Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Αν είναι να ξεκάνουμε την Ελλάδα, το κάνουν και τσάμπα: Η Δραγώνα άμισθη σύμβουλος του Πρόγραμματος "Εκπαίδευση Μουσουλμανοπαίδων"



http://2.bp.blogspot.com/_R17j4agRczg/TB5T9BOBOdI/AAAAAAAAAD0/qCJTvh4aYG0/s1600/06-12-2010-d.jpghttp://www.newsbomb.gr/photos/images/sized/articles/stylianidis-640x421.jpgΟ βουλευτής της ΝΔ κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, σε ερώτηση του που κατέθεσε στη Βουλή, έχει διατυπώσειερωτηματικά για το πρόγραμμα Μουσουλμανοπαίδων στη Θράκη το οποίο όπως αναφέρει, από το 1997 έως το 2013 θα στοιχίσει συνολικά 27.245.000 ευρώ. Ο κ. Στυλιανίδης, στην ερώτησή του, σημείωνε ότι "μέχρι το 2007 επιστημονικά υπεύθυνες του όλου έργου εμφανίζονταν η κ. Άννα Φραγκουδάκη, κοινωνιολόγος της εκπαίδευσης, καθηγήτρια στο....
πανεπιστήμιο Αθηνών και η κ. Θάλεια Δραγώνα κοινωνική ψυχολόγος, επίσης καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών".


Ο βουλευτής κάνοντας ειδική αναφορά στην κ. Θάλεια Δραγώνα, λέει πως μετέπειτα, ως ειδική γραμματέας διαπολιτισμικής εκπαίδευσης στο Υπουργείο Παιδείας, είχε και την εποπτεία του προγράμματος για την εκπαίδευση των μουσουλμανοπαίδων, ουσιαστικά, δηλαδή, "η κα Δραγώνα ήταν για ένα χρόνο και κρίνουσα ως ειδική γραμματέας και κρινόμενη, αφού τα βιβλία και τα εκπαιδευτικά προγράμματα της διδάσκονται στο πλαίσιο του Προγράμματος Μουσουλμανοπαίδων το οποίο είχε υποβληθεί ως πρόταση προς αξιολόγηση". 

Ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε στην ερώτησή του ότι 
μετά την ανάληψη της θέσεως της ειδικής γραμματείας από την κυρία Δραγώνα, η υπουργός Παιδείας ανακάλεσε τις άλλες δράσεις του προγράμματος εκπαίδευσης που αφορούσαν στους παλιννοστούντες και στους Αλλοδαπούς. Δεν ανακάλεσε όμως την πρόσκληση για τους Μουσουλμανόπαιδες [Η Φ. Γεννηματά στην απάντησή της είπε ότι μαζί με τα άλλα προγράμματα εκπαίδευσης Ρόμα, παλλινοστούντων κ.λπ ανακλήθηκε και αυτό για τους μουσουλμάνους ώστε να επανασχεδιαστεί στα πλαίσια του "Νέου Σχολείου"].

Επιπλέον ο κ. Στυλιανίδης αναφερόταν και σε 
επίσκεψη της κ. Δραγώνα, τον περασμένο Ιανουάριο στην Αλεξανδρούπολη κατά την οποία, ως "άτυπη εκπρόσωπος" ζήτησε από τον Δήμαρχο διευκολύνσεις για τη λειτουργία του Προγράμματος "Εκπαίδευση των παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη".

Η αναπληρωτής Υπουργός κ. 
Φώφη Γεννηματά, με το έγγραφο της ωστόσο, ενημερώνει τον κ. Στυλιανίδη ότι η κυρία Δραγώνα από το Σεπτέμβριο του 2007 έως το Δεκέμβριο του 2010 ήταν σε αναστολή εκπαιδευτικών καθηκόντων ως βουλευτής και ουδεμία σχέση είχε με το Πρόγραμμα "Εκπαίδευση Μουσουλμανοπαίδων".Αναφέρει επίσης ότι από τον Ιανουάριο του 2011 είναι άμισθη επιστημονική σύμβουλος του εν λόγω προγράμματος.

Η κ. Γεννηματά αναφέρει επιπλέον ότι στο πλαίσιο της Δ΄ Προγραμματικής Περιόδου (2007-2013) και μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση" θα χρηματοδοτηθεί με 10.255.000 ευρώ η Πράξη "Εκπαίδευση των Παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη". Αντικείμενο του προγράμματος είναι η αρμονική ένταξη των παιδιών του συνόλου της Μειονότητας, με τις πολιτισμικές και γλωσσικές τους ιδιαιτερότητες, στο εκπαιδευτικό σύστημα, η διασφάλιση της αποδοχής των παιδιών αυτών από το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους γονείς της πλειονότητας, η παροχή γνώσεων διαπολιτισμικής αγωγής στους εκπαιδευτικούς, η παροχή κατάλληλου εκπαιδευτικού υλικού, η συμβουλευτική υποστήριξη των οικογενειών προκειμένου να στηρίξουν ενεργά την εκπαίδευση των παιδιών τους και τέλος η ευαισθητοποίηση του διοικητικού μηχανισμού της εκπαίδευσης.

Η αναπληρωτής υπουργός 
διαβίβασε στη Βουλή και στοιχεία από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, από τα οποία προκύπτει ότι ο αριθμός των μουσουλμάνων μαθητών που φοίτησαν και φοιτούν σε δημόσια σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης βαίνει αυξανόμενος ως ακολούθως:

- Σχολικό έτος 2008-2009: 4.840 μαθητές

- Σχολικό έτος 2009-2010: 5.189 μαθητές
- Σχολικό έτος 2010-2011: 5229 μαθητές
[Αύξηση σε ένα χρόνο επί ΝΔ-2009: 349 μουσουλμάνοι μαθητές
Αύξηση επί ένα χρόνο ΠΑΣΟΚ-Δραγώνα-2010: 40 μαθητές...
βγάλτε τα συμπεράσματά σας...]


http://dexiextrem.blogspot.com/2011/05/blog-post_6704.html

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

gia na min dierotaste ti ginete vreste sto diadiktio ti symfonia papandreou tzem ,dimosieymeni stin aggliki efimerida eleytheria stis 06 septemvriou 2007 ,apo tote pou itan ypourgos paidias to paidaki .......