Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Ανοιχτή επιστολή του Ε.Πα.Μ.


Προς :
1) Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας
2) Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
3) Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή
4) Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής
5) Δημοκρατική Αριστερά
6) Άρμα Πολιτών
7) Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα
8) Οικολόγοι – Πράσινοι
9) Δημοκρατική Αναγέννηση

10) Πρωτοβουλίες Πολιτών, Λαϊκές Συνελεύσεις, Κινήματα και Μέτωπα Πολιτών

Οι πρόσφατες ραγδαίες εξελίξεις που δρομολογεί το καθεστώς υποτέλειας για τη διασφάλιση των απαιτήσεων και των συμφερόντων των τοκογλύφων δανειστών και του παρασιτικού χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τη χώρα μας σε πλήρη υποταγή και διάλυση και το λαό σε ολοκληρωτική εξαθλίωση μας θέτουν αντιμέτωπους με την ιστορική ευθύνη που έχουμε όλοι μας να συστρατευθούμε για να αποτρέψουμε τη δημιουργία τετελεσμένων. Παράλληλα έχουμε τη μοναδική ιστορική ευκαιρία εκφράζοντας την συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας να αποτρέψουμε με την ενωτική δράση μας τα υποχθόνια αυτά σχέδια.

Οφείλουμε επίσης να δηλώσουμε δημόσια προς τους επίσημους εκπροσώπους των δανειστών Τρόικα, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ. Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ιδιώτες διαπραγματευτές «αναδιάρθρωσης» του χρέους (Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο) ότι τα σχέδια που επιχειρούν να προωθήσουν ως αποφάσεις της παράνομης κυβέρνησης και του απαξιωμένου κοινοβουλίου της χώρας μας, δεν πρόκειται να αναγνωρισθούν από τον ελληνικό λαό και θα ανατραπούν με την κατάκτηση της εξουσίας από αυτόν. Ούτε η επικείμενη συμφωνία με τους Δανειστές και η νέα δανειακή σύμβαση ούτε τα νέα μνημόνια που θα την ακολουθήσουν.

Δεν πρέπει να αναγνωρίσουμε ούτε να επιτρέψουμε την εγκαθίδρυση της νέας Συνθήκης – φυλακής για τη Σταθερότητα και την Οικονομική Διακυβέρνηση ούτε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης που θα καταστήσουν πλέον απροκάλυπτα ολόκληρη την «Ευρωπαϊκή Ένωση» ένα ολοκληρωτικό μηχανισμό ηγεμονίας του τοκογλυφικού και μεγάλου κεφαλαίου και θα μας αλυσοδέσουν οπισθάγκωνα.

Τέλος απευθυνόμαστε προς τους ιδιώτες επενδυτές, τραπεζίτες και δανειστές και τους προειδοποιούμε ότι θα χάσουν τα λεφτά τους επενδύοντας στη λεηλασία αυτής της χώρας και στην υποδούλωση του ελληνικού λαού.

Η κοινή δήλωση όλων των δυνάμεων που έχουμε συνεπή στάση απέναντι στο μνημόνιο την οποία σας καλούμε να συνδιαμορφώσουμε δεν σηματοδοτεί κάποια ευρύτερη συνεργασία που θα αναστείλει την αυτοτέλεια των πολιτικών και ιδεολογικών προταγμάτων και των δράσεων μας. Μπορούμε να διατηρήσουμε στο πλαίσιο αυτό ο καθένας μας τη δική του ερμηνεία και οπτική για την κοινωνική κατάσταση και τα ιδιαίτερα προτάγματά μας για το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας.

Με την κοινή μας δήλωση δεσμευόμαστε απέναντι στον ελληνικό λαό συμπράττοντας ισότιμα να κινητοποιηθούμε και να ενεργοποιήσουμε τις μέγιστες δυνάμεις του για να εξουδετερώσουμε την πύρινη λαίλαπα που έρχεται ακάθεκτη να τον εξοντώσει χωρίς κανένα έλεος. Έχουμε χρέος να σταματήσουμε εδώ και τώρα την ελεύθερη πτώση, την κοινωνική διάλυση, τη γενοκτονία που μας επιφυλάσσουν.

22/2/2012

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΚΑΖΑΚΗ .ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΝ ΚΑΜΕΝΝΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ????

