτροπή του Ε.ΠΑ.Μ.

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μπραβο στο ΕΠΑΜ

Ανώνυμος είπε...

makari na synergastoyne!!!!

dimrous είπε...

Λίγος πολιτικός ρεαλισμός Κύριοι του ΕΠΑΜ δεν θα έβλαπτε. Από την μία προτείνετε την συντεταγμένη έξοδο της χώρας απο την ΕΕ και από την άλλη επικαλείσθε την συνδρομή καθαρά Ευρωπαϊκών μηχανισμών όπως είναι το Δόγμα της Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης και η Συνθήκη της Λισσαβώνος στην διαδικασία της διεκδίκησης της απομείωσης του χρέους.

dimrous είπε...

Λίγος πολιτικός ρεαλισμός Κύριοι του ΕΠΑΜ δεν θα έβλαπτε. Από την μία προτείνετε την συντεταγμένη έξοδο της χώρας απο την ΕΕ και από την άλλη επικαλείσθε την συνδρομή καθαρά Ευρωπαϊκών μηχανισμών όπως είναι το Δόγμα της Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης και η Συνθήκη της Λισσαβώνος στην διαδικασία της διεκδίκησης της απομείωσης του χρέους.

Ανώνυμος είπε...

Βρε στόκο 12:22 αυτά που λέει μπορούν να γίνουν άμεσα χωρίς προαπαιτούμενο την έξοδο από το ευρώ.

Τα περιγραφόμενα είναι πράξεις κυρίαρχου κράτους και δεν έχουν σχέση με το αν αυτό θα επιλέξει να μείνει ή να φύγει από το ευρώ.

Η επιλογή του Εθνικού νομίσματος έχει να κάνει με τη δυνατότητα ανασυγκρότησης της οικονομίας και της χώρας και όχι με τη διαχείριση του χρέους.

Επιτέλους να μάθει ο κόσμος ποιοι είναι πραγματικά αντιμνημονιακοί και ποιοι απλά κοροϊδεύουν.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΚΑΛΑ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΡΕΑΛΙΣΜΟ ?ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ.
ΓΙΑ ΕΞΩΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΜΙΛΑ ΤΟ ΕΠΑΜ(δ. Τη συντεταγμένη και με σχέδιο έξοδο της χώρας από το ευρώ, ώστε να υπάρξει δυνατότητα παραγωγικής ανασυγκρότησης με όρους δημοκρατίας και κοινωνικής δικαιοσύνης.
ΑΛΛΟ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ(ΣΥΝΘ.ΛΙΣΣΑΒΩΝΑΣ) ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ.
ΕΙΝΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΗΠΩΣ Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩ?
ΟΣΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ Ο ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΙΣΜΟΣ,ΤΟ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΦΕΝΙΑΚΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΥΛΑ ΟΜΩΣ ΚΥΡΙΟΙ.
ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Κ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΓΟΜΙΣΘΟΙ-ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΩΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ(ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ-ΙΣΛΑΝΔΙΑ) ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΥΠΕΡΕΤΗΣΕΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ Κ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ-ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ.
ΧΡΗΣΤΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ Δ. ΚΑΖΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΕΣ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΣΑΚΟΥΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΤΣΙΠΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο μακάρι να συνεργαστεί ο Τσίπρας με το Καζακη,επίσης θά μπορούσε να βοηθήσει και ο Βαρουφάκης.

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να συνεργαστεί ο Καζάκης με το Τσίπρα,επίσης καί ο Βαρουφάκης έχει σωστές απόψεις.

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή πού φαίνεται στό ορίζοντα ότι η χολέρα απομακρύνεται,πρέπει να συνεργαστεί ο Καζάκης καί επίσης να βοηθήσει καί ο Βαρουφάκης.

ΑΝΘΗ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΜΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΣΑΚΟΥΣΘΕΙ!!

georgia είπε...

..μπραβο στον καζακη..αποδεικνυει ακομα μια φορα τον πατριωτισμο του..προσφεροντας τη βαθια γνωση του..και στηριζοντας χωρις εγωισμο και ανταγωνισμο τον συριζα..

