Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Τουρκική στρατιωτική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε την Αλβανία


Σήμερα το πρωί (χθες) το Υπουργείο Άμυνας υποδέχθηκε αντιπροσωπεία ανώτερων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων της Δημοκρατίας της Τουρκίας, με επικεφαλής τον υποστράτηγο Fahri Kir. Η αντιπροσωπεία της Τουρκίας έλαβε μέρος σε ειδική συνεδρίαση με τον υπουργό Άμυνας της Αλβανίας, Άμπεν Ιμάμη.Ο Ιμάμη καλωσόρισε στα..
Τίρανα τον Τούρκο υποστράτηγο και την τουρκική στρατιωτική αντιπροσωπεία, εξήρε ιδιαίτερα τις σχέσεις μεταξύ των Αλβανίας και Τουρκίας και ιδιαίτερα τη συνεργασία, την υποστήριξη και τη βοήθεια από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις για την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό του οπλισμού των αλβανικών ενόπλων δυνάμεων.
Ο Αλβανός υπουργός ενημέρωσε τον Υποστράτηγο Κιρ και την αντιπροσωπεία για τις σημαντικότερες εξελίξεις στις αλβανικές ένοπλες δυνάμεις και ζήτησε περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και των δύο ένοπλων δυνάμεων.
Ο Τούρκος υποστράτηγος, Fahri Kir, ευχαρίστησε τον Ιμάμη για τη θερμή υποδοχη που επιφυλάχθηκε στην τουρκική αντιπροσωπεία και εξήρε την άριστη συνεργασία μεταξύ των τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων και των αλβανικών Ένοπλων Δυνάμεων και την πρόοδο που έχει πραγματοποιηθεί στη μεταρρύθμιση και ενίσχυσή τους.
Νωρίτερα, η ανώτερη στρατιωτική αντιπροσωπεία της Τουρκίας συναντήθηκε με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, Γκιούνκσι Τζαμάλ και είχε συνομιλίες με αντιπροσωπεία του Επιτελείου.
Οι ανώτεροι αξιωματικοί των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων ενημερώθηκαν για το όραμα, τις δομές, τις πρόσφατες εξελίξεις και τον αμυντικό σχεδιασμό για το2012 των αλβανικών ένοπλων δυνάμεων καθώς και τη νέα Στρατηγική Αντίληψη του ΝΑΤΟ στο σχεδιασμό «Έξυπνη Άμυνα».
Στη συνέχεια οι Τούρκοι στρατιωτικοί επισκέφθηκαν το Τάγμα των Καταδρομέων στη Zall-Herr.
Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος