Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

ΤΑ ΦΑΛΤΣΑ ΤΟΥ ΝΤΑΛΑΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ


Γράφει η Σοφία Τ.

Κάθε καθεστώς έχει τους τραγουδιστές του. Η ιστορία του τραγουδιστή, για τον οποίο γράφονται αυτές οι γραμμές, είναι μια πλάκα, μια φάρσα. Νέος και φτωχός ο Γιώργος Νταλάρας τραγουδούσε ποιητές και για την πατρίδα του, την Κύπρο που μόλις είχε αιματοκυλιστεί. Τα χρόνια πέρασαν όμως και αυτός ο Νταλάρας, από η φωνή της απαίτησης δικαιοσύνης για την Μεγαλόνησο, γίνεται όλο και συχνότερα η φωνή της προπαγάνδας. 3 από τα φάλτσα του το 2011 και 2012, αποδεικνύουν πόσο καλό του έκανε ο γάμος με την Άννα Νταλάρα(η αλήστου μνήμης υφυπουργός που δεν ήξερε την δουλειά της, πόσοι δηλ. λαθρομετανάστες είναι αυτοί την στιγμή στην χώρα μας και πόσοι μπαίνουν κάθε μέρα σ’ αυτήν) στην τσέπη, αλλά όχι στην ψυχή και την ιστορική μνήμη.
· ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΓΙΑ…
ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. Ξέρει κανένας άλλος χριστιανός(ή όχι) να έχει γίνει ποτέσυναυλία σε εν ενεργεία ναό(εσωτερικό) για αλλόθρησκους λαθρομετανάστες, η πλειοψηφία των οποίων έκαναν την φιλήσυχη αυτή περιοχή γκέτο; Θα επέτρεπαν ποτέ οι «φίλοι» Τούρκοι τέτοιο «γεγονός» σε τζαμί στην Κων/λη με θέμα π.χ. τον διωγμό των Ελλήνων της Πόλης(1955);
· ΔΗΛΩΣΗ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ(!) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ… ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. Είναι το καλύτερο «τραγούδι», για τις αμφισβητήσεις και υποχωρήσεις των «πολιτικών» της «ελληνικής» Βουλής και της εκάστοτε «κυβέρνησης» στα εθνικά μας θέματα, και ειδικά όσον αφορά τις σχέσεις μας με την Τουρκία. Η οποία, με αυτή την συμπεριφορά, θα έχει συγχωρέσει πια τον Νταλάρα, για τα… λάθη των συναυλιών για την Κύπρο μέχρι την δεκαετία του 1990 όπου υπάρχουν Έλληνες. Κρατήστε την σκέψη του… αοιδού και τον λόγο που την εξέφρασε στους γείτονες! Ο Γιώργος Νταλάρας έστειλε μηνύματα «ειρήνης και φιλίας» προς τους Τούρκους, στη συνέντευξη του στην εφημερίδα Hürriyet και εξέπληξε με τις δηλώσεις του για το Αιγαίο και την Κύπρο, γεγονός που φαίνεται να ικανοποίησε τους γείτονες μας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας ,ο διάσημος Έλληνας τραγουδιστής τόνισε πόσο μοιάζουν οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας και δήλωσε «χιλιάδες χρόνια ζούμε μαζί(σχόλιο: μάθε λίγη ιστορία και θα δεις από πότε ζούμε… μαζί καλά Έλληνες και Τούρκοι), […] Αν πετάξουμε λίγο πιο υψηλά δεν θα δούμε τις γραμμές στο χάρτη. Οι χάρτες τυπώνονται και τα σύνορα τα καθορίζουν οι μαθηματικοί και οι τοπογράφοι. Ο Θεός δεν έχει τυπογραφείο. Για το Αιγαίο άλλοι λένε πως «ανήκει στους Τούρκους» άλλοι «στους Έλληνες», στην πραγματικότητα όμως το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια»!Ο Γιώργος Νταλάρας που έχει τραγουδήσει πολλές φορές για τον πόνο των ελληνοκυπρίων, υπενθυμίζει πως έχει τραγουδήσει για την Κύπρο και δηλώνει «Στην Κύπρο υπάρχουν προβλήματα και αυτά προέρχονται από 3 πηγές. Την Τουρκία, την Αγγλία και την Ελλάδα. Αυτές οι χώρες υφαίνουν τέτοιο κόμπο που το θέμα οδηγείται σε αδιέξοδο. Όμως στο νησί ζουν άνθρωποι που θέλουν να φύγουν οι στρατιώτες και να ζήσουν όλοι ειρηνικά». Η τουρκάλα δημοσιογράφος Γκιουλμπαχάρ Καράκους που συνομίλησε με τον Νταλάρα δεν γράφει σε ποιους στρατιώτες κάνει αναφορά ο Γιώργος Νταλάρας, δηλαδή στους Τούρκους ή τους Έλληνες. Ο Έλληνας τραγουδιστής σε ερώτηση «ποιος φταίει για τον πόνο στην Κύπρο απαντά « οι εθνικιστές(σχόλιο: οι Έλληνες και οι Ελληνοκύπριοι-τέτοια εμμονή με τον αφανισμό μας ούτε οι ναζί με τους Εβραίους!-) και όσοι έχουν φανατισμό με τη θρησκεία» χωρίς να διευκρινίζεται σύμφωνα με την τουρκική εφημερία από ποια πλευρά των συνόρων είναι αυτοί που περιγράφει ο Νταλάρας.Ο ίδιος υποστηρίζει πως «όλα είναι έτοιμα για τη λύση στην Κύπρο. Η Ελλάδα αποσύρθηκε. Η Τουρκία όμως δεν κάνει τίποτα. Στη μέση υπάρχει η Αγγλία και βάζει φιτιλιές στη μέση και ξεσηκώνει τους πάντες». Ο Γιώργος Νταλάρας βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για να δώσει για δεύτερη φορά συναυλία.Όπως γράφει η Ηürriyet, κάποιοι στην Τουρκία τον θεωρούσαν «εθνικιστή και εχθρό των Τούρκων» και πως είχε δηλώσει στο παρελθόν «πως δεν θα δώσει ποτέ συναυλία στην Τουρκία.» Ο Γιώργος Νταλάρας όμως τους διέψευσε.(σχόλιο: ξεπέρασε τα «κολλήματα» στα γεράματα, γιατί παντρεύτηκε γυναίκα από σόι!)

· ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ. Ούτε ο Νταλάρας την θεωρεί απαραίτητη(βλ. video) και τον βρίσκει σύμφωνο η δήλωση Πάγκαλου για το θέμα αυτό. Αλλά, κατανοεί(;), όπως και ο αντιπρόεδρος, τα… «κολλήματά» μας, που λέει και η Merkel, με την πατρίδα μας.
Υ.Γ.: θα έλεγες τα ίδια «μεγάλε» τραγουδιστή αν έβλεπες μπροστά σου κάποιον συγγενή πεσόντα από εγκλήματα των «φίλων» Τούρκων στην Ελλάδα και την Κύπρο ή κάποιο θύμα λαθρομετανάστη ή συγγενή αυτού;! Άντε και ντουέτο με την Νάνα, τώρα που… όλοι είμαστε(;) Έλληνες!
olympia

3 σχόλια:

ΟΟΡΟΣΕΙΒΙΟΣ είπε...

H στοά δεν σε αναδεικνύει δωρεάν και ας είσαι και αηδόνι.Οι δισκογραφικές εταιρείες που τους ανήκουν όλες, ζητούν,αφού σε φτιάξουν λαοπρόβλητο σκατό,το αντίτιμο για τα τριάκοντα αργύρια. Αμ΄πώς!!!Ξέρετε πόσα ταλέντα διαθέτει η Ελλάδα σε κάθε είδους τέχνη. Αυτοί όμως, είτε δεν προκυνούνε τον Μπθαμέτ ή πως αλιώς το λένε αυτό το σατανικό υποκείμενο ,είτε δεν έχουν φωνή κορμάρα είτε δεν ανήκουν σε κάποιο από τα πλοκάμια του ΚΚΕ.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΜΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ (ΒΛΕΠΕ ΜΑΤΣΑΣ & ΣΙΑ) ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΦΤΥΣΕ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ, ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΤΟΝ ΚΗΝΗΓΗΣΑΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ, ΗΤΑΝ Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ. Ο ΝΤΑΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΣΟΥΡΜΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΠΙΣΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ, ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ. ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΑΝΑΔΥΚΝΕΙΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ. ΟΤΑΝ ΠΟΥΛΑΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ. Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΥΤΗ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ, ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ 'ΕΝΤΕΧΝΟΣ' (ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΛΕΙΠΕΙ Η ΤΕΧΝΗ).

ΕΝΑΣ ΥΨΗΛΑ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΑΨΟΥΡΙΖΕΙ ΣΕ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΕΜΕΝΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ 'ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΑΣ'...

ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ...