Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

"Οι όροι του Α. Οτσαλάν για την ειρήνη"


Anti-ntp:Έχουμε ξαναπεί πως η νέα τάξη πραγμάτων θέλει την Τουρκία να την διαμελίσει σε κομμάτια... και φυσικά το Κουρδιστάν αυτόνομο κράτος

Ο ηγέτης του Κουρδικού Εθνικοαπελευθερωτικού Κινήματος, Αμπντουλλάχ Οτσαλάν, που βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές του Ιμραλί από το 1999, κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνάντησης που είχε με τους δικηγόρους του που τον επισκέφθηκαν στη φυλακή, ανακοίνωσε τους.
..

όρους της επίλυσης του Κουρδικού.

Ο Α. Οτσαλάν ζήτησε:

- τη μείωση του ποσοστού που απαιτείται για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή το οποίο σήμερα 10%

- την ακύρωση του Αντιτρομοκρατικού νόμου

- την απελευθέρωση των χιλιάδων ανήλικων παιδιών που είναι φυλακισμένα επειδή σε διαδηλώσεις έριξαν πέτρες κατά της αστυνομίας

- την απελευθέρωση των στελεχών της Ένωσης Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK) και
- την ψήφιση ενός πραγματικά δημοκρατικού συντάγματος.

Ο Άπο δήλωσε, μεταξύ άλλων, στους δικηγόρους του τα εξής:

"Αν δεν αναπτυχθεί μια διαδικασία που θα οδηγήσει στην επίλυση, θα επικρατήσουν τα λόμπι του πολέμου και τότε κανείς από τα δυο μέρη δεν θα μπορεί να ελέγξει την κατάσταση. Οι τελευταίες συμπλοκές έδειξαν ότι το Κουρδικό είναι παρόν και ζωντανό.

Ο κόσμος θα πρέπει να γνωρίζει την άποψή μου για την επίλυση του Κουρδικού. Εγώ μπορώ να επιλέξω και το δρόμο που οδηγεί στη μεγιστοποίηση της Κουρδικής Επανάστασης.

Αυτό σημαίνει Βιετνάμ και εκατομμύρια νεκρούς. Εγώ δεν επέλεξα αυτόν το δρόμο, αλλά το δρόμο της δημοκρατικής λύσης. Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί στον άξονα των αλλαγών που θα συμπεριληφθούν σε ένα δημοκρατικό σύνταγμα.

Το δημοκρατικό σύνταγμα είναι βασικό αίτημά μας. Ρυθμίσεις σε ένα δημοκρατικό σύνταγμα και ανάλογες νομοθετικές ρυθμίσεις που θα ακολουθήσουν, μπορούν να δημιουργήσουν μια καλή ατμόσφαιρα και κατάλληλη ψυχολογία για επίλυση του Κουρδικού"."


http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_6739.html