Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Ποιός εἶναι ὁ προεκλογικός σχεδιασμός ἀντιμνημονιακῶν κινημάτων, μετώπων, κομμάτων;


Οι δύο «μονομάχοι» των εκλογών ενώνουν δυνάμεις. Το ΠΑΣΟΚ αγωνίζεται να συσπειρώσει τους οπαδούς του. Η Νέα Δημοκρατία προσφέρει χείρα βοηθείας με το ξέσπασμα Σαμαρά περί αυτοδυναμίας και εξορκισμού μιας μετεκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ...


Η συσπείρωση των οπαδών του ΠΑΣΟΚ και ο ενδεχόμενος κίνδυνος να ξαναβρεθεί στην εξουσία, αναμένεται να προκαλέσει και την συσπείρωση των οπαδών της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο το γεγονός ότι έχουν ενταθεί οι Ελληνοποιήσεις μεταναστών. Θυμίζω ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι ανέλπιστες επιτυχίες Μπουτάρη και Καμίνη οφείλονται σε μεγάλο ποσοστό στις ψήφους των μεταναστών, ώστε να μην αποκλείεται ακόμη και μία δυσάρεστη εκλογική έκπληξη από πλευράς του «τελειωμένου» ΠΑΣΟΚ, μέσα και από συνεργασίες και με άλλα νεόκοπα κόμματα.

Η δε μετεκλογική συνεργασία ΠΑΣΟΚ- Νέας Δημοκρατίας θεωρείται βεβαία. Μεθοδεύεται  από τους Ευρωπαίους «σωτήρες» και από το βαθύ εξουσιαστικό Διεθνές και «Ελληνικό» Τραπεζικό Σύστημα και υποστηρίζεται απροκάλυπτα από τα Μ.Μ.Ε. ακόμη και από αυτά που μέχρι πρότινος  ακολουθούσαν μία συνεπή αντιμνημονιακή στάση ή έστω ουδέτερη. Κλήθηκαν μετά την πρωτοχρονιά υπό τον εκβιασμό της εφαρμογής του νόμου περί των ραδιοτηλεοπτικών αδειών και αποφάσισαν να παραμείνουν στην πλευρά της ελίτ και όχι των πολιτών και της δημοκρατίας.

Παρατηρούμε δηλαδή μία μεθοδευμένη και απόλυτα  στοιχισμένη,  προσπάθεια διατήρησης αλλά και ενίσχυσης του υφιστάμενου πολιτικού συστήματος και παράλληλα την δημιουργία μιας ελίτ πλουσίων και ισχυρών, απέναντι σε φτωχούς με περιορισμένες δημοκρατικές ελευθερίες πολίτες.

Στην παραπάνω συγκεκριμένη εικόνα των επιλογών και των στρατηγικών επικράτησης του μνημονιακού πολιτικού συστήματος, ο αντιδρώντες πολίτες, τα κινήματα, τα μέτωπα  και τα κόμματα απαντούν με μία βοή όπου δεν ξεχωρίζουν παραγωγικές φωνές πλην εκείνων του «εγώ». Η δε εικόνα που σχηματίζεται είναι εκείνη αγανακτισμένων ανθρώπων που τρέχουν προς κάθε κατεύθυνση χωρίς προορισμό.

Εάν δεχθούμε ότι τελικά πάμε για εκλογές στις αρχές Μαΐου -ίσως και ενωρίτερα-, ποιος είναι ο προεκλογικός σχεδιασμός των αντιμνημονιακών κινημάτων, μετώπων και κόμματων; Πώς απαντούν στις συνεργασίες και στις συνομωσίες που εξυφαίνονται  από το ισχύον σαθρό πολιτικό σύστημα;  Υπάρχουν προτάσεις  κοινής προεκλογικής εκστρατείας; Υπάρχουν προτάσεις κοινής επικοινωνιακής τακτικής;

Υπάρχουν ουσιαστικές κοινές προτάσεις  που να υποστηρίζονται από ικανό αριθμό πολιτών;
 Ιωάννης Δέμος - filonoi.gr

6 σχόλια:

gaoutsos είπε...

