Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Ξεκινά η κρατικοποίηση των ελληνικών τραπεζών



«Τα κεφάλια μέσα» για τους Έλληνες τραπεζίτες, οι οποίοι αντιλαμβάνονται πως με προπομπό την Αγροτική Τράπεζα θα χάσουν τις τράπεζές τους. Η αδυναμία του δημοσίου να δώσει τα 800 εκατ. ευρώ που είχε δεσμευθεί για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Αγροτικής, οδηγεί την τράπεζα στις αγκάλες του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και.... εξ αυτού στον κρατικό έλεγχο. Την κατάσταση για τις ελληνικές τράπεζες καθιστά δυσμενέστερη το ενδεχόμενο μεγαλύτερου «κουρέματος» του δημόσιου χρέους, καθώς θα μπουν σε αρνητική τροχιά και θα πρέπει να κάνουν αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου χωρίς να έχουν χρήματα, οπότε θα καταφύγουν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και την κρατική επιτροπία.

Όσον αφορά την Αγροτική, το βράδυ της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Βενιζέλου με τον διοικητή της τράπεζας Θόδωρο Πανταλάκη, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο και τον πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Παναγιώτη Θωμόπουλο.
Η μόνη άλλη ορατή λύση, πλην του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, είναι να πουληθεί η Αγροτική (και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο;) σε άλλη ιδιωτική τράπεζα ή να συμπράξει μαζί της με κάποιας μορφής συγχώνευση. Η προσφορότερη φαίνεται να είναι η Πειραιώς που έμεινε «ορφανή» μετά τον γάμο Alpha Bank – Eurobank.

antinews

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΔΑΤΕ;

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΠΑΛΙ ΒΡΗΚΕ ΤΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΠΡΟΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ.

ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

ΖΗΤΩ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Ανώνυμος είπε...

αν καταρευσει η αγροτικη κλαψτε τους αγροτες και την γη τους. η μιση αγροτικη γη ειναι υποθηκευμενη στην ατε και ειναι φιλετο για οποιον ιδιοτη. θελει μεγαλη προσοχη το θεμα.

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΛΑΓΑΤΑΑΑΑΑΑΑ.ΜΠΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ 10.21