Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Έκλεισαν το εργοστάσιο για να μην δουλεύουν για ψίχουλα.


Με μοναδικό μέσο προφύλαξης την απεργία οι εργαζόμενοι στη Shelman, την εταιρία της Κομοτηνής που είχε αρχίσει ήδη απο το 2010 τις απολύσεις εργαζομένων και τις μειώσεις μισθών, αποφάσισαν ότι, απο την Δευτέρα 5 Μαρτίου μέχρι να ανακληθεί η απόφαση της διοίκησης για συνέχιση των απολύσεων εργαζομένων, θα απεργήσουν.
Επίσης αποφασίστηκε η 24ωρη φύλαξη του...
εργοστασίου για όσο διάστημα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις από ομάδες περιφρούρησης των εργαζομένων, ώστε να μην γίνει καμία παραγωγή, και παρέμβαση και ενημέρωση των τοπικών αρχών.
«Οι κινητοποιήσεις μας θα έχουν πλέον άλλη μορφή, θα έχουν τη μορφή διαδηλώσεων των εργαζομένων και των οικογενειών τους μέσα στην πόλη και στους τοπικούς φορείς όπου και εκεί θα πραγματοποιήσουμε δυναμικές παρεμβάσεις. Τόσο καιρό δεν είδαμε καμία ανταπόκριση από τους τοπικούς φορείς στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε», δήλωσε εκπρόσωπος των εργαζομένων της Κομοτηνής.
Καζάνι που βράζει είναι η βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνής, με χαρακτηριστικό παράδειγμα και την ομηρία της περασμένης εβδομάδος απο πρώην απολυμένο σε εταιρία της περιοχής.
πηγή