Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Bίντεο: Κ.Λαπαβίτσας:Η Ε.Ε., τα μνημόνια και η έξοδος από το ευρώ


anti-ntp.net
Ο Κ. Λαπαβίτσας -για όσους δεν γνωρίζουν- είναι από τους οικονομολόγους που υποστηρίζει την αποχώρηση από την Ε.Έ. και την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα. Επιχειρηματολογεί εδώ και χρόνια για τα πλεονεκτήματα που θα επιφέρει αυτή η κίνηση αλλά και για τα μειονεκτήματα που ενδεχομένως να προκύψουν, μαζί με μια σειρά οικονομολόγων - μεταξύ αυτών και ο Δ.Καζάκης.
Δείτε το βίντεο...

Κώστας Λαπαβίτσας, οικονομολόγος – καθηγητής, Πανεπιστήμιο SOAS του Λονδίνου


πηγη

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πριν ψηφισουν τα μνημονια και τις συμβασεις με τους δανειστες-ευρωπαιους γνωριζαν οτι θα πεφταν τοσο πολυ... τι νομιζετε αυτοι δεν ξερουν οτι αυτα που ψηφισαν ειναι καταστροφικα για την χωρα και τους πολιτες? απλα τους πιεζουν οι Ευρωπαιοι (απο πληροφοριες ακουστηκε οτι μεχρι και απειλες δεχτηκανε για την οικογενεια τους και τα παιδια τους)... Οποτε σε συνεργασια με τους ευρωπαιους και γνωριζοντας και οι 2 τους οτι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα σβηναν (το ΠΑΣΟΚ οπως φαινεται στις δημοσκπησεις 6% παιρνει και η ΝΔ 13%) δημιουργησαν νεα κομματα, πολλες μετακινησεις βουλευτων απο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στα νεα αυτα κομματα.... δημιουργηθηκαν πολλα κομματα για να διερεθει ο κοσμος... Οπως ειδαμε προσφατα στις δημοσκοπησεις 11 κομματα μπαινουν στην βουλη... Εχουμε το κομμα του Καμμενου, του Καζακη, της Μπακογιαννη, του Κουβελη, την Χρυση Αυγη, την ΑΝΤΑΡΣΙΑ και αλλα πολλα νεα κομματα και καποια που υπηρχαν και αναδειχθηκαν τωρα... ο κοσμος δεν ξερει τι του γινεται...
Θα σας πω εγω τι γινεται... Ολα αυτα τα κομματα αμα ψαξετε τις θεσεις του καθενος κομματος ΟΛΑ ειναι υπερ της Ευρωπαικης Ενωσης και του ευρω...Δηλαδη αυτο τι σημαινει? Οτι τα κομματα εχουν αυτο το κοινο... Αυτα που περασαν οι Ευρωπαιοι (μνημονια, συμβασεις κ.τ.λ.) για να μας εξαγορασουν τα παντα στη χωρα μας και να μας ελεγχουν θελουν να ισχυουν για δεκαετιες στην Ελλαδα... Αφου τα φιλαρακια τους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δυσκολα θα ξανα κυβερνησουν, δημιουργηθηκαν νεα κομματα με τις ιδιες θεσεις....
Οι ευρωπαιοι αυτο που φοβουνται ειναι να μην βγει καποιος πολιτικος με παπαρια που θα τους πεταξει ολους εξω απ τη χωρα, κι αυτους και τα χρεη τους και θα βγει απο Ε.Ε. και ευρω... αυτο φοβουνται...

Ανώνυμος είπε...

Τα μονα κομματα που ειναι κατα της Ε.Ε. και του ευρω ειναι το ΕΠΑΜ (Καζακης) και το ΚΚΕ.

Ανώνυμος είπε...

TO KKE με ολοκληρωμένη πρόταση σε ΟΛΑ τα ζητήματα.


Πατριωτικό καθήκον μας η ένταξη στο ΚΚΕ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Λαπαβίτσας δεν είναι ούτε ΕΠΑΜ ούτε ΚΚΕ. Η γραμμή του υποστηρίζεται από ένα εξωκοινοβουλευτικό κόμμα που λέγεται ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η διαφορά του με το ΚΚΕ είναι ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν είναι σταλινιστές και ότι όταν λένε έξω από το ευρώ το πιστεύουν, όχι σαν το ΚΚΕ μετά από 50 χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

TO KKE TA ΕΛΕΓΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΕ ΟΤΑΝ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΑΣΤΡΙΧ ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε.ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΤΥΦΛΩΣΗ ΜΑ ΧΡΗΜΑ ΜΕ ΔΙΟΡΙΖΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΒΟΛΕΒΟΜΑΣΤΑΝ ΤΩΡΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΟΝΑΖΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΙΧΟΣ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΤΑΧΤΗ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΗ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΗΣΗ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ

Ανώνυμος είπε...

Η ηγεσία του ΚΚΕ, τώρα στα δύσκολα, είναι όσο ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ μπορεί να είναι. Αντί να είναι έξω και να παλεύει μαζί με τον κόσμο, μένει μέσα στην παράνομη (ακόμα και με το αστικό σύνταγμα) βουλή νομιμοποιώντας και την κυβέρνηση, αποκαλώντας τον χουντικό εμετό τραπεζίτη "κύριε πρωθυπουργέ".
Δίνει εντολή στους κνίτες να μην ενωθούν με τον κοσμάκη που διαμαρτύρεται, αλλά να παρελάζουν μόνοι τους αυστηρά.
Δε λέει κουβέντα στον κόσμο, για το τι σημαίνει η υπογραφή στα κρυφά από τον τραπεζίτη, για το ταμείο στήριξης που ενεργοποιείται από τον Ιούλιο.
Δεν προτείνει τίποτα για άμεση ανακούφιση του κοσμάκη, ούτε καν εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα κάνει, παρά μόνο υπόσχεται την επουράνια βασιλεία της λαϊκής οικονομίας που θα γίνει σε σαράντα τέρμενα.
Τελειωμό δεν έχουν οι προδοσίες της φωτισμένης ηγεσίας του ΚΚΕ, γι΄αυτό και ο κόσμος τους γυρίζει την πλάτη, ακόμα και τώρα που έπρεπε να έχει 70% του λαού μαζί του. Φυσικά θα πανηγυρίζουν που θα πάνε στις εκλογές 11%...

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που πρέπει κατά τη γνώμη μου να γίνει είναι να συμφωνήσουν όλα τα αντι-μηνμονιακά μέτωπα/κόμματα κλπ να διατάξουν μία ανακοίνωση που να καθιστά σαφές ότι όλοι εμείς δεν αποδεχόμαστε αυτά που έχει υπογράψει η μη εκλεγμένη κυβέρνηση, αυτή που προχώρησε στην εφαρμογή του μνημονίου με κάτω από 180 βουλευτές και που ουσιαστικά δεν υπακούει στην θέληση του λαού, για την οποία υποτίθεται έχει ορκιστεί να υπηρετεί.

Πορείες, πορείες και ξανά πορείες..ειρηνικές όσο περισσότερο γίνεται..ανακοινώσεις και πολλά μέτωπα αντίδρασης, μεταφορικά και κυριολεκτικά όσον αφορά στον χώρο συγκεντρώσεων...και η μέρα που θα ανατραπεί η κατάσταση θα έρθει..όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο.
Και ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΥΝΑΤΗ..ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΦΙΚΤΟ..ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΦΥΣΙΚΑ.