Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Σκόπια: Οι σλαβικές ενώσεις της Αιγαιακής Μακεδονίας κατά των διακρίσεων...


«Οι δύο υφιστάμενες ενώσεις, ο Σύλλογος Σλάβων από την Μακεδονία του Αιγαίου που εδρεύει στα Σκόπια και η Ένωση των Σλάβων εξόριστων με έδρα το Μοναστήρι, αποφάσισαν να ενωθούν σε μια ενιαία οντότητα για το συντονισμό τους, με τους Σλάβους της Αιγαιακής Μακεδονίας», αναφέρει  σήμερα σε ....
σχετικό ρεπορτάζ της η σκοπιανή τηλεόραση ‘Κανάλ 5’.



Ο πρόεδρος των συνδιάσκεψης, Μεθόδιος Τοσέβσκι
 μιλά στο σκοπιανό κανάλι

Πρόκειται για την τέταρτη συνάντηση των μελών των συλλόγων αυτών μετά από την πρώτη που πραγματοποιήθηκε στο Τέτοβο.
«Είναι ένα βασικό και πρακτικό έργο η ενοποίηση των δύο αυτών οργανώσεων που έχουν, ήδη, απορροφήσει 24 μικρούς συλλόγους, ώστε να δημιουργηθεί μια ενιαία νομική οντότητα που να πληροί τους στόχους και σκοπούς μας, που είναι η καταπολέμηση των διακρίσεων», είπε ο Μεθόδιος Τοσέβσκι, πρόεδρος της διάσκεψης.

Ο Τοσέβσκι ευελπιστεί ότι το νέο σχήμα θα είναι πιο ευέλικτο, ώστε να αυξηθούν οι δραστηριότητες του για την εξάλειψη των διακρίσεων σε βάρος των Σλάβων της Ελλάδας, των εξορίστων και αυτών που τους έχουν στερηθεί τα πολιτικά δικαιώματα, ώστε να αποκτήσουν δικαίωμα επιστροφής και απόκτησης των περιουσιών τους.

Στο συνέδριο προβλέπεται να γίνει συνεργασία με τις ενώσεις των Σλάβων από τις γειτονικές χώρες και τη διασπορά.
--
«Здруженијата на Егејците заедно ќе се борат против дискриминацијата»
Канал 5 Телевизија

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΣΛΑΒΟΙ Η "ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ";

Ανώνυμος είπε...

ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ, ΓΙ'ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ Ή ΚΑΤΙ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙ'ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΙ ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ!!

Ανώνυμος είπε...

καιρός είναι το η κυβέρνηση να κάνει κανένα έλεγχο γιατι οι Σκοπιανοί , οι Αλβανοί και οι Τούρκοι πράκτορες αλλωνίζουν στην βόρεια Ελλάδα. Πρέπει να καταλάβουν ότι Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα

Ανώνυμος είπε...

ΓΥΦΤΙΚΗ ΜΑΖΩΞΗ,ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΥΦΤΟΚΑΥΓΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

5.32 ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;; ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;; ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ; ΚΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ!!