Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Τρίτο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα βλέπει και ο Γιούνκερ


Μετά τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Σόιμπλε και ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δεν αποκλείει ένα τρίτο πακέτο στήριξης της Ελλάδας.

Θα πρέπει ωστόσο πρώτα να εφαρμοστούν όσα προβλέπονται στο δεύτερο πακέτο, διευκρινίζει ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου σε συνέντευξή του... προς το Αλ Τζαζίρα. Είχε προηγηθεί επιστολή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προς τα μέλη του.....
γερμανικού κοινοβουλίου, στην οποία άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να απαιτηθεί και μετά το 2014 δανειακή βοήθεια για την Ελλάδα.

Τα μηνύματα πάντως από τη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής προϋπολογισμού στο Βερολίνο είναι θετικά όσον αφορά την ψηφοφορία της Δευτέρας στο γερμανικό κοινοβούλιο για το δεύτερο πακέτο στήριξης. Μολονότι περίπου 12 βουλευτές της συμπολίτευσης έχουν ανακοινώσει ότι θα καταψηφίσουν το πακέτο, ηγετικά στελέχη των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και των Φιλελευθέρων (FDP) εκφράζουν την αισιοδοξία τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ

«Μια σταθερή πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών ομάδων του κυβερνητικού συνασπισμού και μια ευρεία πλειοψηφία της Βουλής θα στηρίξει τη γερμανική κυβέρνηση στην πορεία που ακολουθεί», δήλωσε ο γενικός γραμματέας των Φιλελευθέρων Πάτρικ Ντέρινγκ

Την πορεία που ακολουθεί η ΕΕ για τη διάσωση των πληττόμενων από την κρίση κρατών-μελών της Ευρωζώνης υπερασπίστηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Σε χθεσινοβραδινή επίσημη τελετή στο Αμβούργο ο κ. Μπαρόζο επέμενε ότι “κάθε άλλη λύση θα ήταν πολύ ακριβότερη και πολύ πιο επικίνδυνη”, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για το ότι “ηγετικά στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, παρά τις εν μέρη έντονες συζητήσεις, συμπορεύονται με την ΕΕ και αντιστέκονται σε λαϊκίστικες φωνές”. Αναφερόμενος στην Ελλάδα ο κ. Μπαρόζο τόνισε ότι χρειάζεται “μια βιώσιμη λύση”.

http://the-true-here.blogspot.com