Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Στρατιωτικοί Εξοπλισμοί: η Ρωσία μπορεί να φθάσει τις Ηνωμένες Πολιτείες


Η Ρωσία προηγείται των ΗΠΑ στο τομέα του εκσυγχρονισμού των πυρηνικών δυνάμεων της και έχει καλές προοπτικές να φθάσει τις ΗΠΑ στον τομέα των όπλων υψηλής ακρίβειας, δήλωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια συνάντησης του με τους Ταξίαρχους και Συνταγματάρχες των...
ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

«Το Topol-M και το ναυτικό σύστημα Iars (IARS naval system) είναι πύραυλοι νέας γενιάς. Μπορούμε να πούμε ότι σε αυτό το τομέα, είμαστε
ελαφρώς πιο μπροστά από τους Αμερικανούς εταίρους μας, επειδή πρέπει ακόμα να εκσυγχρονίσουν την πυρηνική δύναμη τους», δήλωσε ο κ. Πούτιν.
«Αντιθέτως, πήγαν πολύ πιο μακριά από εμάς σχετικά με την παραγωγή και τη χρήση ισχυρών όπλων ακριβείας», συνέχισε ο πρωθυπουργός. Υπογράμμισε ωστόσο ότι «διαθέτουμε μια πιο ενδιαφέρουσα προοπτική σε αυτό το τομέα από τους εταίρους μας».
Η Ρωσία που σχεδιάζει να ενισχύσει τα συστήματα αεράμυνας και τις ικανότητες αντιπυραυλικής άμυνας της γύρω από τη Μόσχα και τις στρατηγικές βάσεις, έχει σκοπό να κατασκευάσει νέα ραντάρ επιπλέον από τους τρεις υφιστάμενους σταθμούς και να δημιουργήσει «συστήματα ικανά να νικήσουν την αντιπυραυλική ασπίδα», δήλωσε ακόμη ο Πούτιν.
Και κατέληξε: «Όλα αυτά θα αποτελέσουν την ασύμμετρη απάντηση μας».

Πηγή