Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Θερμό επεισόδιο του "Τσάρου" με δημοσιογράφο στην Ουάσιγκτον



«Θερμό» επεισόδιο με τον ανταποκριτή της Ελευθεροτυπίας στις ΗΠΑ Θανάση Τσίτσα είχε το μεσημέρι της Κυριακής ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Ο τελευταίος εμφανιζόταν το προηγούμενο 24ωρο συνεχώς εκνευρισμένος από τις διαρροές και τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου σχετικά με την επιμήκυνση του ελληνικού χρέους. Μάλιστα μετά την συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν έδειχνε φοβερά αγχωμένος. Αμέσως μετά.... κατευθύνθηκε προς τους Έλληνες δημοσιογράφους για να τους ενημερώσει για τα αποτελέσματα των επαφών του. 
Μόλις αντίκρισε τον ανταποκριτή της Ελευθεροτυπίας με ειρωνικό ύφος του είπε: “Ωραίες ερωτήσεις μου έκανες. Τέσσερις φορές αν έχουμε αποτύχει και αν θα παραιτηθώ. Συγχαρητήρια». 
Ο Θανάσης Τσίτσας του απάντησε άμεσα : “Nα το εκλάβω ως κοπλιμέντο ή ως ένα σχόλιο για ένα καλό παραπολιτικό;”. Η αιτία που πυροδότησε την έκρηξη του υπουργού Οικονομικών είναι γιατί το περασμένο Σάββατο στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο δημοσιογράφος της Ελευθεροτυπίας τον ρώτησε αν μετά τη δήλωση που είχε κάνει παλιότερα ( « αν χρειαστούν νέα μέτρα εγώ θα σημαίνει ότι έχω αποτύχει») σκέφτεται να παραιτηθεί ειδικά και μετά την ανταρσία που εκδηλώνεται στο ΠΑΣΟΚ για τις επιλογές του στην οικονομική πολιτική.
Επίσης ο ίδιος δημοσιογράφος τον ρώτησε αν σκοπεύει να στείλει μήνυμα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ παίρνοντας την αλαζονική απάντηση του «Δεν έχω να στείλω κανένα μήνυμα. Εκφράζω την κυβερνητική πολιτική». Ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν επίσης εξοργισμένος με τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το γεγονός οτι χρησιμοποίησε το προεδρικό αεροσκάφος για να μεταβεί στην σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον.
Φαίνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών έχει μάθει να κινείται σε «ασφαλή νερά» έχοντας επαφή με συγκεκριμένους δημοσιογράφους για να μην πολυενοχλείται από δύσκολες ερωτήσεις που χαλούν το προφίλ του.
Ειδικά όταν αυτές καταγράφονται από κάμερες και δεν μπορούν να κρυφθούν από δελτία και από τον κόσμο. “Good night and good luck” κ. Παπακωνσταντίνου.
newpost

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Α ρε τι κρεμαλες εχουν να πεσουν! Να δω ποιος θα γλυτωσει απο δαυτους.

Ανώνυμος είπε...

Μονο ο Παγκαλος θα γλυτωσει γιατι τρεχει γρηγορα!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ ΑΝΟΙΞΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ "ΖΕΣΤΟΚΑΡΕΚΛΑΚΙΔΕΣ" ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ???

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=mHrs690JRaI&feature=related

Ανώνυμος είπε...

να φυγετε να πατε αλλου

Ανώνυμος είπε...

Eνας εντελως ανικανος πολιτικος..Το οτι ηταν υψηλοβαθμος του ΟΤΕ δεν μου λει τιποτα...Κανεις απο αυτους δεν δουλεψε σε μεγαλες εταιριες ετσι ωστε να εχει ιδεα για τον ανταγωνισμο,management και την καινοτομια...Υπαρχουν ικανοτερα ατομα εκει εξω απο τον καθε Ελληνα πολιτικο...Ατομα που εχουν οξυδερκεια και ξερουν να "διαβαζουν" τις αγορες...Και δεν αναφερομαι μονο στην οικονομια..Τοσοι επιστημονες διαπρεπουν στο εξωτερικο..Νανοπουλος,Δασκαλακης,Διαμαντοπουλου(director manager σε ταινιες του Ηοllywood),Αγγελοπουλος(υπευθυνος του διαστημικου προγραμματος "Αρτεμης" της Νασα),Τομπαζης(σχεδιαστης της νεας φερραρι στην F1!!),Οικονόμου(αστροφυσικος της Νασα)..Αλλα ο Ελληνας προτιμαει τον ΓΑΠ και Σαμαρα τρομαρα του...Επισης ο Νεοελληνας ειναι εναντιων των ανανεωσιμων πηγων ενεργειας επειδη το λει ο Λιακοπουλος στα τρισαθλια βιβλια του....

Ανώνυμος είπε...

gamisi apo ton kolo h paliopoytana o papakostantinoy.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΑΜΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΣ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ, ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ???

Ανώνυμος είπε...

Η αλαζονία του, φαίνεται ακόμη και από τον τρόπο που περπατά...

Ανώνυμος είπε...

ποπο θα κακια που βγαζεται!!!!!!!!ρε ουστ!!!!!!!εσεις περιμενεται να σας αφησουν εγκυο πρωτα και μετα να ζητησεται τα ρεστα!!!!!!!γιατι απο γαμιση σας εχουν παει κολοφερατζα ηδη!!!!!!!καλα να παθεται ελληνες!!!!!τετοιοι ειστε τετοια σας αξιζουν!!!!!!κλαψιαριδες.......ολο λογια ειστε!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ναι ρε ολο λογια ειστε!!!!!!!χρωσταει ο αλλος και παει και πηδαει απο το μπαλκονι.....αντι να ζωστη και να μπουκαρι στη βουλη!!!!!!να σωθουνε οι υπολοιποι

Ανώνυμος είπε...

ολα καλα τα λεμε αλλα τωρα που ερχετε το αγιο πασχα και τα λμογια θα πανε στα χωρια και στις πολεις απο οπου κωλοπεταχτηκαν κανενας απλος πολιτης δεν θα ορμηξει πανω τους ολοι θα τους γλυφουνε οπως γινετε εδω στους νομους πελλης και ημανθιας ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ {συμπεριλαμβανω και τον εαυτο μου μεσα}

Ανώνυμος είπε...

Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου με αυτά που έχουν κάνει πρέπει να εκτελεστούν στο γουδί, παρέα.

Στόχος τους δεν είναι το χρέος αλλά η ζωή μας, οπότε με συνοπτικές διαδικασίες εκτέλεση στο γουδί, για αρχή, και μετά και οι άλλοι που τους στηρίζουν, πολιτικοί αλλά και δημοσιογράφοι και λοιποί πουλημένοι ανθέλληνες.

Ανώνυμος είπε...

σιγα μην ξυπνησει ο ελληνας,την εχει φαει την που.... και αρεστηκε για αυτο δεν αντιδραει.