Σάββατο, 14 Μαΐου 2011

Η αγία τράπεζα της Αγίας Σοφίας και ο μαρμαρωμένος βασιλιάς.

Σύμφωνα με την παράδοση πριν ο Μωάμεθ ο Β΄ καταλάβει την Κωνσταντινούπολη, ο αυτοκράτορας Κων/νος διέταξε να μεταφέρουν την αγία τράπεζα και όλα τα κειμήλια της Αγίας Σοφίας μακριά από την πόλη για να μην πέσουν στα χέρια των Τούρκων. Τρία καράβια Ενετικά λοιπόν ξεκίνησαν από την πόλη γεμάτα με όλα αυτά τα κειμήλια, όπως λέει και ο θρύλος, αλλά το τρίτο από αυτά που μετέφερε την αγία τράπεζα βυθίστηκε στα νερά του Βοσπόρου στην περιοχή του....
Μαρμαρά.

Από τότε μέχρι σήμερα στο σημείο εκείνο που είναι βυθισμένη η αγία τράπεζα τα νερά της θάλασσας είναι πάντοτε ήρεμα και γαλήνια, ασχέτως με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην γύρω περιοχή. Το φαινόμενο μαρτυρούν και σύγχρονοι Τούρκοι επιστήμονες, που έχουν κάνει κατά καιρούς απόπειρες να ανακαλύψουν που οφείλεται αυτό το περίεργο φαινόμενο, αλλά λόγω της λασπώδους σύστασης του βυθού, επέστησαν άκαρπες.
 

Στο βιβλίο του Δωροθέου Μονεμβασίας με τίτλο “Βίβλος Χρονική” (1781) διαβάζουμε:
 

” Οι Ενετοί την υπερθαύμαστον και εξάκουστον Αγίαν Τράπεζαν της Αγίας Σοφίας, την πολύτιμον και ωραιότατην, έβγαλαν από τον Ναό και έβαλαν εις το καράβι, και καθώς έκαναν άρμενα και επήγαιναν προς Βενετία, ω, του θαύματος! Πλησίον της νήσου του Μαρμαρά άνοιξε το καράβι και έπεσεν εις την θάλασσαν η Αγία Τράπεζα κξαι εβούλησε και είναι εκεί ως σήμερον, και τούτο είναι φανερόν και το μαρτυρούν οι πάντες, διότι όλον το μέρος εκείνο, όταν κάμνει φουρτούνα, η θάλασσα όλη κάμνει κύματα φοβερά, εις δε τον τόπο όπου είναι η Αγία Τράπεζα είναι γαλήνη και δεν ταράσσεται η θάλασσα. Και υπαγαίνουν τινές εκεί με περάματα, και λαμβάνουν από την θάλασσαν εκείνην, όπου είναι η Αγία Τράπεζα, και μυρίζει θαυμασιώματα μυρωδίαν, από το άγιον μύρον όπου έχει και των άλλων αρωμάτων “
 

Ο πατέρας της Ελληνικής λαογραφίας, Νικόλαος Πολίτης, γράφει για το περιστατικό:
 

“ Την ημέρα που πάρθηκεν η Πόλη έβαλαν σ’ ένα καράβι την Αγία Τράπεζα, να την πάνε στην Φραγκιά, για να μην πέσει στα χέρια των Τούρκων. Εκεί όμως στην θάλασσα του Μαρμαρά, άνοιξε το καράβι και η Αγία Τράπεζα εβούλιαξε στον πάτο. Στο μέρος εκείνο η θάλασσα είναι λάδι, όση θαλασσοταραχή και αν είναι γύρω. Και το γνωρίζουν το μέρος αυτό από τη γ΄λήνη που είναι πάντα εκεί και από την ευωδία που βγαίνει. Πολλοί μάλιστα αξιώθηκαν να την ιδούν στα βάθη της θάλασσας.”
 

Θα μπορούσε να είναι άλλος ένας μύθος που κατάφερε να επιβιώσει τόσους αιώνες μέσα στις καρδιές των Ελλήνων μαζί με τον κρυφό πόθο της επιστροφής της Κωνσταντινούπολης και πάλι σε Ελληνικά χέρια. Αυτός ο κρυφός πόθος εξάλλου μεγάλωσε, και θα μεγαλώνει, αμέτρητες γενιές Ελλήνων. Όμως σύμφωνα με ντόπιους Τούρκους της Κωνσταντινούπολης, το σημείο αυτό είναι υπαρκτό και τα τελευταία χρόνια μετακινείται πλησιάζοντας την πόλη. Σύμφωνα με προφητεία η αγία τράπεζα θα μεταφερθεί και πάλι μέσα στον ναό για να τελειώσει η θεία λειτουργία που διεκόπη όταν εισέβαλαν στην πόλη οι Τούρκοι.
 

