Σάββατο, 14 Μαΐου 2011

Μίκης Θεοδωράκης: «Χρειαζόμαστε μια προσωρινή επαναστατική κυβέρνηση»Μια συνέντευξη του Μίκη Θεοδωράκη που θα συζητηθεί

«Το σημερινό πολιτικό σύστημα διέρχεται περίοδο αποσύνθεσης και μόνο με μια προσωρινή επαναστατική κυβέρνηση μπορεί να γλιτώσει η Ελλάδα». Ο Μίκης Θεοδωράκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Crash», χαρακτηρίζει το Μνημόνιο αντισυνταγματικό και την υπογραφή του εθνική προδοσία. Προτείνει επαναστατική κυβέρνηση προκειμένου να απαλλαγεί ο ελληνικός λαός από τους ξένους δυνάστες του.

Ακολουθούν μερικές από τις σημαντικότερες απαντήσεις του...

-Πώς είναι δυνατόν τα ΜΜΕ να είναι «κλειστά» για τον Μίκη Θεοδωράκη; Τι προσπαθούν να αποφύγουν; Τι ενδεχομένως φοβούνται; Και πώς αντιδρά ένας άνθρωπος που αψήφησε τους Γερμανούς και τη Χούντα;
«Από το 1950 έως σήμερα, όλοι λένε σε όλους ψέματα στον ελληνικό λαό, ο καθένας φυσικά για τους δικούς του λόγους. Παράλληλα, ζούσαμε μέσα σε ένα καθεστώς ουσιαστικής υποτέλειας και οικονομικής εξάρτησης. Επομένως, αυτό που φοβούνται οι κρατούντες είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ και ακριβώς γι’ αυτό, όπως λέτε κι εσείς, αψήφησα τους Γερμανούς και τη Χούντα, γιατί διέθετα δύο στοιχεία που λείπουν σήμερα: θάρρος και αντικειμενικότητα. Δηλαδή, βλέπω και λέω τα πράγματα όπως ακριβώς είναι, ενώ το σύστημα και οι εξουσιαστές κάνουν τα πάντα για να τα κρύψουν από τον λαό μας. Φυσικά, στα ερωτήματα που έθεσα και που θέτω – ερωτήματα ζωτικής σημασίας – δεν πήρα ως τώρα από πουθενά απάντηση, γεγονός που δείχνει τον πανικό των κρατούντων, γιατί για πρώτη φορά ίσως, τους έκανα να καταλάβουν ότι παίζουν με τη φωτιά».

-Η απόφαση σας για τη δημιουργία της «Σπίθας», με τη μορφή της «ειρηνικής επανάστασης», προέρχεται περισσότερο από τη φανερή απογοήτευση σας για τον τρόπο που ασκείτε η εξουσία ή από τη δική σαςεπιθυμία να προσφέρετε «καλές υπηρεσίες»;
«Η πολιτική πείρα που απέκτησα συμμετέχοντας από το 1940 ενεργητικά σε όλες τις φάσεις του εθνικού μας βίου, με οδήγησε στην απόφαση να εκθέσω λεπτομερώς τις θέσεις μου, σχετικά με την πορεία και τα προβλήματα της χώρας από κάθε άποψη, προσθέτοντας και τα δικά μου ιδεολογικά πιστεύω ως προς το αύριο. Αποφάσισα να τα παρουσιάσω σε πέντε ομιλίες, ώστε η πολιτική μου πρόταση να είναι όσο γίνεται πιο ολοκληρωμένη. Και ήταν πολύ ευχάριστη έκπληξη για μένα, το γεγονός ότι από την πρώτη ομιλία της 1.12.2010, το μήνυμα αγκαλιάστηκε και μετουσιώθηκε αυθόρμητα από τον ίδιο το λαό, ο οποίος αυτό-οργανώθηκε δημιουργώντας την Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών, γεγονός που με ανάγκασε να συστρατευτώ κι εγώ, ενώ ειλικρινά δεν είχα τέτοια πρόθεση όταν ξεκίνησα».

-Τι ουσιαστικά αποτελέσματα μπορεί να έχει ένα Κίνημα Ειρηνικής Επανάστασης σε μια πολιτική, οικονομική, και κοινωνική κατάσταση «αποσύνθεσης ιστού», όπου όλα θεωρούνται πλέον, ακόμη και η χρεοκοπία, δεδομένα και προερχόμενα από «ξένα κέντρα»;
«Εφ’ όσον έχω πεισθεί ότι το σύστημα έχει περάσει στο στάδιο της αποσύνθεσης και επομένως δεν μπορεί πια να διορθωθεί και να αλλάξει, η λογική οδηγεί στην άποψη ότι θα πρέπει να φύγει γιατί έχει μολύνει τον εθνικό οργανισμό. Πώς όμως θα φύγει; Μόνο με τη δημιουργία ενός πανεθνικού – παλλαϊκού Μετώπου, ώστε να αντικατασταθεί το σημερινό σύστημα από μια προσωρινή επαναστατική κυβέρνηση, με ένα πρόγραμμα επικεντρωμένο στα συμφέροντα του ελληνικού λαού δίχως ξένη εξάρτηση.»

