Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Μειώνεται η αποχή. Οι πολίτες αποφάσισαν να διαλύσουν το πολιτικό σύστημα…


Σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις και ειδικά στις δύο τελευταίες, τόσο της Pulse, όσο και της Public Issue, παρατηρείται το εξής αξιοπρόσεκτο φαινόμενο. Αφενός έχουμε δραστική μείωση της αποχής και του λευκού και του άκυρου, αφετέρου έχουμε μείωση (αντί αύξησης) των...
δυνάμεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και ταυτόχρονα έχουμε περισσότερα κόμματα, που δείχνουν τάσεις να μπουν στη Βουλή.

Αυτό μόνο ένα πράγμα σημαίνει. Ότι οι πολίτες και κυρίως εκείνοι που ήταν αηδιασμένοι και απομακρυσμένοι από το πολιτικό σύστημα, αποφάσισαν να επανακάμψουν μαζικά και να το διαλύσουν με τους ίδιους τους όρους του συστήματος. Δηλαδή αποφάσισαν να επιστρέψουν και με την ψήφο τους να…. συντρίψουν τον θεατρικό δικομματισμό, στέλνοντας στην τεφροδόχο τους υπεύθυνους της καταστροφής, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία.

Μακάρι αυτή η λογική να επικρατήσει μέχρι το τέλος και να μην παρασυρθεί ο κόσμος από τα καθεστωτικά ΜΜΕ ή από ψεύτικα διλήμματα του τύπου «ευρώ ή δραχμή», καθώς και από τα δίκτυα κομματικής πατρωνίας, μήπως τελικά και μπορέσουμε να απελευθερωθούμε από τα δεσμά ενός σάπιου και διεφθαρμένου συστήματος.

Πέτρος Χασάπης
πηγή

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τώρα τελευταία υπάρχει μια προεκλογική δραστηριότητα με δημοσκοπήσεις, σενάρια κλπ.
Έχετε ακούσει επίσημη αναγγελία εκλογών γιατί εγώ δεν έχω ακούσει κάτι.
Μου φαίνεται περισσότερο για τυράκι, ώστε να περάσει η 25ηΜαρτίου με τη λογική ότι εντάξει μην ξεσηκώνεστε αφού θα σας δοθεί η ευκαιρία να μας καταψηφίσετε σε εκλογές που ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί, αλλά έχει φροντίσει το παπαγαλιστάν να πείσει τον κόσμο ότι οι εκλογές είναι κοντά.
ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ???