Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Το «κίνημα της πατάτας» και στην Πάτρα!


Το «κίνημα της πατάτας» και στην Πάτρα!Έχοντας ήδη μέσα σε λίγες ημέρες καταφέρει να κερδίσει τα φώτα της δημοσιότητας σχεδόν σε κάθε γωνιά της χώρας, το «κίνημα της πατάτας» έρχεται και στην Πάτρα.


Συγκεκριμένα, οι Λαϊκές Συνελεύσεις Γειτονιών Πάτρας με πρωτοβουλία τους οργανώνουν την πώληση πατάτας απευθείας από τους παραγωγούς Νευροκοπίου και Βροντούς, χωρίς μεσάζοντες. Σε συνεργασία με πατατοπαραγωγούς του Νευροκοπίου και της Βροντούς, θα διατεθούν πατάτες στη τιμή 5 Euro τα 15 κιλά και 10 Euro τα 30 κιλά.

Με ανακοίνωσή τους οι Συνελεύσεις Γειτονιών καλούν «τους κατοίκους της Πάτρας που επιθυμούν να προμηθευτούν το παραπάνω προϊόν να καλέσουν στα τηλέφωνα 6942559415 , 6945866861 ή στο email: stodromo@yahoo.gr για να παραγγείλουν δίνοντας τα στοιχεία τους και την ποσότητα.

Τελευταία ημερομηνία παραγγελίας είναι η Κυριακή 18-3-2012, αμέσως μετά ο παραγωγός θα έρθει στην Πάτρα για την διανομή του προϊόντος. Σύντομα θα υπάρξει ενημέρωση και για άλλα προϊόντα, όπως ρύζι, όσπρια, άλευρα και πιθανόν για «αμνοερίφια» για το Πάσχα.

Όπως ανέφεραν χθες οι Λαϊκές Συνελεύσεις Πάτρας έκαναν επαφές με ντόπιους παραγωγούς για διάθεση πατάτας ωστόσο «σκόνταψαν» σε τρία σημεία.

«Μετά από επαφή με παραγωγούς που είχαμε από την περιοχή μας για να προμηθευτούμε πατάτα απ’ ευθείας απ’ τον παραγωγό και σε λογική τιμή, διαπιστώσαμε πως δεν είναι εφικτό αυτό για τους εξής λόγους:

1) Φοβούνται να διαθέσουν το προϊόν τους εντός του νομού γιατί τους απειλούν οι μεγάλες τοπικές αλυσίδες πως θα τους βγάλουν εκτός αγοράς

2) Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ποσότητα πατάτας αδιάθετης. Στην περιοχή μας, τώρα ξεκινά η συγκομιδή της πρώιμης, με αποτέλεσμα οι τιμές να είναι υψηλές. Καλύτερη περίοδος για την περιοχή μας ο Οκτώβριος

3) Ορισμένοι παραγωγοί θέλουν να επωφεληθούν περισσότερο και να έχουν αυτοί πέραν του δικού τους ποσοστού κέρδους, ποσοστό του μεσάζοντα και του λιανοπωλητή», ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους.
Παρόλα αυτά απευθυνόμενες στους παραγωγούς που επιιθυμούν να διαθέτουν φτηνά προϊόντα απευθείας στους καταναλωτές, τονίζουν, ότι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 6942559415 , 6945866861 ή να δηλώσουν συμμετοχή στο email: stodromo@yahoo.gr».

ΠΗΓΗ: newsplus