-Ζήσατε στη ζωή σας πολλές «ξενόφερτες» πιεστικές καταστάσεις. Τι σχέση έχει η σημερινή κατάσταση με τις παλαιότερες στην Ελλάδα;
«Η σημερινή παράδοση της εθνικής μας αυτοτέλειας από την κυβέρνηση στους ξένους, αποτελεί τη φυσική κατάληξη της ουσιαστικής παράδοσης της χώρας από το 1950 από τον θρόνο και τους αστούς πολιτικούς στον απόλυτο έλεγχο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Τελικά, αφού μας κυβέρνησαν επί 60 χρόνια από το παρασκήνιο, αποφάσισαν να αναλάβουν οι ίδιοι τα ηνία της διακυβέρνησης της χώρας.»

-Πόση δύναμη για ενεργό «αντίσταση» μπορεί να κρύβει ένας λαός που έχει δεχτεί τόσα πολλά χτυπήματα και τόση προδοσία από ανθρώπους, φορείς, κόμματα, ακόμη και ιδέες που είχε στηρίξει και υποστηρίξει;
«Αυτό θα εξαρτηθεί από τον βαθμό των πιέσεων που θα δεχτεί. Όπως είπα κάποτε, ο μέσος Έλληνας υποχωρεί, υποχωρεί, έως ότου νιώσει ότι τον έχουν κολλήσει στον τοίχο. Οπότε γίνεται ή ραγιάς ή ήρωας».

-Είναι εχθροί του λαού μας το ΔΝΤ, η Παγκόσμια Τράπεζα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα; Η μήπως οι κύριοι εχθροί βρίσκονται πίσω από αυτούς τους τίτλους και εντός κάποιων δυνάμεων που μας επιβουλεύονται εθνικά, εδαφικά και πολιτικά;
«Με την υπογραφή ενός μονάχα υπουργού και κάτω από την πίεση του ΔΝΤ και της Ευρώπης των Τραπεζών, παραχωρήσαμε στους δανειστές μας τα πάντα: την εθνική μας αυτοτέλεια, τα εδάφη μας, τις θάλασσές μας, το υπέδαφος και τον υποθαλάσσιο χώρο, αρνηθήκαμε το δικαίωμα κάθε είδους συναλλαγής (πολιτική ή οικονομική) με ξένους εκτός των δανειστών μας και επί πλέον, για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, δεν εξαιρέσαμε από αυτό το ειδεχθές ξεπούλημα ούτε τα αρχαία μας μνημεία. Χωρίς να ψηφίσει η Βουλή και να υπογράψει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κύριος αυτός, που υπέγραψε εκ μέρους της κυβέρνησης, έβγαλε στο σφυρί την Ακρόπολη, τους Δελφούς, την Ολυμπία και την Επίδαυρο. Κι όλα αυτά βάσει ενός σχεδίου των ξένων «φίλων» μας, που από καιρό μας επιβουλεύονται εθνικά, εδαφικά και πολιτικά, έχοντας δημιουργήσει ένα ισχυρό προγεφύρωμα με τη βοήθεια των Ελλήνων συνεργατών τους πάνω και μέσα στην «καρδιά» του ελληνικού κράτους και της ελληνικής κοινωνίας».

-Υπήρξαν ποτέ στην ιστορία του 20ου αιώνα πραγματικοί «φίλοι» μας στο εξωτερικό; Και ποιοι;
«Ο κάθε λαός κοιτά το συμφέρον του, εκτός από τον ελληνικό! Φίλοι δεν υπάρχουν παρά μόνο αν έχουν να κερδίσουν κάτι από μας».

