Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Με ποιο όπλο οι Ισλανδοί νίκησαν την κρίση;;;


Δείτε το ντοκιμαντέρ!
Μαθήματα από τους Βίκινγκς είναι ο τίτλος του ντοκυμαντέρ που θα μεταδοθεί από την ΝΕΤ στις 8-3-2012 και ώρα 22.00. Το πολύ ενδιαφέρον αυτό ντοκυμαντέρ αναφέρεται στον τρόπο που αντιμετώπισαν οι Ισλανδοί τόσο το αντίστοιχο με το δικό μας οικονομικό πρόβλημα, όσο και το ....
πολιτειακό τους πρόβλημα. Ο τρόπος που αντιμετώπισαν τα προβλήματά τους οι Ισλανδοί και με αυτόν νίκησαν, ακούει στο όνομα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» και όχι αυταρχισμός, όπως σε μας. 
Όπως είναι γνωστό, οι Ισλανδοί πολίτες σχημάτισαν Λαϊκή Συντακτική Εθνοσυνέλευση, άλλαξαν μόνοι τους το Σύνταγμα της χώρας τους και αντιμετώπισαν την κρίση τους.
Τον τρόπο σύνταξης του Νέου Συντάγματος από τον ίδιο το λαό, μας τον εξηγεί η συμμετέχουσα στην Λαϊκή Συντακτική Εθνοσυνέλευση, Άστρος Γκουνλαουσντότιρ φοιτήτρια:…
 «Διαβάζαμε τα άρθρα ένα – ένα για να δούμε πως ήταν ως τις μέρες μας και αν χρειαζόταν να γραφούν ξανά. Μετά δημιουργούσαμε τα δικά μας άρθρα, τα οποία δημοσιεύονταν στο Ίντερνετ, όπου το κοινό μπορούσε να σχολιάσει. Έπειτα, κοιτούσαμε αυτά τα σχόλια και εξετάζαμε αν χρειαζόταν αλλαγή στα άρθρα, λαμβάνοντας υπόψη τις επισημάνσεις του κοινού.» Και καταλήγει: «Για μένα είναι βήμα προς το μέλλον. Είναι μέρος της άμεσης δημοκρατίας, να επιτρέπεται σε καθημερινούς πολίτες να συμμετέχουν στην καθημερινή ζωή της πολιτικής. Και το ίντερνετ μπορεί να παίξει έναν τέτοιο ρόλο».
Πέτρος Χασάπης
Δείτε την δημοκρατική άποψη του Προέδρου της Ισλανδίας και συγκρίνετέ την με την άποψη των δικών μας πολιτικών!!!! 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αξίζει τον κόπο να δούμε κι αλλιώς τα πράγματα, για να μπορέσουμε βλέπωντας το στόχο να πάρουμε δύναμη να παλέψουμε και να τον φτάσουμε.

Τελικά όλα είναι απλή λογική χωρίς ιδεολογίες και ιδεοληψίες.

Να ξαναχτίσουμε τον κόσμο μας με βάση την Αριστοτελική άποψη όπου αρχή η ύλη να εξυπηρετεί τον άνθρωπο κι όχι την αγλλοσαξονική σκέψη, όπου ο άνθρωπος αποτιμάτε σύμφωνα με τον πλούτο και ύλη που έχει στα χέρια του...

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟ ΙΣΛΑΝΔΟ ΠΡΟΕΔΡΟ. Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΑΜΕΣΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΔΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.ΟΙ ΛΑΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΥΔΟΚΙΜΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΟΔΕΥΣΟΥΝ ΚΑΘ ΟΣΟΝ Η ΜΑΝΑ ΓΗ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΗΙΝΟΥΣ.ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΩΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ.ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.ΟΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΔΕΝ ΚΟΣΤΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΑΠΟΤΙΜΟΥΝΤΑΙ ΕΙΣ ΧΡΗΜΑ.ΣΥΝΕΠΩΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΡΥΒΟΝΑΙ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ,ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ,ΑΔΗΦΑΓΟΙ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ, ΚΑΘ ΟΣΟΝ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ Η ΖΩΗ =ΧΡΗΜΑ=ΧΡΩΜΑ=ΧΩΜΑ=ΚΟΠΡΙΑ.ΑΥΤΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΡΜΗΝΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΘ ΟΣΟΝ ΧΡΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΩΜΑ ΤΗΣ ΧΘΟΝΟΣ Χ ΠΟΥ ΡΕΕΙ Ρ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΑΝΕΡΟ Η ΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΦΥΣΗ ΜΑ.