Σάββατο, 14 Μαΐου 2011

Τίτλοι τέλους για τη Σένγκεν-Κλείνουν τα εθνικά σύνορα της ΕυρώπηςΥπέρ της προσωρινής άρσης της Συνθήκης του Σένγκεν ετάχθησαν χθες με ευρεία συναίνεση οι υπουργοί Εσωτερικών των χωρών-μελών της ΕΕ, στη σύνοδο που πραγματοποίησαν σε περίπτωση απότομης και μεγάλης αύξησης κύματος μεταναστών προς της Ευρώπη καθώς και σε περίπτωση που μια χώρα-μέλος της Ε.Ε. αδυνατεί να ελέγξει τα σύνορά της με χώρες που δεν ανήκουν στην Ε.Ε.
Συγκεκριμένα οι 15 εκ των 27 υπουργών Εσωτερικών της....
Ε.Ε. υποστήριξαν τη συγκεκριμένη πρόταση. Ανάμεσά τους και η Γαλλία και η Ιταλία.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές της Ε.Ε. που διατηρούν την ανωνυμία τους, η Κύπρος ήταν η μόνη χώρα που εξέφρασε σαφώς την αντίθεσή της, ενώ το Βέλγιο, η Ισπανία και η Μάλτα εξέφρασαν επιφυλάξεις.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, υπεραμύνθηκε της Συνθήκης του Σένγκεν τονίζοντας ότι «η ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών είναι ένα αγαθό που δεν μπορούμε να θυσιάσουμε για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους».
Η Δανία, η οποία προχτές δήλωσε ότι θα ξεκινήσει, το συντομότερο δυνατόν, ελέγχους στα μεθοριακά της περάσματα, προκαλώντας αντιδράσεις, υποχώρησε λέγοντας ότι δεν επιθυμεί να παραβιάσει τη Συνθήκη του Σένγκεν επισημαίνοντας ότι δεν επιδιώκει να επανεισαγάγει τους ελέγχους διαβατηρίων, αλλά ενισχυμένους τελωνειακούς ελέγχους με απώτερο σκοπό την πάταξη της εγκληματικότητας.
Στις 24 Ιουνίου η τελική απόφαση
Η πρόταση της συνόδου θα συζητηθεί και στις 24 Ιουνίου, ημέρα λήψης αποφάσεων. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, επεσήμανε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει κάθε πρόταση που ενισχύει τη Συνθήκη του Σένγκεν, τονίζοντας ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα τα οποία θα ενισχύσουν τις προσπάθειες των κρατών-μελών για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε.
Ο Ούγγρος υπουργός Εσωτερικών Σαντόρ Πίντερ, ο οποίος προεδρεύει της Ε.Ε, δήλωσε ότι καθένας εκ των 27 υπουργών ήταν σαφής ως προς την άποψή του ότι η ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών αποτελεί ένα από τα μείζονα επιτεύγματα της Ε.Ε., το οποίο θα πρέπει να διαφυλαχθεί.
Και η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Σεσίλια Μάλμστρομ, διαβεβαίωσε ότι «υπήρχε ομοφωνία ότι η Συνθήκη του Σένγκεν είναι κάτι που πρέπει να υπερασπιστούμε», προσθέτοντας όμως ότι χρειάζεται μεγαλύτερη σαφήνεια ως προς τους σχετικούς κανόνες και τις διαδικασίες, ώστε να αποφεύγονται οι μονομερείς και μη συντονισμένες αποφάσεις από χώρες-μέλη, αναφερόμενη στη Δανία.
Στη Δανία αναφέρθηκε και ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, ο οποίος σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, δήλωσε ότι οι Δανοί θα πρέπει να πάψουν να διαμαρτύρονται γιατί θα υποχρεωθούν να χρησιμοποιούν βίζα όταν ταξιδεύουν εντός της Ζώνης Σένγκεν.
Πηγή
Σχόλιο ιστολογίου: Μόλις ήρθε η στιγμή να αντιμετωπίσουν οι βόρειες χώρες την ευθύνη (δηλαδή να βάλουν το χέρι στην τσέπη) για το πρόβλημα που δημιούργησε ο "ανθρωπισμός" τους, άρχισαν να σκέφτονται να καταργήσουν τη συνθήκη Σένγκεν!!! Αφού προστάτευσαν τις κοινωνίες των βόρειων ευρωπαϊκών κρατών, από την λαίλαπα των λαθρομεταναστών, τώρα κλείνουν τα σύνορά τους και παύουν την ελεύθερη μετακίνηση των ευρωπαίων πολιτών!!! Μόνο, που με τον τρόπο αυτό λύνουν και πάλι το δικό τους πρόβλημα και τοποθετούν ωρολογιακό μηχανισμό στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, αφού είναι δεδομένο πως είναι θέμα χρόνου να υπάρξει κοινωνική αιματηρή έκρηξη στις χώρες αυτές, που μετατρέπονται σε ανοιχτές φυλακές, ελέω της αθλιότητας των κατά τα άλλα αντιρατσιστών ευρωπαίων πολιτών και πολιτικών...
Μήπως, θα πρέπει άμεσα να αρχίσουμε να στέλνουμε με κάθε μέσο τους νεο-έλληνες (λαθρομετανάστες) μαζί με τις διάφορες ΜΚΟ, στις χώρες του ευρωπαϊκού βορρά; Μήπως θα πρέπει άμεσα να τους στείλουμε τα δικά μας ανθρωπιστικά δώρα; Αν δεν το κάνουμε, όχι μόνο η πατρίδα μας θα μεταβληθεί σε κολαστήρια ψυχών, αλλά δεδομένης και της οικονομικής κρίσης (και της επερχόμενης πείνας) θα υπάρξει μεγάλη σύγκρουση μεταξύ ιθαγενών και λαθρομεταναστών. Ας τους στείλουμε, λοιπόν, τα αποτελέσματα των πολιτικών που θέλησαν να δημιουργήσουν εις βάρος των Ελλήνων πολιτών. Ας γίνουν οι δικές τους χώρες σκουπιδότοποι ανθρώπων, και ας υποφέρουν οι δικές τους κοινωνίες (οι οποίες ευημερούν) τα αποτελέσματα των πολιτικών αποφάσεων των βορειο-ευρωπαίων ηγετών...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τον ήπιαμε .

ΚΑΛΑ ΣΑΡΑΝΤΑ

Ανώνυμος είπε...

E όχι ρε φίλε να μην επιτραπεί η ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων μεταξύ των Ευρωπαικών κρατών και για να πας στη Γερμανία ή στην Ιταλία να θές βίζα αυτό είναι απαράδεκτο. Αν θέλουν να λύσουν το πρόβλημα να διώξουν όλους τους μετανάστες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι να μην μπορούμε να κάνουμε και τις δουλειές μας έλεος έλεος!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΣΑΤΑΝΟΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΜΟΝΟ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ ΤΟ '80!!!!

ΕΛΛΗΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί, πάντα ξέρουν να προστατεύουν τον εαυτό τους κι έχουμε ακόμα πολλά να δούμε!

Αλίμονο σ'εμάς τους Έλληνες!