Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Έρευνα ΣΟΚ: Πάνω απο 5εκ Έλληνες πάσχουν απο νοητική στέρηση!



Γράφει ο Γιώργος Άναξ
Αγαπητή μου Ολυμπιάδα,
διάβασα τα αποτελέσματα των εταιριών που διενεργούν τις δημοσκοπήσεις και έχω κάποια πρόχειρα σχόλια, καθώς επίσης και μια θλιβερή διαπίστωση.
Να ξεκινήσω από το γεγονός πως τα αποτελέσματα είχαν τόσες.....
διαφορές μεταξύ των, που είχα την αντύπωση πως διαβάζω για δημοσκοπήσεις από διαφορετικές χώρες. Αλήθεια, πως γίνεται να συμβαίνει κάτι τέτοιο; Είναι λέει δείγματα από επικρατούσες γνώμες ανά την Ελλάδα. Με τις ελάχιστες γνώσεις που έχω, οι δημοσκοπήσεις βασίζονται σε ένα συγκεκριμένο σύνολο ανθρώπων, που ως δείγμα της κοινής γνώμης, αποτελούν τον μέσον όρο της κοινωνίας. Μα τέτοιες διαφορές; Αφού μου έχουν δημιουργήσει την εντύπωση πως δεν παραγγέλνουν δημοσκόπηση. Αποτελέσματα παραγγέλνουν. Οι δημοσκοπήσεις γίνονται (αν γίνονται), ώστε να μπορούν να υποστηρίξουν επιστημονικά, το προπαραγγελμένο αποτέλεσμα. Βρε λες;
Να συνεχίσω με τον χρόνο που επιλέγονται για να διενεργηθούν οι δημοσκοπήσεις των εφημερίδων και των καναλιών. Ποτέ δεν γίνονται σε ανύποπτο χρόνο. Πάντοτε γίνονται σε περίεργες εποχές, σε κρίσιμες και δύσκολες στιγμές. Δεν είναι κακό αυτό. Έχει την λογική του. Θα μου την εξηγήσει όμως κάποιος; Ποιο είναι ακριβώς το νόημά τους; Για να πάρουν οι πολιτικοί το “μύνημα” από τις δηλώσεις τους ή τις πράξεις τους; Για να ενημερωθούν κι οι υπόλοιποι Έλληνες περί του τι συμβαίνει; Γιατί μου έχουν δημιουργήσει την εντύπωση πως οι δημοσκοπήσεις γίνονται μόνο για να μεταβάλλουν με εύκολο, ανώδυνο και αναίμακτο τρόπο, την κοινή γνώμη. Τι κι αν προσπαθείς να σχηματίσεις την άποψή σου; Μόλις διαβάσεις το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης, θα αλλάξεις κι εσύ την γνώμη σου (ασυνείδητες διεργασίες του νου), ώστε να ταιριάζεις κι εσύ με το κοινωνικό σύνολο και να μην διαφοροποιήσαι. Είσαι κι εσύ κοινωνικό (ζ)ω(ο)ν – πρέπει να ανήκεις κάπου. Πρέπει. Βρε λες;
Να ρωτήσω τώρα, γιατί ενώ τόσον καιρό δεν δημοσιεύεται καμία δημοσκόπηση, ξάφνου, νάτες όλες τους πως παρελαύνουν μπροστά στα μάτια και τα αυτιά μας. Το άλτερ που έχει την ριαλ νιους, διαφημίζει την δική της δημοσκόπηση. Ο σκάι που έχει την καθημερινή, διαφημίζει την δημοσκόπηση της καθημερινής κ.ο.κ. Μα ρε παιδιά, πέστε μου γιατί πρέπει να διενεργούνται την ίδια ακριβώς χρονική περίοδο και ιδιαίτερα με την ίδια ακριβώς θεματολογία; Μου δημιουργούν την εντύπωση πως είναι φίλοι όλοι αυτοί. Κάθονται σε ακριβούς καναπέδες, καναλαρχίδες και πολιτικάντηδες μαυρογιαλούροι, τρώνε μουχλιασμένο τυρί, πίνουν παλιόκρασα και κανονίζουν τα πως και τα γιατί. Βρε λες;
Άφησα στο τέλος την θλιβερή μου διαπίστωση, ψάχνοντας μια δικαιολογία για να μην την εκφράσω. Στεναχωριέμαι ξέρεις. Λέω δεν μπορεί να είναι αλήθεια κάτι τέτοιο. Κι όμως. Κοιτάω και ξανακοιτάω τα αποτελέσματα και νιώθω υποχρεωμένος να το πω. Πάνω από το 50% των Ελλήνων, σύμφωνα πάντα με τις δημοσκοπήσεις (που σύμφωνα με τα παραπάνω, μπορεί να μην αντιπροσωπεύουν την δική μας αλήθεια, αλλά την αλήθεια που θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε πως είναι και δική μας), έχουν την τάση να ψηφίσουν πασοκ ή νδ ή κάποια από τα ανύπαρκτα λοιπά κόμματα.
Και λέω: ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΕΣΤΩ ΚΙ ΕΝΑΣ ΜΗ ΝΟΗΤΙΚΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ;;;;;
ΣΥΓΧΩΡΩ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΣΗ ΝΑ ΣΤΡΙΜΩΧΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΒΟΘΡΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΕΝΑ ΞΕΡΟΚΟΜΜΑΤΟ ΕΛΠΙΔΑΣ.
ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΟΜΩΣ;;;;;
ΑΚΟΜΗ ΤΡΩΝΕ ΤΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ;;;;;;;;
ΑΝ ΝΑΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΜΕ. ΕΧΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ.
ΑΝ ΟΧΙ, ΤΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΑΚΟΜΗ….

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μαιμουδισια γκαλοπ και φοβαμαι και οτι υπηρχαν και θα υπαρχουν και μαιμουδισιες εκλογες.

Ανώνυμος είπε...

Ετσι πεστα να μην λεμε μαλακιες!
Νοθευμενα αποτελεσματα παντου λασπη και αδιαφανεια!

Ανώνυμος είπε...

Τα γκάλοπ είναι μαιμουδίσια ναι.

Οι εκλογές όμως φίλε όχι.

Έχεις κάνει ποτέ εφορευτική?

Εάν ναι τότε θα ξέρεις ότι οι εκλογές είναι ΠΑΝΤΑ ΟΚ.

Μην τα λες αυτά. Μια χαρά τα γράφει ο αρθρογράφος. Εϊναι Μ@@ΚΑΣ ο Νεοέλληνας.
Παρτάκιας, εγωίσταρος, κάθαρμα.

Και για αυτό το ΠΑΙΖΕΙ (δεν είναι) και διανοητικά καθυστερημένος κάθε 4 χρόνια...

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ Ο ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΣ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΕΣ, ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΦΩΝΑΖΩ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΟΤΙ ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΕΣ.

EVAGGELOS SIACHALOS είπε...

ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΕΣΤΩ ΚΙ ΕΝΑΣ ΜΗ ΝΟΗΤΙΚΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ;;;;;
Μονο και μονο αυτη η ερωτηση που αναγραφεται στο παραπανω κειμενο τα λεει ολα.
Χαιρετε!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΣΤΑ ΡΕ ΒΑΓΓΕΛΗ !! ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΣΑΝ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, Η ΟΠΩΣ ΑΛΛΟΙΩΣ ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΓΑΠ Η ΤΟΝ ΕΜΕΤΙΚΟ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ ΝΑ "ΞΑΝΑΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ" ( ΠΟΥ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΠΑΣΟΚ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΕ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΕ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΠΕΡΙΟΠΗΣ) ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΙΚΑΝΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΔΕΡΝΕΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ Η ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΩΝ "ΜΗ ΜΟΥ ΑΠΤΟΥ" ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΠΑΙΖΑΝ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ( ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΕΣ ΟΤΙ ΤΑ ΖΩΑ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΝΤΡΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΠΗΔΑΜΕ) ΤΩΡΑ ΚΛΑΝΟΥΝ ΜΕΝΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΧΑΟΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ.

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΑΝΕΠΤΥΞΑΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ,ΤΕΧΝΕΣ,ΓΡΑΜΑΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΚΤΛΠ! ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΜΕ ΟΛΟΥΣ,ΚΑΙ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΝΟΗΤΙΚΑ ΚΑΘΗΣΤΕΡΗΜΕΝΟΥΣ??? ΑΣ ΜΑΣ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ!!!

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχως η Ελλάς δεν έζησε αναγέννηση όπως οι άλλες χώρες της Ευρώπης. Ειναι ένα κράτος ανατολικομοντέρνο που οι πολίτες του δεν σέβονται τον διπλανό τους και ως προτέρημα θεωρείται η λαμογιά η πονηριά και η εξαπάτηση. Πως περιμενουμε τωρα κάτι να αλλάξει όταν η πλειοψηφία του κοσμου πασχει από ιστορική αμνησία και ζει χωρίς αξίες και πιστευει ότι του πασσαρουν τα πουλημένα ΜΜΕ. Τα ίδια θα γίνουν και χειρότερα. Το έχω ξαναπει. Ολοι σχεδον εσείς εδώ μέσα είστε μια μικρή μειοψηφία. Εγω τουλάχιστον κοιτώντας γύρω μου έχω χάσει την ελπίδα μου για αυτή την χώρα. Ο εχθρός κέρδισε και ειναι παντού.Δείτε το κοινοβούλιο Δείτε τι ψηφίζετε κάθε μέρα, δεστε το κέντρο της Αθήνας και όχι μόνο κλπ κλπ. Κοιτάχτε να σώσετε πια τους εαυτούς σας και τις οικογενιές σας

ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ είπε...

1.36 δεν εισαι και τοσο μονος

Ανώνυμος είπε...

ρε μας ψεκαζουν ρεεεεεεεεε καλα τα λεγα τοσα χρονια.

Ανώνυμος είπε...

