Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Kατασχέσεις ακόμη και για οφειλές προς το Δημόσιο άνω των 4.000 ευρώ


Το ποσό των 4 δισ. ευρώ αναμένεται να κατασχέσει το ελληνικό Δημόσιο από τους λογαριασμούς καταθέσεων χιλιάδων Ελλήνων πολιτών οι οποίοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στην Εφορία....

Όπως αναφέρει σήμερα στο κύριο θέμα του το «Πρώτο Θέμα», έως τώρα οι έφοροι προχωρούσαν σε κατασχέσεις λογαριασμών μόνο για όσους όφειλαν ποσά πάνω από 20.000 ευρώ. Τώρα όμως, αυτό αλλάζει και οι κατασχέσεις θα ισχύουν και για όσους χρωστούν από 4.000-5.000 και πάνω.

Η διαδικασία είναι η εξής:

Εφόσον το ποσό της οφειλής καθίσταται ληξιπρόθεσμο, ο έφορος θα αποστέλλει τρία μηνιαία ειδοποιητήρια.

Εάν ο φορολογούμενος δεν ανταποκριθεί, θα δίνεται εντολή προ-κατάσχεσης σε κινητές και ακίνητες αξίες. Πρακτικά, δηλαδή, θα δίνεται η εντολή για δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών μέχρι το ύψος της οφειλής.

Στην περίπτωση που δεν υπάρχει ακίνητο για κατάσχεση, δίνεται εντολή στην τράπεζα να παραδώσει το ποσό του λογαριασμού υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου. Η τράπεζα θα είναι υποχρεωμένη να εκτελεί την εντολή.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπαρχουν ακομα κοροιδα που αφηνουν τα λεφτα τους
στις Τραπεζες? Τοτε καλα να παθουν.

Ανώνυμος είπε...

Εφτασε λοιπόν η ώρα να μην μείνει ούτε φράγκο στις τράπεζες.

Εμπρός λοιπόν μάγκες άμεσα αναλήψεις να αδειάσουν τα μπουρδέλα οι τράπεζες να μην αφήσετε ούτε δεκάρα τσακιστή στους λογαριασμούς σας.

Να δω μετά τι θα κάνει και τι θα λέει το χοντροβούβαλο ο βουβουζέλος, τις ίδιες μαλακίες που έκανε πριν δύο χρόνια το άλλο αρχιδάκι ο παπακωνσταντίνου και έφυγαν έξω και όχι μόνο δεκάδες δις ευρώ.

Τι θέλει λέει να κατασχέσουν 4 δις, 3 αρχίδια θα πάρουν, όχι 2 αλλά 3.

Ανώνυμος είπε...

Οι κατασχέσεις αρχίζουν και για ποσά μικρότερα των 4,000 ευρώ. (παθών).

Η εφορία δίνει διαταγή στις τράπεζες να δεσμέυσουν όλους τους λογαριασμούς που τυχόν υπάρχουν στις τράπεζες.

Εάν βρεθεί καταθετικός λογαριασμός με κάποιο ποσόν, τότε κατάσχεται μέχρι το ποσόν της οφειλής.

Εάν το ποσόν είναι μικρότερο, κατάσχεται έτσι και αλλοιώς, και παραμένει η διαφορά της οφειλής.

Εάν ο λογαριασμός είναι μισθοδοσίας (δηλαδή εκεί γίνεται κατάθεση των χρημάτων της μισθοδοσία) τότε κατάσχεται το 1/4 των χρημάτων αλλά με ελάχιστο ποσόν που θα παραμένει στον λογαριασμό 1000 ευρώ.

Δηλαδή αν ένας λογαριασμός μισθοδοσίας έχει κατατεθημένο ποσόν 4,000 ευρώ, και η οφειλή είναι 3000 ευρώ, θα κατάσχουν τα 1,000.

Αν ο λογαριασμός έχει 1500 ευρώ, και η οφειλή είναι 1000 ευρώ, θα κατάσχουν τα 500 (επειδή ελάχιστο ποσόν θα πρέπει να παραμένει στον λογαριασμό 1000 ευρώ).