Ανώνυμος είπε...

12:23 Νομιζω οτι αυτη η ανακοινωση εγινε πριν τη συσταση του κομματος του Καμμενου.Δεν ειμαι ομως απολυτως σιγουρος...

Ανώνυμος είπε...

Σας διαβεβαιώνω ότι η επιστολή στάλθηκε στους παραπάνω
πριν ανακοινώσει ο Καμένος την δημιουργία κόμματος, και ήδη έχει σταλειί και στο κόμμα του Πάνου Καμένου

Ενα Μέλος του ΕΠΑΜ

Ανώνυμος είπε...

Ο στόχος του Καζάκη και του Καμμένου είναι κοινός κι αυτός ειναι η σωτηρία της Πατρίδας μας. Ας ενώσουν τις δυνάμεις τους, θα είμαστε συμπαραστάτες τους. Φανταστείτε πόση δύναμη θα έχει αυτή η συνεργασία, πόσους Έλληνες ακόμα θα ενώσει. Ας γίνουν περισσότερες οι φωνές που θα ενωθούν, γιατί όταν θα τις ακούν όλες μαζί σαν μια θα ΤΡΕΜΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΖΑΚΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΔΑΓΚΩΤΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΕΞΙΟΣ ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ!! ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ!!

Ανώνυμος είπε...

Η δημοκρατική αριστερά πηγαίνει ως φαίνεται με το σύστημα της δανειακής σύμβασης. Θέλει προσοχή.
Ενιαίο μέτωπο και με Έλληνες του εξωτερικού.
Τι γίνεται με την Νέα Φιλική Εταιρεία;

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΛΛΑΔΑ ανηκει στους Ελληνες.Καζακη Καμμενος μαζι.

Ανώνυμος είπε...

1:40 μ.μ.

Οχι μόνο θα τρέμουν, αλλά θα κατουριούντε και θα χέζονται (με το συμπάθιο) πάνω τους και θα παρακαλάνε, με το παραμικρό κιχ που θα βγάζουν όλες αυτές οι φωνές αν ενωθούν.

Ανώνυμος είπε...

den kserw gia ton Kazakh..
kai den mporw na pw an 8a ton epelega..
h mallon 8a ton epelega kai 8a ton pshfiza
kallista.. an htan ENWTIKOS.. opws o KAMMENOS.

mou dinei thn ais8hsh.. pws 8elei na epwmis8ei
monos tou olo ton antimnhmoniako agwna klp.
kai pws auto einai shmantikotero gi'auton
apo ton idio ton agwna....

Se anti8esh me thn Kseka8arh Antrikia kai dhmokratikotath Stash tou Kammenou.

Makari na bgw pseuths.. kai na parathsei tis proswpikes filodoksies ka8e "about to" politikos-boyleyths.. kai na balei ws prwteraiothta
tous idious tous Ellhnes .... thn Ellada!

yg. den amaurwnw ton k. Kazakh..
alla 8a me lypei afantasta sto mellon na diapistwsw pws arneitai synergasia me Kammeno
(kati pou 8arrw 8a shmainei pws epikyrwnontai
ta osa lew parapanw gia proswpikes filodoksies.. klp)..

mas euxomai to kalytero..
kai pisteuw o kosmos 8a pshfisei to swsto
den exoume peri8wria la8ous !

Kalh Leuteria!

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ........
ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΝΩΘΟΥΝ;ΤΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΖΕΙ;ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΣΑ ΚΟΜΜΑΤΑ;ΥΠΟΤΙΘΕΤΕ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ;ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΝΑ ΜΕΤΩΠΟ ΑΦΟΥ ΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ
Η ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΑΛΛΟΙ ΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ;ΑΣ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΙΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΦΤΩΧΗ ΤΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙ!

