Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012

Le Monde: "Έλληνες που επιστρέφουν στην πατρίδα τους"


Εδώ και πάρα πολύ καιρό τα εγχώρια ΜΜΕ προσπαθούν να μας παρουσιάσουν ότι οι Έλληνες φεύγουν με συνοπτικές διαδικασίες στο εξωτερικό για να ξεφύγουν από την Δαντική κόλαση του μνημονίου. Σε μεγάλο κανάλι πρόσφατα παρουσιάστηκε νεαρή... φοιτήτρια, φοιτούσα στο Βουκουρέστι, η οποία δήλωνε ότι μετά τις σπουδές της θα έμενε στη Ρουμανία (του ΔΝΤ, και των 300 ευρώ) γιατί εκεί υπάρχουν προοπτικές!! Ποιός εχέφρων πιστεύει κάτι τέτοιο; Ας σκεφτούμε ότι το αν κάποιοι μανιωδώς μας ζητούν να φύγουμε από τη γενέθλια γη μας κάποιοι θα μας αντικαταστήσουν,μπορείται από μόνοι σας να καταλάβετε ποιοί. Για αυτό το λόγο το παρακάτω δημοσίευμα μίας μεγάλης ευρωπαικής εφημερίδας αποκτά ιδιαίτερο νόημα.  


«Μετανάστες σε Ευρώπη και Αμερική αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα, τη στιγμή που η χώρα βουλιάζει στην κρίση... Και είναι σίγουροι: δεν θέλουν να ξαναφύγουν».

Σε ένα διαφορετικό από όσα άρθρα διαβάζουμε γύρω από την Ελλάδα και τη μετανάστευση την περίοδο της κρίσης, η εφημερίδα Le Monde φιλοξενεί ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα στους Έλληνες που αποφάσισαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους τη δύσκολη περίοδο της κρίσης, που ως σύχρονοι ''Οδυσσέες'' επέστρεψαν στο σπίτι τους ''ελπίζοντας να προσφέρουν κάτι στην Ελλάδα''.
''Δεν ήθελα να είμαι μια μετανάστης πολυτελείας στο Παρίσι ενώ η χώρα μου υπέφερε'', λέει η Ηλέκτρα Πετροπούλου. ''Είμαι ευχαριστημένη που επέστρεψα και ξαναβρήκα τον ήλιο και το φως, απαραίτητα στη ζωή ενός Έλληνα. Η ζωή είναι δύσκολη. Αλλά υπάρχει ένα πνεύμα ελευθερίας πολύ δυνατό στην Ελλάδα''.

Και συνεχίζει: ''Πρόκειται για μια ευρωπαϊκή κρίση. Και προτιμώ να ζήσω αυτή την κρίση στην Ελλάδα όπου η κοινωνία είναι πιο ανθρώπινη''.

Ο Βασίλης Ρεβαλάς επέστρεψε στην Ελλάδα από το Σαν Φρανσίσκο και κάνει και αυτός λόγο για μια παγκόσμια κρίση.
Ενώ η Κυριακή Μ., άνεργη σήμερα, επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από 12 χρόνια με την ελπίδα να δημιουργήσει και αυτή κάτι και να προσφέρει στην πατρίδα της: ''Στην Ελβετία'', λέει, ''οι άνθρωποι έχουν τα πάντα, ωστόσο δεν είναι ευτυχισμένοι''. ''Στο εξωτερικό ένιωθα σαν πρόσφυγας'', συνεχίζει, κλείνοντας ένα άρθρο που δείχνει μια άλλη εικόνα της Ελλάδας που ελπίζει και προσπαθεί για το καλύτερο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

1 σχόλια:

Unknown είπε...

Όλοι μαζί Έλληνες μπορούμε!
Και εγώ είμαι άνεργος εδώ και 4 χρόνια (επαναπατρίστηκα απο την Γερμανία μετά απο 8 χρόνια αλλά δεν άντεξα μακριά απο την πατρίδα μου)
με οικογένεια και 2 παιδιά,
έχω την δυνατότητα να φύγω να πάω στην Γερμανία, τα πεθερικά με παρακαλάνε!! ΑΛΛΑ είναι αυτό που διαβάζεται εδώ και 2 βδομάδες στα Blog.
Μένω με πείσμα και ας μην έχουν τα παιδιά μου και εγώ τα απαραίτητα,
Με το σκεπτικό ότι αν όλοι φύγουμε τελικά ποιοι θα μείνουν στην Ελλάδα; Το σάπιο πολιτικό κατεστημένο να ενεργεί εις βάρος τις Ελλάδος ανενόχλητο;
και οι λαθρομετανάστες.
Όχι να μείνουμε όλοι εδώ, Να πολεμήσει ο καθένας μας απο την δική του μεριά, με σκοπό να διώξουμε τα μπάσταρδα που κατέστρεψαν την Πατρίδα μας.
ΝΑΙ ΕΊΜΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΑΓΝΟΣ
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΟΣ ΕΒΡΑΙΟΛΑΓΝΟΣ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΜΥΖΑΔΟΡΟΣ ΤΕΜΠΕΛΗΣ ΑΧΡΗΣΤΟΣ
ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ!!!!!!