Τα τελευταία χρόνια μαθαίνω όλο και περισσότερα νέα και για τον μαρμαρωμένο βασιλιά. Πολλοί νομίζουν ότι λέγοντας “μαρμαρωμένος” εννοούμε τον τελευταίο αυτοκράτορα του Βυζαντίου, Κων/νο Παλαιολόγο. Όμως η προφητεία μιλάει ξεκάθαρα για τον Ιωάννη και όχι για τον Κων/νο, που σύμφωνα με τον Φραντζή, σκοτώθηκε μαχόμενος των Τούρκων στην αποφράδα μέρα της πόλης και το πτώμα του αναγνωρίστηκε από της χρυσές περικνημίδες του με τους δικέφαλους αετούς.
 

Ο μαρμαρωμένος βασιλιάς λοιπόν είναι ο Ιωάννης Βατάτζης, ο οποίος είναι πράγματι μαρμαρωμένος σε σημείο κρυφό από τα μάτια των Τούρκων, και φυλάσσεται από ένα μυστικό τάγμα Ελλήνων εξισλαμισθέντων Κρυπτοχριστιανών, σε κάποιο σημείο της Τουρκίας. Δεν θέλω να γράψω περισσότερα για τον τόπο που βρίσκεται ο βασιλιάς γιατί πιστεύω πως δεν έχει φτάσει ακόμη ο καιρός που θα γίνει γνωστό. Να αναφέρω όμως το σώμα του Ιωάννη είναι σε κατάσταση στάσης, κάτι που θα μπορούσαμε να παρομοιάσουμε με την χειμερία νάρκη που πέφτουν τον χειμώνα οι αρκούδες. Είναι ζωντανός αλλά με αδρανοποιημένες όλες τις σωματικές του λειτουργίες, ξαπλωμένος και κρατά στο χέρι του μία βυζαντινή ρομφαία.
 

Η ρομφαία είναι μέσα στο θηκάρι της, αλλά κάθε χρόνο το χέρι του Ιωάννη τραβά μέρος του ξίφους έξω. Όταν το ξίφος αποχωριστεί της θήκης του τότε θα ΄ρθεί η ώρα που προφήτευαν οι άγιοι για την επιστροφή της πόλης στους Έλληνες.
 

Μία τελευταία πληροφορία είναι ότι η ρομφαία είναι σχεδόν έξω από την θήκη της και λίγος είναι ο καιρός που μένει για να αποχωριστεί πλήρως από αυτή.
 

Όλα τα γεγονότα αυτό δείχνουν. Ο πόλεμος της Τουρκίας με την Ρωσία πλησιάζει όλο και πιό κοντά μας. Η καταστροφή της Τουρκίας είναι κάτι που είχε προφητευθεί αιώνες πριν αλλά μόλις τα τελευταία χρόνια φάνηκαν οι ρωγμές της. Η κατάρρευση της σε οικονομικό επίπεδο είναι γεγονός, μιλώντας με αριθμούς, με μόνη σωτηρία της τα πετρέλαια του Αιγαίου. Οι κραυγές πολέμου πλήθυναν και οι προκλήσεις της εντάθηκαν απέναντι σε όλες της γειτονικές της χώρες. Όλοι μιλούν για επερχόμενο θερμό επεισόδιο αλλά και για την εμπλοκή τρίτων χωρών με μεγάλα συμφέροντα στην περιοχή μας. Αυτά όμως τα προφήτευσαν πολλά χρόνια πριν και είμαι σίγουρος ότι θα εκπληρωθούν όπως τόσα άλλα που πολύ εύστοχα προείπαν οι άγιοι μας.
 

Αν σας φαίνονται περίεργα όλα αυτά που ανέφερα, να σας πω ότι θαύματα γίνονται ακόμη στις μέρες μας. Αρκεί να πιστέψεις. Και στις δύσκολες στιγμές που περνά ο Έλληνας στις μέρες μας, μόνο ένα θαύμα θα μας σώσει.
 

