Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΡΙΖΑ: «Την κοπάνησε» η κυβέρνηση για να μην συζητηθούν οι καταθέσεις στην Ελβετία


ΣΥΡΙΖΑ: «Την κοπάνησε» η κυβέρνηση για να μην συζητηθούν οι καταθέσεις στην ΕλβετίαΟ βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο ΒήμαFM ανάφερε ότι σε τρεις περιπτώσεις δεν συζητήθηκαν οι ερωτήσεις του «με πρωτοβουλία της κυβέρνησης ...
κάθε φορά βρισκόταν ένα πρόσχημα να μην μπορεί κανείς από το οικονομικό επιτελείο να είναι παρών. Μια προσπάθεια διάτρητη και προσχηματική αποφυγής ευθυνών. Στην τελευταία μου ερώτηση - όπου την κοπάνησαν για να αποφύγουν την συζήτηση - ήταν γιατί από τον Νοέμβριο του 2010 μέχρι τώρα δεν έχετε φέρει για κύρωση αυτό το πρωτόκολλο. Αυτό που ήρθε με καθυστέρηση 13 μηνών χθες στην Βουλή. Κάλλιο αργά παρά ποτέ».
Κατήγγειλε επίσης ότι στο πρωτόκολο «με μια πρώτη ματιά και με την επιφύλαξη του πρώτου σχολιασμού», φαίνεται να μειώνεται από 10% σε 7% το ανώτατο ποσοστό της φορολογίας που μπορεί να επιβάλει κανείς στους τόκους των καταθέσεων. Πρόκειται για «πριμοδότηση για τους Ελληνες καταθέτες που κατά 99% - σύμφωνα με το Ελβετικό Ινστιτούτο HELVEA- είναι κάτοχοι μαύρου χρήματος», κατήγγειλε ο κ.Παπαδημούλης.
«Εξι χρόνια κωλυσιεργούν» για συμφωνία με τους Ελβετούς
Η Ελλάδα θα πρέπει κάποια στιγμή να υλοποιήσει τη διμερή συμφωνία με την Ελβετία, που θα της «δώσει» τους φοροφυγάδες και σημαντικά έσοδα, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Καθυστερεί έξι χρόνια - κόκαλα έχει - 4 χρόνια με την ΝΔ και 2 με το ΠΑΣΟΚ».
Θύμισε εξάλλου ότι οι πληροφορίες για το περιεχόμενό των σχετικών διαπραγματεύσεων περιλαμβάνουν τη δυνατότητα μεγαλοκαταθετών που φοροδιαφεύγουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, κάτι που «προσκρούει στο κοινοτικό δίκαιο και το έχουν κάμψει άλλες χώρες».
Ολα αυτά, την ώρα που σύμφωνα με στοιχεία του επίσημου ελβετικού ινστιτούτου ΗELVEA οι καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία διπλασιαστήκαν από το 2009 έως το 2011. Το 99% των χρημάτων είναι «μαύρα», υποστήριξε ο κ.Παπαδημούλης.
πηγη

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

TOMARIA ,,......PALIOTOMARA

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΛΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ....ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ....ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ,,,ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕ ΧΟΡΤΟ ΤΑ ΜΟΣΧΑΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ......ΚΑΘΕ ΕΥΡΩ ΡΕ ΤΟΜΑΡΙΑ ,,ΚΑΙ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΣΑΣ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ..