Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Κύπρος νήσος Ελληνική και όχι πολυπολιτισμική


του Ανδρέα Μ. Βασιλείου - Ό,τι δεν κατόρθωσαν κατά καιρούς οι εξ Ανατολής και Δύσης βάρβαροι κατακτητές της Κύπρου, δηλαδή τον αφελληνισμό της Νήσου μας, επιχειρούν να επιτύχουν μια χούφτα γραικύλων, που νυχθημερόν εργάζονται για την αποδόμηση του κυπριακού Ελληνισμού. Έτσι, λοιπόν, ακούμε να γίνεται και λόγος για «πολυπολιτισμικό νησί», αφού η Κύπρος κινδυνεύει να γίνει ο ...«παράδεισος» των πάσης φύσεως μεταναστών, λαθρομεταναστών και αιτητών πολιτικού ασύλου (δήθεν πολιτικών προσφύγων).Διερωτώμαι, όμως, τι είδους πολιτισμό εισήγαγαν όλοι οι ως άνω, αφού πολυπολιτισμός είναι αυτός που χαρακτηρίζεται από τη συνύπαρξη διαφόρων και διακρινομένων μεταξύ τους πολιτισμών σε κράτη ή κοινωνίες. 
Πολιτισμός είναι το σύνολο των υλικών και πνευματικών επιτευγμάτων του κοινωνικού συνόλου, διακρίνεται, δηλαδή, σε τεχνικό πολιτισμό και πνευματικό πολιτισμό (κουλτούρα από την ελληνική λέξη καλλιέργεια). Ποίον, λοιπόν, πνευματικό πολιτισμό μάς έφεραν οι Παλαιστίνιοι και οι Κούρδοι και οι οικιακές βοηθοί από τις Φιλιππίνες, τη Σρι Λάνκα και το Βιετνάμ; 
Στην Κύπρο, ένας είναι ο κυρίαρχος πολιτισμός από της αυγής της ιστορίας. Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ, πράγμα που επιβεβαιώνει καθημερινά η αρχαιολογική σκαπάνη. Υπεράνω δε της Γης τα πάντα και σε όλους τους τομείς είναι δημιουργήματα των ελληνικής καταγωγής αυτοχθόνων κατοίκων τής Κύπρου. Η Κύπρος είναι κοιτίδα ελληνικού πολιτισμού από της αυγής της ιστορίας και λίκνο Ορθοδοξίας εδώ και δυο χιλιάδες χρόνια. 
Ο αείμνηστος Γεώργιος Παπανδρέου είχε πει κάποτε χαρακτηριστικά ότι «η Κύπρος είναι εκ γενετής ελληνική». Όσοι, λοιπόν, αγνοούν ή και παραγνωρίζουν αυτήν την ιστορική πραγματικότητα και καταφεύγουν σε ανακρίβειες, αρνούνται την ίδια την καταγωγή τους, απλώς ανοητολογούν. 
Πολύ πρόσφατα η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ είπε σε ομιλία της ότι η προσπάθεια δημιουργίας πολυπολιτισμικής κοινωνίας στη χώρα της απέτυχε πλήρως,ο δε Βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον παραδέχθηκε πως το ίδιο εγχείρημα στη δική του χώρα εξέθρεψε τον ισλαμικό φανατισμό και την τρομοκρατία και ζήτησε προσήλωση στις φιλελεύθερες αξίες της Δύσης. Ειρήσθω εν παρόδω ότι η Ελλάδα, που δέχεται το 80% των λαθρομεταναστών που καταφθάνουν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποφάσισε μεταξύ άλλων να ανεγείρει στον Έβρο φράκτη ύψους τριών μέτρων και μήκους δώδεκα και πλέον χιλιομέτρων, διότι η ανεξέλεγκτη ροή τους έχει δημιουργήσει πολύ σοβαρό πρόβλημα στην ελληνική κοινωνία. 
Σε μια εποχή, όπου στον κόσμο κυριαρχεί η βία και τρομοκρατία, η επιθετικότητα και η αρπαγή, η διαφθορά και ο ηθικός εκπεσμός να λοιδορείται από κάποιους ο κυπριακός Ελληνισμός για δήθεν φαινόμενα «εθνικισμού, σοβινισμού, ρατσισμού» και άλλα, αποτελεί ύβρη του χειρίστου είδους. Οι Έλληνες της Κύπρου διακρίνονται για την ανεξιθρησκία, την ανεκτικότητα, τη φιλοξενία και πολλές άλλες σπάνιες αρετές, παρά το γεγονός ότι ζούμε καθημερινά τα τελευταία χρόνια πρωτόγνωρα εγκλήματα, σε πολλά από τα οποία πρωταγωνιστούν και αλλοδαποί. 
Σήμερα, όταν όλοι οι λαοί, τα κράτη και τα έθνη καταβάλλουν προσπάθειες για την επιστροφή στις ρίζες τους, ενίσχυση της πολιτιστικής τους ταυτότητας, προβάλλουν την εθνική και ιστορική τους φυσιογνωμία, καλλιεργούν τη γλώσσα τους, ερχόμαστε εμείς να τα υβρίζουμε, να τα υποβαθμίζουμε, να τα ειρωνευόμαστε και πολλές φορές να τα λοιδορούμε, τότε οδηγούμαστε σε εθνικό αφανισμό πολύ περισσότερο όταν συνεχίζεται η τουρκική κατοχή και απειλείται και αυτή ακόμα η φυσική μας επιβίωση. 
Γραικύλος: ο Έλληνας που είναι ανάξιος της εθνικής του παράδοσης, o ξεπεσμένος, ο παρηκμασμένος Έλληνας, ο δουλοπρεπής προς τους ξένους. 

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

έτσι ειναι... όπως πάει το νησί θα ...τουρκέψει ειρηνικά και όχι μόνον...