Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Για 1,3 εκατ. ευρώ που δεν πλήρωσε η Ελληνική κυβέρνηση "πάγωσε" ο Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη! Αν δεν ειναι σχέδιο αυτό τότε τι ειναι κ. Παπανδρέου ;


Image
Σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στο project του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη προχώρησε πριν λίγο ο εκπρόσωπος της «Τρανσνιέφτ» Ίγκορ Ντεμίν, ο οποίος διευκρίνισε επίσης ότι απλά το έργο "παγώνει" και δεν θα διαλυθεί η κοινοπραξία: "Η Ελλάδα σταμάτησε την χρηματοδότηση της εταιρείας του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη" αποκάλυψε πριν λίγο μιλώντας στο πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι ο Ντεμίν και τόνισε ότι απλά βάζουν στο... "ψυγείο" το όλο project και δεν θα αποχωρήσουν από την κοινοπραξία. 
Πόσο ήταν το "τεράστιο" χρέος που δεν πλήρωνε η Ελλάδα και έκανε την Ρωσία να προχωρήσει σε "πάγωμα" του έργου; Λιγότερο από 1,3 εκατομμύρια ευρώ! ...ποσα έδωσες στις ΜΚΟ; «Δεν σκοπεύουμε να διαλύσουμε την εταιρεία του σχεδίου, αλλά να ασχοληθούμε με την ελαχιστοποίηση των εξόδων», είπε ο Ντεμίν, ο οποίοςεπιβεβαίωσε ότι η Βουλγαρία έχει έως σήμερα το μεγαλύτερο χρέος στη διακρατική εταιρεία του αγωγού και «μετά από αυτήν σταμάτησε τη χρηματοδότηση και ο άλλος εταίρος, η Ελλάδα», με αποτέλεσμα η χρηματοδότηση της Trans-Balkan Pipeline B.V. να γίνεται σήμερα μόνο από τη ρωσική πλευρά.
Η αποκάλυψη είναι πραγματικά απίστευτη: Όχι απλώς δεν πίεσε η κυβέρνηση Παπανδρέου την βουλγαρική κυβέρνηση του Μπόϊκο Μπορίσοφ, αλλά είχε σταματήσει και την χρηματοδότηση, την στιγμή που στην Ελλάδα δήλωνε παντού ότι υποστηρίζει τον αγωγό!
Σύμφωνα με τη ρωσική «Τρανσνιέφτ» το συσσωρευμένο χρέος της εταιρείας σε τρέχοντα έξοδα είναι 7,3 εκατομμύρια ευρώ και της Ελλάδας ανέρχεται σε 1,269 εκατ. ευρώ. Δηλαδή για το μεγαλύτερο έργο γεωπολιτικής σημασίας δεν διέθεσαν λιγότερα από 1,3 εκατ. ευρώ, όσα στοιχίζουν στα κρατικά ταμεία οι χρηματοδοτήσεις μιας εβδομάδας των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων!

Ο Ντεμίν είπε ότι αύριο στη Ρώμη από ρωσικής πλευράς θα τεθεί στη συνεδρίαση των μετόχων του έργου σχέδιο μείωσης στο ελάχιστο του προσωπικού της εταιρείας και των αμοιβών των στελεχών της, καθώς και μείωσης όλων των διαχειριστικών-λειτουργικών εξόδων, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί.


Διαβάστε περισσότερα: 
http://trikalagr.blogspot.com/2011/02/13.html#ixzz1EBCkUAMT

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ε δεν είναι εμφανές ότι οι Αμερικάνοι του έδωσαν "άλλες εντολές" από αυτές που συνάδουν με την κατασκευή του αγωγού;

Και ο Γιωργάκης απαντά:
Yes man.Whatever you want.

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΔΙΚΙΤΗΣ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ, ΑΛΛΑ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ,ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑΙΣΕΙ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΑΛΗΘΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ.ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΟ 1940 ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΣΟΥΜΕ ΑΣΧΗΜΑ.