O τίτλος του άρθρου είναι απαράδεκτος και αποπροσανατολιστικός. "Έρευνα ΣΟΚ: Πάνω απο 5εκ Έλληνες πάσχουν από νοητική στέρηση!" Μόνο η Εspresso και κάτι άλλες παρόμοιες εφημερίδες βάζουν τέτοιους ανόητους τίτλους.

Ακόμα και σωστό να είναι το άρθρο πως περιμένεις να σε πάρει στα σοβαρά ο άλλος;

Πείτε τα πράγματα με το όνομα τους, χωρίς φανφάρες και εντυπωσιακούς τίτλους.

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΚΑΘΡ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΣ ΕΞΑΠΛΩΘΕΙ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ ΜΑΣ.ΟΤΑΝ ΓΒΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ ,ΤΟΤΕ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ελληνες (οσοι απομειναντες)φθασαμε στο τερμα.
Μην προσπαθητε να ξυπνησετε τους νεογραικυλους που αδικως κατοικουν σε Ελληνικα χωματα.
Μπηκαμε σε κατοχικες μερες και συντομως θα το καταλαβουν ολοι και δεν θα ξερουν,δηδεν,πως εγινε!
Καντε τα κουμαντα σας και ετοιμαστε τους δικους σας για καταστασεις πανικου.
Δεν θα συμφωνησω με τον φιλο, ο καθεις για παρτι του.Οσοι μπορειτε βοηθηστε και τους διπλανους σας που θα βρεθουν σε απελπιστικες καταστασεις.
Πρεπει ολοι μαζι ενωμενοι να μπορεσουμε να τα βγαλουμε περα.Δεν θα κρατηση πολυ το κακο.
Ειμαι καταδρομεας και προσπαθω να μαθω και στους γυρω μου μερικα μυστικα που θα μας κρατησουν ΜΑΧΙΜΟΥΣ.
Οι λαθραιοι εχουν ακονισμενα τα χατζαρια τους και περιμενουν το οκ.Να εχετε και ενα οπλο προχειρο,καλου κακου!
Ο εχθρος μας ειναι αυτο το κοκκινοπρασινο μπλεπορτοκαλη και εχουν και το ρεμπελο μαζι τους πλην τους πραιτωριανους ενστολους.
Δυσκολα; Καθολου!Εχουμε ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΜΑ στις φλεβες μας και τον Θεο μαζι μας!
Δεν εχουμε αναγκη κανενα αλλον!
Οι βαρβαροι σε Ανατολη και Δυσι τριβουν τα χερια τους απο χαρα,διοτι νομιζουν οτι τα καταφεραν και ξεπερδεψαν με εμας.Εν μερη δικιο.
Τα καθικια που τρεχουν και ζητοκραυγαζουν ακομη τους προδοτες πολιτικους μπορει να ειναι σκλαβοι τους.Αλλα υπαρχουμε και εμεις.
Δεν θα παραδοθουμε...αλλα ουτε και αιχμαλωτους πιανουμε.
Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

8:43 εμεις οι γυναικες με τα παιδια μας,πως θα τα βγαλουμε περα;Aν ξερεις κατι γινε πιο συγκεκρημενος.

Ανώνυμος είπε...

Προς τον φίλο των 3:56πμ

Έχεις δίκιο, αλλά ένα άρθρο, έχει διάφορους σκοπούς και χρησιμοποιεί και τον τίτλο για να προκαλέσει την ανάγνωση.
Το αν είναι σοβαρό ή όχι, κρίνε το από το περιεχόμενο κι όχι μόνον από τον τίτλο του.
Και βέβαια 5.000.000 Έλληνες πάσχουν από νοητική υστέρηση. Φηφίζουν πασοκ και νδ και τα λοιπά προδοκόμματα.

Γιώργος Άναξ

Ανώνυμος είπε...

ΑΔΕΛΦΕ 8:43 ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ. ΤΑ ΛΕΩ ΚΑΙ ΜΕ ΛΕΝΕ ΓΡΑΦΙΚΟ. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΜΠΑΜ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ. ΕΓΩ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΜΠΟΡΩ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΑΝ ΤΗΝ ΒΓΑΛΩ ΚΑΘΑΡΗ. Ο ΘΕΟΣ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΚΟ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΛΙΓΟ ΑΛΛΑ Η ΠΕΙΝΑ ΑΡΚΕΤΑ ΟΠΟΤΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΒΑΣΤΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΟΠΛΟ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΙ, ΛΑΜΟΓΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ......

Ανώνυμος είπε...

Προς Γιώργο Άναξ από 3.56

Το γνωρίζω ότι ένας τίτλος χρησιμοποιείται για να προκαλέσει την ανάγνωση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι σωστό και ορθό και στην τελική αποδυναμώνει το ίδιο το άρθρο.

Όσο για το ότι 5.000.000 Έλληνες πάσχουν από νοητική στέρηση, διαφωνώ. Πάσχουν από έλλειψη παιδείας και εκπαίδευσης, από βαρεμάρα, έχουν το σύνδρομο του βολέματος, του λαδώματος, του 'δε βαριέσαι', του 'βύσματος' και του ότι όλοι θέλουν να γίνουν πρόεδροι...