Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Εκλογές 6ης Μαΐου: ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ Δ Ε Ν ΕΣΤΑΛΗ


του Στρατή Μαζίδη

Το άνοιγμα της κάλπης το βράδυ της 6ης Μαΐου αποκάλυψε το μήνυμα του ελληνικού λαού. Άλλοι δεν ενδιαφέρθηκαν καν να το διαβάσουν αρχίζοντας με το καλησπέρα μιας και ήταν βράδυ τις...
απειλές όπως οι ευρωπαίοι εταίροι μας και άλλοι εντός συνόρων το έσβησαν για να δώσουν τη δική τους ερμηνεία είτε να μας πουν τι πρέπει να γίνει αδιαφορώντας για το περιεχόμενο αυτού του μηνύματος.

Δύο παραδείγματα

Ο κος Σαμαράς επί παραδείγματι ερμήνευσε το αποτέλεσμα ως επιθυμία του ελληνικού λαού να παραμείνει στην Ευρωζώνη. Αυτό ήταν το συμπέρασμα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας τις αμέσως επόμενες ημέρες όπου υποτίθεται πως νηφάλια ερμηνεύει κανείς γεγονότα και προθέσεις.

Επίσης ο προσφάτως ανακαλυφθείς από τα ΜΜΕ κος Τζήμερος (που πράγματι τον απήλαυσα να στριμώχνει τον Παυλόπουλο στο ΣΚΑΙ και διατυπώνει αρκετά ενδιαφέρουσες απόψεις που θα πρέπει να εφαρμοστούν), σύμφωνα με δηλώσεις του που ανέγνωσα -αν αληθεύουν- ζήτησε το σχηματισμό κυβέρνησης από αυτούς που μπορούν αναφερόμενος σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, δηλαδή τα κόμματα του μνημονίου μαζί με το κόμμα αίνιγμα.

Συμπέρασμα;

Οι κύριοι αυτοί αλλά και όλοι οι άλλοι εντός και εκτός συνόρων που μας τρομοκρατούν, που ερμηνεύουν την ψήφο μας, που μας λένε τι χρειάζεται, οι φωτεινοί παντογνώστες, είτε δε διάβασαν το μήνυμα του ελληνικού λαού είτε το διέγραψαν.

Το μήνυμα

Την Κυριακή όμως οι Έλληνες υπήρξαν ξεκάθαροι. Σε ποσοστό που ξεπερνά το 60% ψήφισαν ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Διότι ασχέτως των κομμάτων που μπήκαν στη Βουλή και ιδεολογίας, η ψήφος σε συγκεκριμένα κόμματα από όλο το φάσμα της πολιτικής που έχουν ξεκάθαρη θέση ενάντια στο Μνημόνιο άθροισε παραπάνω από 60%.

Και σε αυτούς δεν προσθέτουμε το 35% της αποχής το οποίο μπορεί να ερμηνευτεί ως μια αποστροφή απέναντι στο πολιτικό σύστημα και τη σημερινή κατάσταση.

Ο Ελληνικός λαός διαμήνυσε ότι ΔΕΝ αντέχει άλλο, ότι ΔΕΝ μπορεί να θυσιάσει περισσότερα, ότι ΔΕΝ υπάρχουν άλλα περιθώρια, ότι ΔΕΝ περνούν πλέον απειλές, τσαμπουκάδες, κουτοπόνηρες ερμηνείες της βούλησής του αλλά και συμβουλές που εναντιώνονται στη θέλησή του.

Αν δε σχηματίστηκε κυβέρνηση, σε αυτό δε φταίνε οι Ελληνες αλλά αυτοί που δεν πειθαρχούν στις εντολές τους. Κι έπειτα δεν κατάλαβα καλά, ή κυβέρνηση των γνωστών υπόπτων ή ακυβερνησία; Τι ανόητα και αστεία διλήμματα είναι αυτά;

Μπορεί σε κάποιους να μην αρέσει, μπορεί να θέτει σε κίνδυνο την παραμονή μας στην Ευρωζώνη αλλά αυτό είναι το μήνυμα της πλειοψηφίας των ΕΛΛΗΝΩΝ διάολε και δεν μπορείτε να το αγνοείτε.

Αν λοιπόν υπήρχε δημοκρατία σε αυτό τον τόπο που δε θα εξαντλείτο υποκριτικά στην είσοδο της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο, που στο κάτω κάτω την ψήφισαν μισό εκατομμύριο άνθρωποι εν αντιθέση με άλλους με των οποίων τις γνώμες μας πιπιλίζουν κάθε μέρα και δεν έλαβαν ούτε το 1/3 αυτής (π.χ. Οικολόγοι),

ΤΟΤΕ θα σχηματιζόταν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας η οποία θα εκινείτο πάνω στην εντολή του λαού, δηλαδή, επαναδιαπραγμάτευση-αναπτυξιακά μέτρα – νοικοκύρεμα – ανακούφιση της αστικής τάξης αλλιώς τέρμα στο μνημόνιο κι όποιον πάρει ο διάολος. Κι όπως η Ρουμανία με την Ιρλανδία μπόρεσαν και πέτυχαν σημαντικότατες βελτιώσεις, θα στέλναμε στις Βρυξέλλες μια υπερκομματική εθνική αντιπροσωπεία που θα είχε στις αποσκευές της τη λαϊκή απαίτηση.

Αντ’αυτού διαβάζουμε πως κάποια κόμματα που θα μπορούσαν να είχαν λειτουργήσει ως μνημονιακά δεκανίκια και έχασαν για λίγο την είσοδό τους στη Βουλή, σχεδιάζουν να συνεργαστούν ώστε να μη την ξαναπατήσουν. Έτσι λοιπόν η Δράση του κου Μάνου (ο οποίος πράγματι έχει πει και αρκετά σωστά πράγματα όσον αφορά τις δημόσιες σπατάλες), η Φιλελεύθερη Συμμαχία του …κου Βαλλιανάτου και η ΔΗΣΥ της κας Μπακογιάννη ετοιμάζονται να συνεργαστούν για να μπουν στη Βουλή. Αυτό που λέμε ……. και παλληκάρια γίναμε μαλλιά κουβάρια.

Τι συμβαίνει όταν δεν αποστέλλεται ένα μήνυμα

Το μήνυμα είναι φανερό πως δεν παραδόθηκε ή κι αν αυτό συνέβη, δεν ελήφθη σοβαρά.

Σε αυτές τις περιπτώσεις είθισται ο αποστολέας, δηλαδή όλοι εμείς, να ΞΑΝΑΣΤΕΛΝΕΙ το μήνυμα ΕΝΤΟΝΟΤΕΡΑ και ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΤΕΡΑ την επόμενη φορά.

Δημοκρατία δεν έχουμε στο κάτω κάτω;

freepen.gr
filologos10