-Μια διαδικασία πρόωρων εκλογών θα ήταν δυνατόν να αποτελέσει κάποιου είδους «βραχίονα» για την επιθυμητή αλλαγή; Και από ποίες υπάρχουσες δυνάμεις; Ξεχωρίζεται κάποια ή τις «αποκληρώνετε» όλες;
«Το πολιτικό μας σύστημα στο σύνολό του διέρχεται περίοδο αποσύνθεσης. Επομένως, τίποτα καλό δεν θα μπορέσει να προκύψει μέσα από αυτές, όσες αλλαγές και αν συμβούν. Έχουμε να κάνουμε με ένα απόστημα επάνω στη σάρκα της πατρίδας, που καθημερινά μας δηλητηριάζει. Εξάλλου το Μνημόνιο μας έχει δέσει χειροπόδαρα! Οπότε, θα πρέπει να κοπούν όπως ο γόρδιος δεσμός με το σπαθί. Να θεωρήσουμε όλα τα χρέη, τα δάνεια και τους τόκους άσχετα με τη θέληση και τα συμφέροντα του λαού μας, καθώς και όλες τις κατάπτυστες συμφωνίες που υπέγραψε ο κ. Παπακωνσταντίνου και που είναι ουσιαστικά παράνομες, δεδομένου ότι δεν εγκρίθηκαν από τα 3/5 των βουλευτών. Ό, τι γίνεται σήμερα, είναι συνταγματικά άκυρο και πραξικοπηματικό. Όλα αυτά τα συσσωρευμένα χρέη και υποχρεώσεις είτε θα μας γονατίσουν τελειωτικά, είτε θα πρέπει να θεωρηθούν ως μη γενόμενα κι αυτό μπορεί να το κάνει ο λαός μόνο με μια επαναστατική πράξη, έτοιμος και ώριμος να αντιμετωπίσει την οργή των τοκογλύφων και όσων πιστεύουν ότι βάλανε τελειωτικά τον λαό στο χέρι τους.
[…] Η ατιμωρησία, ειδικά των κλεπτών του εθνικού πλούτου από τους πολιτικούς βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, έχει τραυματίσει βαθειά τον λαό μας. Γι’ αυτό το πρώτο πράγμα που θα κάνει η επαναστατική κυβέρνηση, είναι να τον καταργήσει και να παραδώσει στη Δικαιοσύνη όλους τους ενόχους από το 1974, τουλάχιστον, έως σήμερα. Οι ποινές που θα καθοριστούν με το νέο νόμο θα προβλέπουν τη δήμευση των περιουσιών όσων καταδικασθούν σε πολυετή κάθειρξη, καθώς και τη στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων. Για όσους έχουν στείλει τα χρήματά τους έξω, στέρηση της ιθαγένειας και δήμευση της περιουσίας τους έως τρίτου βαθμού συγγένειας».

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μάλιστα μια χαρά τα είπες Μίκη μου,πήγαινε τώρα να διεκδικήσεις τα λεφτά της βουλευτικής αποζημίωσης !!!!

Ανώνυμος είπε...

Ειναι χυδαιο να λες για εναν ανθρωπο που εξοριστηκε,εφαγε τοσο ξυλο,αγωνιστηκε οτι εχει σκασιλα για τα λεφτα της αποζημιωσης.Πολυ περισσοτερα εβγαλε απο το καλλιτεχνικο εργο του.Ολη του η ζωη αποδεικνυει οτι ειναι ενας γνησιος ιδεολογος,ασχετα απο τα οποια λαθη του ή το αν συμφωνει κανεις με αυτα που πιστευει

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΞΑΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΡΕΕΕΕΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ!!!!!!ΜΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΥΡΙΕ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ????ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΒΑΛΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ!!!!!ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΑΝ ΤΗΝ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ!!!ΕΙΜΑΣΕΤ ΣΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 67 ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΕΣ!!!!ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΟ!!!!ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Έτσι να αναλάβει κανένας Παπαδόπουλος πράκτορας της CIA πάλι ,να αποσύρει καμιά μεραρχία πάλι από κανένα νησί,να μας φορτώσει και κανένα πυροβολημένο Ιωαννίδη και να πάρουμε τα @@ μας πάλι.
Και ευτυχώς που φύγανε οι κομμουνιστές το 49 και από τότε η μόνη στρατιωτική επιχείρηση που έκανε η Ελλάδα ήταν με τους "γείτονες" μας τους Κινέζους και τους Βορειοκορεάτες το 50 στη Κορέα σαν καλοί υποτακτικοί των Αμερικανών.

Προς θεού όχι ότι υποστηρίζω κομμουνιστές.

Ανώνυμος είπε...

14 Μαΐου 2011 3:36 μ.μ.

Προς θεού όχι ότι υποστηρίζω κομμουνιστές.

Και τι δουλειά έχει ρε ανθρωπέ μου ο Παπαδόπουλος με την απόσυρση της μεραρχίας ?

Μήπως γνώρισες το όνομα του Ιωαννίδη ή επειδή δεν ειπώθηκαν όλες οι αλήθειες, απο πολιτικά χείλη μασάς ότι σου σέρβιραν και μας το ξεφουρνίζεις ?