Ο καιρός γαρ εγγύς και είδομεν τι μέλλει γεννέσθαι.


Διαβάστε περισσότερα: 
http://trikalagr.blogspot.com/2011/05/blog-post_7809.html#ixzz1MHVLymYG

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε λές; :P

Ανώνυμος είπε...

Δείτε τι μας κρύβουν!!!

http://www.youtube.com/watch?v=B-5fSICAXuU

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΥΙΕ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΛΕΗΣΟΝ ΗΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

παλι με χρονια και καιρους παλι δικια μας θ"αναι..ολες μα ολες οι προφητειες γινανε,,,,,το μονο που μενει ειναι να παμε για εκλογες οπου δεν θα βγαινει κανεις πρωτο κομμα,,, για να ειναι σαν να εχουμε κυβερνηση και να μην εχουμε, οπως ειπε ο πατερ παισιος οταν κανει το λαθος η τουρκια να μας πειραξη.................για να γινει το ποθουμενοοοο

Ανώνυμος είπε...

Για πες μας ρε τρελε μια προφητεια που βγηκε..

Ανώνυμος είπε...

Όλα γραμμένα είναι και όλα θα γίνουν όπως τα είπαν οι Πατέρες της Αγίας μας Εκκλησίας.Εμείς να είμαστε κοντά στην Εκκλησία και κοντά στα μυστήρια και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.Χριστός Ανέστη αδέρφια.

Ανώνυμος είπε...

παιδιά μην βιάζουμε την Ελληνική γλώσσα,ο μέλλοντας δεν κάνει είδομεν,οψώμεθα είναι.
ευχαριστώ για την κατανόηση

Ανώνυμος είπε...

Το κατα ποσο η τουρκια πνιγεται οικονομικα τη στιγμη που εχει πανω απο 8% αναπτυξη αυτο ειναι ενα θεμα.Αλλα και το θεμα του μαρμαρωμενου ειναι μυθος. Το οτι θα παρουμε πισω τη πολη το πιστευω αλλα καποια πραγματα μου φαινονται χαζα!
Ευχομαι να δοθουν και αλλες πληροφοριες μπας και βγαλουμε ακρη!

Ανώνυμος είπε...

Σώπασε κυρά Δέσποινα και μη πολύδακρύζεις
πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα’ναι

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΓΡΑΦΕΤΕ;

Ανώνυμος είπε...

14 Μαΐου 2011 6:28 μ.μ.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ

ΣΕΒΑΣΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ

ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΑΛΛΑΞΕ ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ INDYMEDIA

Ανώνυμος είπε...

Το γυρίσαμε στις προφητείες τώρα


Να την κάνουμε τι την Πόλη, με 14 εκατομμύρια αλλόθρησκους...δεν μας φτάνουν αυτοί που έχουμε θέλουμε κι'άλλους στο κεφάλι μας???

Με πορδές δεν βάφουν αυγά...
Με τι στρατό θα την πάρεις την Πόλη ρε Νεραϊδοχτυπημένε ???

Ανώνυμος είπε...

7:08 προφανως το εχεις ψαξει πολυ πριν γραψεις. δεν αναφερετε πουθενα στις προφητιες οτι εμεις θα ριξουμε την πολη με στρατιωτικα μεσα. διαβασε λιγο και θα βρεις τι εννοουμε. αλλα και στρατιωτικα να το παρει νομιζεις οτι υστερουμε απεναντι στην τουρκια; το προβλημα μας ειναι οτι εχουμε προδοτες πολιτικους. αλλιως τι περιμενει η τουρκια και δεν βαραει; στην κυπρο ξερεις τι εγινε πραγματικα; στα ιμια; ασφαλως και οχι. γιατι εμαθες αυτα που εκεινοι θελανε. φοβαται ο γιαννης το θεριο και το θεριο το γιαννη λεει ο σοφος λαος μας. δεν εχει αδικο. η στρατιωτικη ισχυς φιλε μου δεν μετριεται μοναχα σε αριθμο αλλα και στην ποιοτητα και την εκπαιδευση. σε εμψυχο δυναμικο ειμαστε κατα πολυ ισχυροτεροι σε ολα τα σωματα. σε εξοπλισμο επισης αν και οι τουρκοι προμηθευονται διαρκως οποτε η διαφορα δεν ειναι τοσο αισθητη. οσο για τους αλλοθρησκους επετρεψε μου να διαφωνησω και εδω. υπαρχουν παρα πολλοι κρυπτοχριστιανοι στην τουρκια. ακομα υπαρχει ενας τεραστιος αριθμος αθεων αφου η τουρκια και ιδιαιτερα η δυτικη, θεωρειται κοσμικο κρατος. ο λογος ειναι οτι δεν εχει ομοιογενια στο εσωτερικο της. δεν υπαρχει δηλαδη ενα τουρκικο εθνος για να πατησουν πανω και να αποδεχτουν και επισημα μια θρησκεια. τωρα το οτι στα χαρτια γραφονται ολοι τουρκοι μουσουλμανοι ειναι κατι αναλογο με αυτο που επιδιωκουν να πετυχουν οι αλβανοι στην βορειο ηπειρο.