*ΣΚΙΑ*

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πιστεύω ότι ο λαός που είχε λοβοτομηθεί για πάνωαπο 40 χρονια βρίσκει σιγά τα πατήματα του και ο ιδιος μέσα από τις ανάγκες της ζωής θα καθορίσει τι θέλει απ αυτόν που θα τον κυβερνήσει..Θέλω να πω ότι το δούλεμα του λαού από αυτή την πολιτική σαπίλα έλαβε τέλος και καλά θα κάνει η κάθε πολιτική παράταξη νακοολουθήσει τα προτάγματα που θέλει αυτός ο λαός διαφορετικά θα πάει άπατη αργά η γρήγορα.Το ΕΠΑΜ δεν απορρίπτει κανένα κόμμα καμμιά πολιτική συλλογηκότητα που αντιτάσσεται στην εγκάθετη από τους τοκογλύφους κυβέρνηση και συμπορεύεται μαζί τους για την ανατροπή της και την εκδίωξη των ντόπιων και ξένων τποκογλύφων
διατηρώντας καθένας την αυτοτέλειά του την ιδεολογία και δράση του.Ολος ο λασός αυτό θέλει.Ας φύγουν οι Ναζί και οι δοσίλογοι και μετά τα βρίσκουμε

Ανώνυμος είπε...

O kαζακης δεν θελει , και ο γιατρος ο Αντωνιου του ειπε να συμετεχουν μαζι στον ιδιο αγωνα και αδιαφορησε ουτε του εδωσε σημασια Δυστηχως αλλα μου φαινεται οτι ο Καζακης μονο για τον εαυτο του ενδιαφερεται και για την φημη του Θυμαμαι πρωτα ηταν μαζι με τον Μικυ θεοδωρακη, Κασιμακη, Γκλετζο,,,,κλπ στο Σπιθα , αλλα μολις τον ανεδειξαν ,το πηρε απανω του και αποχωρησε φτιαχνωντας το ΕΠΑΜ , Τωρα ουτε σημασια εδωσε στο γιατρο ,παρολο που γνωριζει οτι ειναι πατριωτης και αγωιστης και ηταν απο τους πρωτους που εκανε μυνηση για εσχατη προδοσια στον ΓΑΠ και σε ολη την βουλη

Ανώνυμος είπε...

Ο Καζακης ειναι 100% υπερ της εξοδου της χωρας απο το Ευρω και κολλανε ολοι οι υπολοιποι, γιατι πιστευουν στην ουτοπια της ΕΕ ακομα.

Ανώνυμος είπε...

Ο Καζακης ειναι αριστερος.
Μη τρωτε χορτο.......

Ανώνυμος είπε...

ρε 6:01 μη τρως χορτο "ο καμενος ειναι δεξιος".Εχεις χαζεψη, ο καζακης ειναι κομουνιστης, το λεει καθαρα ο ανθρωπος αλλα εμας τι μας νιαζει;Αυτο ειναι το θεμα;H μηπως δεν θελεις τους ΕΛΛΗΝΕΣ ενωμενους;

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΚΑΖΑΚΗ Ο ΚΑΜΕΝΟΣ ΣΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΛΙΓΟΣ>

Christos Ioannou είπε...

Όλα ωραία αυτά που έγραψε ο κ. Καζάκης και συμφωνώ απόλυτα με όλα αυτά. Αλλά! Για πείτε μου, ποιος από όλους αυτούς που έστειλε τις επιστολές, θα αφήσει την καρέκλα του για να συμπράξει με ένα νεοσύστατο κόμμα; Και γιατί, αντί να δημιουργήσει ένα νέο κόμμα δεν ένωσε τις δυνάμεις του με ένα άλλο κόμμα; που κάποια από αυτά ήταν κατά των μνημονίων από την αρχή. Δυστυχώς όλοι τους θέλουν να το παίξουν αρχηγοί. Είναι στο χέρι μας να πεταχτούν όλοι! Στο καλάθι των αχρήστων. Το θέμα είναι ποιος???? Είναι αυτός που θα κάνει την αλλαγή; Όπως είπε και ένας φίλος πιο πάνω, αυτό είναι πλέον στο χέρι μας, να μην κάνουμε πάλι λάθος. Δεν θα έχουμε άλλη ευκαιρία. Αν και το λάθος δεν ήταν ολότελα δικό (μας), εφόσον για άλλο πρόγραμμα τον ψηφίσα(με) και άλλα μας έβγαλε μετά... Γιαυτό θέλει μεγάλη ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Ανώνυμος είπε...

Μη μπερδεύεστε, (όσοι μπερδέυεστε) με τις εκλογές.
Το θέμα δεν είναι να συγκυβερνήσουν.

Πρέπει να ανατραπεί το σύστημα βίαια και μετά ο καθένας ας ψηφίσει όποιον γουστάρει.