Άκου αδερφέ-η μου ο Παπαδόπουλος έπεσε και μετά κάποια τσογλάνια του Πολυτεχνείου με βοήθεια εξωθεσμική ( Η.Π.Α ) ανέβασαν τον Ιωαννίδη πρός συνφέρον τους έτσι ώστε να πουληθεί η Κύπρος στην Τουρκία με τις γνωστές ανταλλαγές υποτέλειας απο τους Τούρκους στις Η.Π.Α.

Και μετά τα ίδια τσογλάνια του Πολυτεχνείου δέχτηκαν ώς Δημοκρατική λύση ( σε συμφωνία με την Η.Π.Α ) τον γέρο Καραμανλή .

Ο οποίος βοήθησε με τον τρόπο του να έρθει ο Ανδρέας Παπανδρέου δανειζόμενος λεφτά απο το Εβραικό λόμπυ της Αμερικής και εκτίναξε το χρέος της Ελλάδας που ήταν ανύπαρκτο μέχρι τότε στο 299% .

Άνοιξε τα μάτια σου χρησιμοποίησε το ίντερνετ μάθε να αφουγκράζεσε και να αναζητάς την αλήθεια .

Σέ λιγα χρόνια θα λένε και στα βιβλία της ιστορίας ότι ο Γέρος του Μοριά είναι gay και εσύ θα το αποδεχτείς ?

Ή αν μη τι άλλο δεν θα πεις στα παιδιά σου ότι λένε ψέματα όταν θα τον αποκαλούν gay ?

Ανώνυμος είπε...

Που είσαι Μίκη ζουν κάποιοι που ξέρουν την αλήθεια και θα την φωνάζουν δυνατά σαν και τον παραπάνω .

Ούστ απο εδώ.

και πήγαινε τώρα να διεκδικήσεις τα λεφτά της βουλευτικής αποζημίωσης !

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΡΑ !!!!! αντε ρε σουργελο που μας παραμυθιαζεις τοσα χρονια με το δηθεν ενδιαφερον σου για τον λαο και την χωρα...ΤΡΑΒΑ ΤΡΑΒΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΚΑΙ ΕΣΥ...

Ανώνυμος είπε...

ΧΡ.ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ

ΑΥΤΗ Η ΛΟΥΓΚΡΑ

Η ομάδα του πραξικοπήματος

Στο έγγραφο τονίζεται ότι το πραξικόπημα στηριζόταν σε μια παλιά μελέτη «του φίλου και συνεργάτη του ταξίαρχου Ιωαννίδη, πρώην συνταγματάρχη Αντ. Λέκκα». Το σχέδιο επιχειρούσαν να το προσαρμόσουν στην τότε πραγματικότητα οι εξής:

1. Ο ταξίαρχος Ιωαννίδης,

2. Ο αντισυνταγματάρχης Μ. Πιληχός, ο οποίος εμφανιζόταν «εις πάσαν περίπτωσιν και ομιλών εξ ονόματος του Αρχηγού (ως έλεγεν υπονοών τον ταξίαρχον Ιωαννίδην)».

3. Ο συνταγματάρχης Κονδύλης.

4. Ο Ανδρέας Ποταμιάνος, εφοπλιστής και φίλος του Στρατηγού Γεωργίου Γρίβα.

5. Ο Χρήστος Λαμπράκης, ιδιοκτήτης και διευθυντής των καθημερινών εφημερίδων των Αθηνών «Βήμα» και «Νέα», «ήτο ο πολιτικός νους του όλου εγχειρήματος, μεμυημένος εις τον εναντίον του Μακαρίου σχεδιασμόν υπό αμφοτέρων των προσωπικών του φίλων Α. Ποταμιάνου και Ι. Σωσσίδη, κυρίως δε του δευτέρου, όστις ήτο και ο διπλωματικός σύμβουλος εις το εγχείρημα Μακαρίου».

6. Ο Ιωάννης Σωσσίδης, ο οποίος «ήτο διπλωμάτης και φοβερός αντιμακαρικός». Σημειώνουμε εδώ ότι ο Σωσσίδης ήταν στενός συνεργάτης του Γεωργίου Παπανδρέου και συμμετείχε στις συνομιλίες της Γενεύης το Καλοκαίρι του 1964 όταν οι Αμερικανοί είχαν καταθέσει τα δύο σχέδια Άτσεσον επί του Κυπριακού. Ο Σωσσίδης θεωρούσε αποκλειστικά υπεύθυνο από τότε τον Μακάριο, επειδή είχε απορρίψει το σχέδιο Άτσεσον 2. Ο μεν Σωσσίδης, όπως και ο Γεώργιος Παπανδρέου, το θεωρούσαν ως μια μορφή Ένωσης με ανταλλάγματα, ο δε Μακάριος ως μορφή διπλής Ένωσης.

