Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΤΟΙΜΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ > ΕΒΕΑ σε πρωθυπουργό: Απεμπλοκή από το Μνημόνιο τώρα



Επιστολή με την πρόταση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΒΕΑ) προκειμένου να μειωθεί δραστικά το δημόσιο χρέος και να απεμπλακεί η χώρα από το Μνημόνιο, απέστειλε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Μίχαλος, στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου. "Σας αποστέλλω το σχέδιο πρότασης του ΕΒΕΑ, για ....την κατάρτιση ενός αξιόπιστου ελληνικού σχεδίου, με στόχο την άμεση αποπληρωμή σημαντικού μέρους του δημόσιου χρέους μας και την παράλληλη αποδέσμευση της χώρας από τα σκληρά και εν τέλει αναποτελεσματικά μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
Θα σας παρακαλούσα, όπως μελετήσετε και επεξεργαστείτε τις συγκεκριμένες προτάσεις του ΕΒΕΑ, προκειμένου από κοινού, κυβέρνηση, πολιτικά κόμματα και επιμελητηριακή κοινότητα να καταλήξουμε σε ένα κοινά αποδεκτό σχέδιο εξόδου από την κρίση", σημειώνεται στην επιστολή.
Αυτά που προτείνονται από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας είναι τα εξής:
- Κατάρτιση αναλυτικού πίνακα με τα προς αξιοποίηση περιουσιακά στοιχεία του κράτους, με εξαίρεση τα πάσης φύσεως πολιτιστικά αγαθά και δίκτυα, που θα εγκριθεί από όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος των πολιτικών δυνάμεων.
- Ταχύτατη προώθηση των διαδικασιών αξιοποίησης των παραπάνω κρατικών περιουσιακών στοιχείων, οι οποίες θα επιταχυνθούν αν έχει προηγηθεί ευρύτατη πολιτική συμφωνία, που θα επιτρέψει την ταχεία υιοθέτηση απλού συστήματος αδειοδότησης και αντιγραφειοκρατικών επενδυτικών διαδικασιών.
- Αξιοποίηση των σχετικών κρατικών εσόδων για τη μείωση του δημόσιου χρέους, με προτεραιότητα στις υποχρεώσεις μας προς την τρόικα, με στόχο τον περιορισμό του, το ταχύτερο δυνατόν, στο 60%-80% του ΑΕΠ.
- Χάραξη ενός νέου, δυναμικού, αναπτυξιακού προγράμματος, το οποίο, με βασικό μοχλό την ιδιωτική επιχείρηση, θα στοχεύει στον περιορισμό της ανεργίας και την άμεση εφαρμογή του, χωρίς ξένες παρεμβάσεις.
- Εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τη μορφή, την έκταση, τη λειτουργία, τη στελέχωση και το κόστος λειτουργίας ενός μικρότερου, ευέλικτου και αποτελεσματικού κράτους και την άμεση εφαρμογή του.
- Θεσμοθέτηση της υποχρέωσης όπως το συνολικό κρατικό χρέος μη υπερβεί, ποτέ στο μέλλον, το 70% του ΑΕΠ, με εξαίρεση έκτακτες περιστάσεις, οπότε, θα μπορούσε να φθάσει έως το 80% του ΑΕΠ, υπό την προϋπόθεση της έγκρισης από τη Βουλή, με αυξημένη πλειοψηφία, της σχετικής απόφασης.
- Δικαίωμα (option) για επαναγορά περιουσιακών μας στοιχείων που κρίνονται αναγκαία για την υλοποίηση της αναπτυξιακής μας στρατηγικής, μόλις οι οικονομικές μας συνθήκες βελτιωθούν και σταθεροποιηθούν.
news247

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΕΡΓΑΤΗΣ ΕΓΙΝΕ ΑΛΒΑΝΟΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΩΜΑΤΑ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΤΩΡΑ Ο ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΟΣ Ο ΜΙΧΑΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΛΕΝΕ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ??ΑΦΟΥ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΓΑΜΙΣΑΝΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΒΑΤΖΩΣΑΝΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΤΩΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ Ε??Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΦΙΔΙΑ...

Ανώνυμος είπε...

Εκτακτη εισφορα 10% στους αλητες κεφαλαιοκρατες να προτεινεις μαλακα Μιχαλε αυτο που προτεινεις ειναι ξεπουλημα και σκλαβοπαζαρο και ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΕΔΩ! θα σας κρεμασουμε αναποδα και θα σας φτυνουμε ενα μηνα μουνοσκυλα προδοτες προσκυνημενα τομαρια τρισαθλια ζωυφια

Ανώνυμος είπε...

ΖΗΤΩ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

ΚΑΤΩ ΟΙ ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΞΙΕΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ
ΕΞΩ ΟΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ
ΖΗΤΩ Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΗΛΙΟΣ

Ανώνυμος είπε...

1.50. Συμφωνώ μαζί σου, έλα στην πλατεία να γνωριστούμε και ν΄αναπτύξουμε τις απόψεις μας και..ότι προκύψει

Ανώνυμος είπε...

1.50 θελεις βοειθο; ειμαι διαθεσιμος να κραταω τα προκτικα.

Ανώνυμος είπε...

Οπως βλέπεις 1.50 είμαστε ανοικτοί άνθρωποι με κατανόηση, αρκεί να είσαι ειλικρινής και να λες δημοσίως αυτές τις σκέψεις σου.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΣΤΕ ΔΗΘΕΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ

ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΝΑΕΙ

ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΠΛΑΤΕΙΑΣ Κ ΜΑΙΜΟΥΔΙΕΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥΣ ΚΛΠ ΑΛΛΟΥ

ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΛΙ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΑΜΕ Ο-Λ-Ο-Ι Μ-Α-Σ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΝΑΕΙ

Ανώνυμος είπε...

Γαμημενο πασοκοσκυλο θα ερθει η ωρα που θα κρεμαστεις αναποδα χωρις κεφαλι μαζι με τον δοσιλογο προθυπουργο σου...καταστρεψατε-ΠΡΟΔΩΣΑΤΕ την Ελλαδα ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ
ΕΤΑΙΡΙΩΝ..

Ανώνυμος είπε...

2.25 Αν γίνουν χθες εκλογές θα γλυτώσεις. Σε κάθε άλλη περίπτωση την έχεις βάψει. Μαζί με όλους τους προδότες της φάρας σου.
Επίσης όταν μιλάνε οι άλλοι για την πατρίδα μας εσύ καλά θα κάνεις να εξαφανίζεσαι γιατί για σας δεν θα υπάρχει η πατρίδα ούτε θα δείξουμε έλεος. Η μνήμη μας άρχισε να βελτιώνεται και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τι θα πει πασοκ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ 1,50 ΚΑΙ 2,25 ΠΑΙΔΙΑ , ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΑΤΕ. ΑΠΛΑ ΒΡΗΚΕ ΒΡΟΧΕΡΗ ΜΕΡΑ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑ.

Ανώνυμος είπε...

Γαμημενο πασοκοσκυλο θα ερθει η ωρα που θα κρεμαστεις αναποδα χωρις κεφαλι μαζι με τον δοσιλογο προθυπουργο σου...καταστρεψατε-ΠΡΟΔΩΣΑΤΕ την Ελλαδα ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ
ΕΤΑΙΡΙΩΝ..

Ανώνυμος είπε...

ti arxidofatsa einai o mixalos, gia polles klotsies stin mapa