Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Το Facebook "φίμωσε" σελίδες φοιτητών


Μία ομάδα φοιτητών του UCL (University College Of London), κατήγγειλε την Παρασκευή ότι περισσότεροι από 50 λογαριασμοί...
πολιτικού περιεχομένου σβήστηκαν από το Facebook, στα πλαίσια μια εκκαθάρισης που ξεκίνησε από την εταιρεία της κοινωνικής δικτύωσης την Πέμπτη 28 Απριλίου υπό το φόβο διαδικτυακών διαταραχών ενόψει του πριγκιπικού γάμου της Παρασκευής.



Πιο συγκεκριμένα, οι σελίδες και οι ομάδες που σβήστηκαν από το κοινωνικό δίκτυο είχαν να κάνουν με διαμαρτυρίες για τα αυξημένα δίδακτρα και την περικοπή επιδομάτων και υποτροφιών στα πανεπιστήμια. Έτσι, σελίδες όπως οι ArtsAgainst Cuts, No Cuts, Socialist Unity και Whospeaks Forus, που αποτελούσαν φωνή των φοιτητών στο Facebook πλέον δεν υπάρχουν.

Ειρωνικά, η ομάδα των φοιτητών του UCL έφτιαξε μία σελίδα στο Facebook με όνομα "Όχι στη λογοκρισία των κοινωνικών δικτύων", μαζεύοντας σχετικά γρήγορα 2.500 "likes".

Είναι γνωστό ότι το Facebook έχει καταστεί ως η μεγαλύτερη ψηφιακή κοινότητα σε όλο τον κόσμο με σχεδόν 600 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες. Η προώθηση ιδεών και η διοργάνωση εκδηλώσεων είναι δύο από τους σημαντικότερους λόγους που πολύς κόσμος το χρησιμοποιεί. Μετά το προαναφερθέν γεγονός όμως, η ομάδα φοιτητών από το Λονδίνο αποφάσισε να εγκαταλείψει το Facebook, επιλέγοντας πιο "ανοιχτά" και "ελεύθερα" κοινωνικά δίκτυα όπως το OpenDiaspora ώστε να περνούν τα μηνύματα τους.

Λέτε οι σπουδαστές να έναν απλά την αρχή, ανοίγοντας το δρόμο και σε άλλους διαδικτυακούς "ακτιβιστές";