Ανώνυμος είπε...

Η Τουρκία από το 22 και μετά μας έχει ταράξει στην καρπαζιά!!!!!

Ο καιρός γαρ εγγύς για ακόμα μία!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΔΑΜΕ=ΕΙΔΟΜΕΝ, ΝΑ ΔΟΥΜΕ= ΙΔΩΜΕΝ, ΘΑ ΔΟΥΜΕ=ΟΨΟΜΕΘΑ.

Ανώνυμος είπε...

AN EINAI NA ΕΠΑΛΗΘΕΥΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΩΣ ΑΝ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΟΜΑΣΤΕ!!ΟΛΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΝΕΣΗ.....

Ανώνυμος είπε...

Η Τουρκία από το 22 και μετά μας έχει ταράξει στην καρπαζιά!!!!!

Ο καιρός γαρ εγγύς για ακόμα μία!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
ΑΙΑΝΤΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Οι προφητείες δεν ερμηνεύουν οτι θα παρουμε την πόλη σε σρατιωτική αναμέτρηση με την Τουρκία.Αντίθετα η Ελλας δεν θα λάβει μέρος στον πολεμο λένε οι προφητείες...η αναμέτρηση θα γινει μεταξυ Ρωσίας & Τουρκίας,και αφου η Κων/πολη θα γίνει γήπεδο απο τους Ρωσσους,εκείνοι θα στραφουν προς νέες κατευθύνσεις ή πιθανή οπισθοχώρηση,και μη εχοντας αλλη επιλογή(τι να την κάνουν δηλαδη)θα
την επιστρέψουν στους ομοδόξους Ελληνες.

Ανώνυμος είπε...

25 Μαρ. 2007 ... Ελλάδα-Τουρκία: 1-4. ποδόσφαιρο
Εθνική Γυναικών Ποδοσφαίρου: Τουρκία-Ελλάδα 4-1
Mundobasket Turkey 2010 : Ελλάδα-Τουρκία 65-76.
survivor ελλαδα τουρκια κέρδισε ο 45χρονος και αγύμναστος Τούρκος Ντεριά ( Derya Durmuslar)τον γυμνασμένο (με δικό του γυμναστήριο)Αμφικράτη Ζαχαριάδη!!
Αυτά όσον αφορά γιά την ποιότητα των Τούρκων σε συνδιασμό με τις πτώσεις και θανάτους Ελλήνων πιλότων εν καιρώ ειρήνης αλλά και σέ εθνική κρίση
( Ιμια )με κάνουν να υπολογίζω την Τουρκία σαν δύναμη!!!
Ευτυχώς που οι Τούρκοι Δεν έχουν ,,,,προφητείες!!
-Θα πρέπει να γράψω σεντόνια με όλα εκείνα που δίχνουν πως όλες οι προφητείες είναι μία απάτη ,,αλλά και τον αληθινό σκοπό που ,,κατασκεβάστκαν,, από Ρώσσους μοναχούς για λογαριασμό της Ρωσσίας!!!
Αρκεί να διαβάσει κανεις τα ορλοωφικά και θα μπει αμέσως στο νόημα ,,γιατι τόσο ο Λιακόπουλος οσο και ο μητροπολίτης Πειραιως Σεραφείμ είναι τόσο Ρωσσόκαβλοι!!!
Τα ορλωφικά!!

http://lithoksou.net/orlofika.html

Από Πραβντα (και ύστερα ξύπνησαν)

http://filologos10.wordpress.com/2011/02/18/%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%83-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BA%CF%81%CF%85%CF%88%CE%B5-%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%B