Αυτόλυκος είπε...

Στήν επίσημη ιστοσελίδα τού Ε.ΠΑ.Μ. (καί στίς ανακοινώσεις),http://epamathinas.blogspot.com/search/label/%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%9A%CE%9F%CE%99%CE%9D%CE%A9%CE%A3%CE%95%CE%99%CE%A3 δέν υπάρχει καμμία αναφορά στό θέμα. Μάθετε νά κάνετε καί λίγη έρευνα πρίν πλακώσετε τά σχόλια.

Ανώνυμος είπε...

Το ΕΠΑΜ πρέπει να αυτοδιαλυθεί και να μπούνε σαν άτομα στο ΣΥΡΙΖΑ ή σαν συνιστώσα.

Είναι αξιόλογα άτομα και πρέπει να είναι μέσα στην επόμενη κυβέρνηση της Αριστεράς.

Διαγραφή του χρέους, Έξοδος από ΕΕ ΟΝΕ

Καζάκης Σύμβουλος οικονομικών του Τσίπρα

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΑΖΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΗΡΕΥΤΗ ΠΗΓΗ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ.ΠΟΛΛΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΜΙΛΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ .ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ...ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

@6:19 Πω πω αδερφάκι μου, μην πέσουμε στα χέρια σου είσαι. Με χιούμορ το λέω μην παρεξηγηθείς. Το ΕΠΑΜ Αθήνας είναι τοπικό. Το δελτίο τύπου είναι δημοσιευμένο στο κεντρικό site του ΕΠΑΜ. http://www.epam-hellas.gr/Deltia_typou/824/Epistoli_-_apantisi_pros_SYRIZA.htm

Ανώνυμος είπε...

Η δημιουργία καινούργιου Συντάγματος,ο δημοσιονομικός έλεγχος, η κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, η προάσπιση των εργατικών διακαιωμάτων, ο έλεγχος των καταθέσεων των τραπεζών (για να δούμε που πήγαν τα λεφτά του ελληνικού λαού και ποιοι πολιτικοί τα "τσεπώνανε") και η τιμωρία των ενόχων για το χάλι που υπέστη η χώρα είναι από τις πιο βασικές απαιτήσεις του ελληνικού λαού για πραγματική δικαιοσύνη και δημοκρατία. Σε περίπτωση που αναλάβει ο Τσίπρας την κυβέρνηση της χώρας θα πρέπει να εφαρμώσει τουλάχιστον τα μισά από τα παραπάνω μέσα στην θυτεία του, αλλιώς το μέλλον της χώρας είναι ιδιαίτερα δυσοίωνο.

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΜΙΣΟΛΟΓΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΠΑΡΕΡΜΗΝΙΩΝ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ...
ΨΗΦΗΣΑ ΤΣΙΠΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕ ΕΜΠΝΕΕΙ, Ο ΚΑΖΑΚΗΣ ΜΕ ΕΜΠΝΕΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΞΙΙΖΕΙ ΗΓΕΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ...

Ανώνυμος είπε...

Πως να εμπιστευθεί κάποιος το ΕΠΑΜ, να συζητήσει μαζί του οταν αύριο μπορεί να βγει το ΕΠΑΜ, και να λέει οτι του προτάθηκαν χρήματα απο το συνομιλητή του. Δυστυχώς για το ΕΠΑΜ, η αξιοπιστία του έχει τεθεί εν αμφιβόλω.

Ανώνυμος είπε...

13 Μαΐου 2012 9:31 π.μ.

Δηλαδή τι θες να πεις ρε φιλαράκο, αν συζητάς με κάποιον για να συνεργαστείς μαζί του πολιτικά και σου προτείνει χρήματα για αυτή την συνεργασία, να την κάνεις καλμόλ; αυτό ζητάς από τον Καζάκη;

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει και δικαιοσύνη. Γιατί δεν αντέδρασαν οι θιγμένοι??? Ο Καζάκης είπε και κάτι άλλο... ότι είναι όλα καταγεγραμμένα. Αν έχουν άντερα ας τον βγάλουν ψεύτη.