Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Αεροσκάφος Φάντομ κινδύνεψε πάνω από το Ιόνιο


Φωτογραφία αρχείουΑεροσκάφος φωτογραφικό, τύπου Φάντομ, έχασε τις δύο εξωτερικές δεξαμενές καυσίμων που έφερε και ήταν άδειες, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης χαμηλών πτήσεων, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Παξών και Λευκάδας, νωρίς το απόγευμα.



Φωτογραφία αρχείου
Στη συνέχεια το αεροσκάφος RF-4E ΙΙ προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Ακτίου, στην Πρέβεζα ενώ οι δύο χειριστές που είναι καλά στην υγεία τους, μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο της Πρέβεζας απ' όπου αναμένεται να μεταφερθούν στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.
Οπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, οι δύο άδειες δεξαμενές αποκολλήθηκαν από το αεροσκάφος όταν εκδηλώθηκε απότομη και βίαιη ταλάντωση στον κάθετο άξονα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.
Αρμόδια επιτροπή διερευνά τα αίτια του συμβάντος.
πηγη

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά! βάζουμε τους νέους μας πάνω στα κάρα των αμερικλάνων κατασκευής 60 ... ρε τη τύχη μας ...!!!

Δηλαδή ειλικρινά περιμένουμε πολλά απο τους δεινοσαύρους που καπνίζουν λες και είναι φριτέζες ...

Ανώνυμος είπε...

Παιζει να ξυρισαν και κάτι κυματάκια...

Ανώνυμος είπε...

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΤΕ. ΟΙ ΗΠΑ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2002. ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΟΠΛΟ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΘΩΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΜΟΝΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ.
ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΡΙΘΜΟ ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ ΒΟΜΒΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ 4 ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΤΟ F16. ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ,ΠΟΛΥ ΦΟΡΤΙΟ.

Ανώνυμος είπε...

Οι ΗΠΑ δεν έχουν αναβαθμήσει όμως μοντέλα του 60 που έχουμε εμείς ... νομίζω?