http://gaoutsos.blogspot.com/2012/03/blog-post_9261.html

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον φίλε δεν εχεις παρακολουθήσει τι ακριβός παίζεται . όσο αναφορά για την προβολή συμφωνώ και επαυξάνω αλλά , η κινητικότητα στα κινήματα από άνθρωπο σε άνθρωπο ,από γειτονια σε γειτονιά , σε χώρους εργασίας δίνεται μια μάχη ανελλέητη, για να καταλάβει ο κόσμος το παιχνίδι τους (των υποτήθετε μεγάλων εννοώ) και παράλληλα έχου βγεί sites που εημερώνουν τον κόσμο (όπως το παρόν). αυτά τα κινήματα θα στείλουν κόσμο μέσα στη βουλή μετά από δημοκρατικές διαδικασίες, δεν είναι απόλυτο ότι ο βουλευτής πρέπει κατά ανάγκη να είναι και να ανοίκει στην ελίτ.Θα καθαρίσουμε τηνν βουλή είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι. Μην σε φοβήζει το αύριο , είμαστε το 99% και αυτοί είναι το 1%. Καλό είναι όλα τα άρθρα να βλέπουν μπροστά και χωρίς φοβεία. Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Ιωάννη,το πρόβλημα των Ελλήνων είναι επικοινωνιακό λόγω του μεγάλου 'εγώ' όπως πολύ σωστά περιγράφεις.Τα τελευταία 30 χρόνια ο Έλληνας με ένα κράτος ανύπαρκτο και το χρήμα να ρέει άφθονο διαμόρφωσε το εγώ του σε υπερβολικό βαθμό τέτοιο ώστε να νομίζει ότι έπιασε τον Πάπα απο τα....... και έτσι έκανε αγαπημένη του ατάκα τις λέξεις όπως 'έλα μωρέ γράψτον στ'αρ.... σου','γάμ...τον τον μακάκα' κτλ.Αυτό πληρώνουμε σήμερα,αυτό μας χαλάει την επικοινωνία μας και γι'αυτό δεν μπορούμε να συννενοηθούμε. Υ.Σ. συγνώμη για τις βωμολοχίες, ήθελα να γίνω όσο γίνετε πιό παραστατικός.

Ανώνυμος είπε...

Αθήνα, 9 Μαρτίου 2012
Σε κοινή κάθοδο στις εκλογές όλων των κοινωνικών και πολιτικών αντιμνημονιακών φορέων, με το Σύνταγμα της Άμεσης Δημοκρατίας στο χέρι, και μόνο για Συντακτική Βουλή, καλεί για τις 8 Απριλίου όλους τους φορείς, το Πατριωτικό Μέτωπο.
Σε κοινή κάθοδο στις εκλογές όλων των κοινωνικών και πολιτικών αντιμνημονιακών φορέων, με στόχο την συγκρότηση Συντακτικής Βουλής και με δεδομένο το Σύνταγμα της Άμεσης Δημοκρατίας, καλεί όλους τους αντιμνημονιακούς πολιτικούς αλλά και κοινωνικούς φορείς, το Πατριωτικό Μέτωπο.
Η προοπτική αυτή η οποία διακρίνεται ως μονόδρομος και για τον ελληνικό Λαό, είναι μια παραλλαγή της απόλυτα επιτυχημένης διαδρομής την οποία με αναίμακτο και ειρηνικό τρόπο ακολούθησε ο Ισλανδικός Λαός.
Αυτό το οποίο χρειάζεται αυτή τη στιγμή η Πατρίδα και ο Λαός μας, δεν είναι προφανώς οι προτάσεις διαχείρισης της κρίσης την οποία προβάλλουν κατά κόρον τα ΜΜΕ, με καλοπροαίρετους ή μη πολιτικούς «αριστερούς και δεξιούς σωτήρες», οι οποίοι προέκυψαν και προκύπτουν καθημερινά, στο ομιχλώδες πολιτικό σκηνικό που επικρατεί στον τόπο μας.
Αυτό που χρειάζεται άμεσα είναι η συναντίληψη, πως το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι διαχειριστικό: Ήταν, είναι και δυστυχώς παραμένει, πρόβλημα λειτουργίας των θεσμών και της ίδιας της Δημοκρατίας, την οποία η πολιτική τάξη, έχει πετάξει στα σκουπίδια.
Στο πλαίσιο αυτού του πολιτικού σκεπτικού, όσοι φορείς, πολιτικοί ή κοινωνικοί, επιθυμούν πραγματικά να συμμετάσχουν σε μια διαδικασία περάσματος σε μια άλλη κοινωνία, με τις εξουσίες περασμένες στο Λαό, με πλήρη διάκριση μεταξύ τους και με ανακλητότητα κάθε μορφής αιρετής διοίκησης, καλούνται να συμπαραταχθούν στον κοινό αγώνα.
Να καλέσουμε λοιπόν τον Λαό να μας στείλει όλους μαζί σε μια Συντακτική Βουλή λίγων εβδομάδων, με το νέο Αμεσοδημοκρατικό Σύνταγμα στο χέρι και με την εγγύηση της παράδοσης στην επόμενη Κυβέρνηση όλων εκείνων εργαλείων που θα βοηθήσουν να βγει η Πατρίδα και ο Λαός μας από τον βούρκο στον οποίο τον έριξαν οι νεοταξίτες. Και παράλληλα, δρομολογώντας την τιμωρία των ενόχων, διευκολύνουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό την πολιτική συνύπαρξη όλων μας, ανεξαιρέτως από τον ιδεολογικοπολιτικό χώρο από τον οποίο προερχόμαστε και φυσικά αποδεικνύουμε στον Ελληνικό Λαό, πως είμαστε ενώπιον του και ενωμένοι και αποφασισμένοι.

Ανώνυμος είπε...

Την ώρα αυτή που η Πατρίδα και ο Λαός μας, στενάζουν κάτω από τον ζυγό της νέας τάξης και των τοκογλύφων, η ιστορική μας ευθύνη, απέναντι ιδιαίτερα στις νέες γενιές, είναι τεράστια.
Αυτά που μας ενώνουν, όπως τουλάχιστον δηλώνουμε οι περισσότεροι «αντιμνημονιακοί», είναι ο πόθος μας να δούμε την Άμεση Δημοκρατία στην πράξη, να αποκαθίσταται η συνταγματική τάξη και να τιμωρούνται οι ένοχοι των εγκλημάτων που έγιναν σε βάρος της Πατρίδας και του Λαού μας.
Να λοιπόν η μεγάλη μας ευκαιρία να αποδείξουμε όλοι μας, πως μπροστά στο μεγάλο ιστορικό μας δίλλημα, δεν φανήκαμε μικρότεροι των περιστάσεων, δεν δειλιάσαμε και εν πάση περιπτώσει, βάλαμε σε δεύτερη μοίρα την ιδιαίτερη πολιτική μας πρόταση και προτάξαμε το συμφέρον της Πατρίδας, του Λαού αλλά και της Δημοκρατίας μας.
Η διαβούλευση στην οποία καλούμε όλους τους φορείς θα γίνει την Κυριακή στις 8 Απριλίου στις 11 το πρωί, στο ξενοδοχείο Crystal City στην Πλατεία Καραϊσκάκη, όπου θα παρουσιάσουμε και το υπό τελική διαμόρφωση Αμεσοδημοκρατικό Νέο Σύνταγμα, το οποίο προτείνει το Κίνημά μας. Ένα Σύνταγμα για το οποίο μέχρι στιγμής, δεν έχουν εκφραστεί σημαντικές διαφοροποιήσεις και το οποίο όμως παραμένει ανοιχτό για τις όποιες αλλαγές των διατυπώσεων στα άρθρα του, σε μια δεύτερη φάση κοινής συνδιάσκεψης όλων των φορέων.
Ξεκαθαρίζουμε από την πρώτη στιγμή πως το Πατριωτικό Μέτωπο, δεν διεκδικεί την πατρότητα της πρότασης, ούτε την πρωτοκαθεδρία στη διαδικασία κοινής καθόδου στις εκλογές, με στόχο την Συντακτική και μόνο Βουλή. Αυτό που διακαώς επιθυμούμε, όπως και ολάκερος ο Ελληνικός Λαός, είναι η απαλλαγή μας από τους νεοταξίτες και η παράδοση όλων των εξουσιών σε αυτόν, ένα όραμα γενιών και γενιών, από την απελευθέρωσή μας έως σήμερα.
Πέραν από την γενικότερη πρόσκληση μέσω του διαδικτύου και των ΜΜΕ, το Πατριωτικό Μέτωπο έχει ετοιμάσει προσκλήσεις που θα απευθύνονται στις διοικήσεις όλων των αντιμνημονιακών πολιτικών και κοινωνικών φορέων. Εκτιμάται πως μέσα από αυτήν την σαφή και έντιμη διαδικασία, θα ξεκαθαρίσει και το τοπίο των θέσεων των φορέων, σχετικά με το ποιοι, πόσοι και αν πραγματικά επιθυμούν να απαλλαγούμε από τη νέα τάξη και τους τοκογλύφους ή αν επιμένουμε στην παλιά κακή λογική του τύπου «μοναχός σου χόρευε».
Ήλθε η ώρα να πάμε από το «εγώ» στο «εμείς», «για να φκιάξωμεν χωρίον» όπως έλεγε και ο Στρατηγός Μακρυγιάννης.
Πατριωτικό Μέτωπο

Ανώνυμος είπε...

Αθήνα, 13 Μαρτίου 2012
Προσωπικές προσκλήσεις του Πατριωτικού Μετώπου σε όλους τους επικεφαλείς των Φορέων και των Αντιμνημονιακών Κινημάτων για τη Διαβούλευση της 8ης Απριλίου.
Προσωπικές προσκλήσεις για συμμετοχή στη Διαβούλευση της 8ης Απριλίου και μάλιστα ιδιοχείρως, παραδίδει από σήμερα το Πατριωτικό Μέτωπο, σε όλους τους επικεφαλείς των Φορέων και των Αντιμνημονιακών Κινημάτων.
Με ομόφωνη απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, οι προσκλήσεις θα παραδοθούν σε όλους τους Πολιτικούς και Κοινωνικούς Φορείς (κόμματα, συνδικάτα, σύλλογοι, ομάδες πρωτοβουλιών κλπ), καθώς και τα Αντιμνημονιακά Κινήματα, χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση και από οποιονδήποτε ιδεολογικοπολιτικό χώρο και αν προέρχονται, πλην φυσικά αυτών του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.
Μέσα από αυτήν την διαδικασία και δεδομένης της θέσης του ΠΑΜ, πως δεν διεκδικεί ούτε την πατρότητα της πρότασης, ούτε καμία πρωτοκαθεδρία, επιχειρείται να ξεκαθαρισθεί το τοπίο, το σχετικό με το ποιοι πραγματικά επιθυμούν να απαλλαγούμε από τη σημερινή κατάσταση και ποιοι απλά χρησιμοποιούν αντιμνημονιακό λόγο, για κατανάλωση και άγρα ψήφων.
Να υπενθυμίσουμε εδώ πως η πρόσκληση στη Διαβούλευση της 8ης Απριλίου, αφορά σε κοινή κάθοδο στις εκλογές όλων των κοινωνικών και πολιτικών αντιμνημονιακών φορέων, με στόχο την συγκρότηση Συντακτικής Βουλής και με δεδομένο το Σύνταγμα της Άμεσης Δημοκρατίας το οποίο εδώ και δύο χρόνια, προετοίμασε και παρουσίασε στον ελληνικό Λαό το Πατριωτικό Μέτωπο. Μια προοπτική η οποία είναι μονόδρομος και για τον ελληνικό Λαό, βασισμένη μάλιστα στην απόλυτα επιτυχημένη διαδρομή την οποία με αναίμακτο και ειρηνικό τρόπο ακολούθησε ο Ισλανδικός Λαός. Με αποτέλεσμα ως γνωστόν, να αρνηθεί την πληρωμή του επαχθούς χρέους και να βάλει στη φυλακή, πολιτικούς των προηγουμένων καθεστώτων, που οδήγησαν την Ισλανδία στην οικονομική και κοινωνική καταστροφή.
Οι στιγμές που βιώνει η Πατρίδα και ο Λαός μας είναι τραγικές και η ευθύνη όλων μας απέναντι στην ιστορία αυτού του τόπου αλλά και στις νέες γενιές, είναι τεράστια. Το πρότυπο της Συντακτικής Βουλής, με Αμεσοδημοκρατικό Σύνταγμα και όλες τις εξουσίες περασμένες στο Λαό, είναι αδιαμφισβήτητα ο δρόμος που μας χωράει όλους. Είθε τα «όνειρα να πάρουν εκδίκηση» και να ξεμπερδεύουμε επιτέλους με αυτήν την «βασιλεία των χωροφυλάκων».
Πατριωτικό Μέτωπο