7. Ο Παντελής Δημητρίου, ο οποίος «ήτο ο άνθρωπος του Ιωαννίδη εις Κύπρον, ήταν ο άνθρωπος που ελάμβανε τας εντολάς του ταξίαρχου Ιωαννίδη και έδιδε τας οδηγίας εις Κύπρον». Διετέλεσε υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης κατά το πραξικόπημα.

Τελευταία σύσκεψη και αμφισβήτηση

Στο έγγραφο προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι η τελευταία σύσκεψη «εγένετο τρεις ημέρας προ του εγχειρήματος και μετέσχον εις αυτήν άπαντες με συμμετοχή του αφιχθέντος επίσης εν συνεχεία Προέδρου κ. Σαμψών. Αύτη επραγματοποίηθη εις την εν Πόρω πολυτελήν έπαυλιν του κ. Χ. Λαμπράκη, εις την οποίαν αρκετάς φοράς εφιλοξενείτο ο ταξίαρχος Δ. Ιωαννίδης».

Ανώνυμος είπε...

Όπα αυτός ο ...δημοκράτης ...συνεργαζόταν με τους Χουντικούς ....
Δεν θα μου τα είπαν καλά στο σχολείο.

Φάτε Δημοκρατία .., τώρα

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με το πόρισμα που παρουσιάστηκε στην κυπριακή Βουλή την Πέμπτη 17 Μαρτίου, σχετικά με τον περίφημο «Φάκελο της Κύπρου», υπάρχουν στοιχεία για ενεργό συμμετοχή του δημοσιογράφου και εκδότη Χρήστου Λαμπράκη, στον σχεδιασμό του πραξικοπήματος εναντίον του Μακαρίου στις 15 Ιουλίου 1974.

O ιδιοκτήτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και εκδότης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», κατονομάζεται ως ο «ως ιθύνων νους» του πραξικοπήματος σύμφωνα με την αποκάλυψη του βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος, Ζαχαρία Κουλία. Ο κ. Κουλίας, παρουσίασε έγγραφο που κατέθεσε στην at hoc Επιτροπή για τον Φάκελο της Κύπρου, ο Χάρης Βωβίδης, γραμματέας του τότε προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Μακαρίου.

Στο έγγραφο – το οποίο κατά πάσα πιθανότητα προέρχεται από την ελληνική ΚΥΠ-, αναφέρεται ότι τρεις μέρες πριν το πραξικόπημα, πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα σύσκεψη των ηγετών του εγχειρήματος ανατροπής του Μακαρίου, στο εξοχικό του Χρήστου Λαμπράκη στον Πόρο. Σε αυτήν συμμετείχαν ο εκδότης Χρήστος Λαμπράκης, ο δικτάτορας Δημήτρης Ιωαννίδης αλλά και ο Νίκος Σαμψών, ο οποίος ανέλαβε «πρόεδρος» της πραξικοπηματικής κυβέρνησης μετά την ανατροπή του Μακαρίου στις 15 Ιουλίου του 1974.Πηγή: http://www.fimes.gr/2011/03/lamprakis-praxikopima-kypros/#ixzz1MLWUmylH

Ανώνυμος είπε...

kala re peftete toso xamila kai katheste ki askoliste me ton brikolaka ,enas aftos kai enas o mhtsotakhs o filostou, den kseri ti theli den kseri ti leei, proxthes mas elege gia eirhnikh epanastasi kai tora gia epanastatikh kubernhsh,alla ti perimenhs apo anthropo , pou afto apokalei to eaftotou mousiko ephsthmona o anthropos einai XESE THEATRO KATOURA PARASTASH

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΠΟΥ ΣΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ΔΙΟΤΙ Ο ΘΕΙΟΣ ΜΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΣΤΕΝΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΑΡΧΗ ΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ!!!!!ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΡΩΜΙΚΟ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΕ Ο ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ!!!!ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ!!!!!ΚΑΙ ΣΑΦΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΠΟΥ ΕΣΤΗΣΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ!!!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ!!!!ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΤΕ ΠΟΣΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΚΟΜΑ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ 40 ΧΡΟΝΙΑ!!!!ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ?????ΚΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΕ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΛΟΓΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΑΝ????ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΩΤΗΜΑΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!!ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕΕΕΕΕΕ