Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Καταιγίδα αγωγών για τις δωρεές στα πυρόπληκτα


ΠΟΙΟΙ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΖΗΤΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΩ
ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ...

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ!


Ποιοί ζητούν πίσω τα λεφτά τους
Αυστραλιανή κυβέρνηση 3 εκατ. δολάρια 
Θεόδωρος και η Γιάννα Αγγελοπούλου 10 εκατ. ευρώ
Εφοπλιστής Γιάννης Χατζηπατέρας 20 εκατ. ευρώ (τα μοίρασε μόνος του)
Σπύρος Λάτσης Eurobank 60 εκατομμύρια
Ανδρέας Κανελλόπουλος Τιτάν 1 εκατ. ευρώ
Κλέλια Χατζηιωάννου 5,5
Άλεξ Σπανός ομογενής επιχειρηματίας 1 εκατ.
Αρχιεπισκοπή Αμερικής άνω των 2,5 εκατ. ‘
Μπελλές Αριστείδης Νηρεύς 100.000
Αυστραλιανή κυβέρνηση 3 εκατ. δολάρια
Εθνική Τράπεζα 25 εκατ. (50)
Εμπορική (Credit Agricole) 6 εκατ.
Lafarge ΑΓΕΤ Ηρακλής 1
Βαρδινογιάννης ΕΛΠΕ 5 εκατ
S&B Βιομηχανικά ορυκτά 500.000
Εφοπλιστής Β. Κωνσταντακόπουλος 6 εκατ. ευρώ
Attica Συμμετοχών του ομίλου Παναγόπουλου για λογαριασμό των εταιρειών Super Fast Ferries και Blue Star Ferries 150.000 ευρώ.
Οι Hellenic Seaways 100.000 ευρώ.
Ο εφοπλιστής Ν. Λαιμός, 500.000 ευρώ.
Θ. Βασιλάκης Aegean Airlines 1 εκατ. ευρώ
Γ. Δαυίδ Coca Cola 2 εκατ. ευρώ

Στα όρια της γελοιότητας κινείται πλέον το ελληνικό Δημόσιο, με την κατάργηση του Ταμείου Μολυβιάτη για τους πυρόπληκτους της Μεσσηνίας και της Ηλείας και την «ενσωμάτωση» των 118 εκατομμυρίων ευρώ που είχαν απομείνει σε αυτό, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Οι τοπικοί βουλευτές, είχαν προειδοποιήσει, ότι κάτι τέτοιο ήταν απαράδεκτο, όμως κανείς δεν τους άκουσε. Και έτσι, οι δωρητές, αρχίζουν σιγά σιγά να ζητούν τα λεφτά τους πίσω, αφού για άλλο σκοπό τα έδωσαν και αλλού τα βλέπουν να κατευθύνονται. Και το ελληνικό Κράτος, ετοιμάζεται να ανοίξει «πόλεμο» με πανίσχυρους εφοπλιστές και επιχειρηματίες που είδαν το καλό που έκαναν να πάει στο… γιαλό.
Ήδη, ο πανίσχυρος επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, έχει καταθέσει αίτημα στο Υπουργείο Οικονομικών, να του επιστραφούν τα 37 εκατομμύρια ευρώ που είχε δώσει για τους πυρόπληκτους, απειλώντας να προσφύγει στη Δικαιοσύνη! Το παράδειγμά του, αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι οποίοι τις ημέρες της καταστροφής, είχαν διαθέσει μεγάλα ποσά για την ανακούφιση των πυρόπληκτων, αλλά… μόνο εκεί δεν τα είδαν να κατευθύνονται. Το ελληνικό Δημόσιο, τρέχει τώρα και δεν φτάνει να βρει τα χρήματα για να τα επιστρέψει (;) ή να επαναδημιουργήσει το ταμείο.
                        Ποιοι έδωσαν
Ο κ. Αγγελόπουλος, συνιδιοκτήτης της Χαλυβουργικής, έχει απευθυνθεί προς το Υπουργείο Οικονομικών με επιστολή του, ζητώντας να επιστραφούν τα χρήματα που είχε δωρίσει. Την υπόθεση έχει αναλάβει προσωπικά ο αναπληρωτής υπουργός, Παντελής Οικονόμου, ο οποίος και έχει διαπιστώσει πως είναι μάλλον αδύνατο να τον μεταπείσει (είχαν και τηλεφωνική συνομιλία, μεταξύ τους). Το αντίθετο.
Τον ίδιο δρόμο με τον κ. Αγγελόπουλο, αναμένεται να πάρουν
 και άλλοι ισχυροί, οι οποίοι έδωσαν (μαζί φυσικά και με χιλιάδες «ανώνυμους» Έλληνες που έδωσαν από το υστέρημά τους) συνολικό ποσό το οποίο έφτασε να γεμίσει το ειδικό ταμείο που είχε συστηθεί για τους πυρόπληκτους με 208 εκατομμύρια ευρώ. Αυτά, το 2007. Γιατί, μέχρι σήμερα, έχουν διατεθεί μόλις τα 90, με τα υπόλοιπα να μετακινούνται, με την κατάργηση του ταμείου, προς το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων. Μα αυτοί, για άλλο σκοπό τα έδωσαν!
Είχε δίκιο λοιπόν τότε, ο εφοπλιστής Γιάννης Χατζηπατέρας, ο οποίος υποσχόταν ότι θα μοιράσει 20 εκατομμύρια ευρώ στους πυρόπληκτους, χωρίς την παρέμβαση της Πολιτείας. Κάτι ήξερε. Τώρα, όλοι όσοι έδωσαν χρήματα, ή θα τα διεκδικήσουν, ή θα ρωτούν με μεγαλύτερη ένταση (γιατί, όλοι τους ρωτούν) τι απέγιναν. Όπως η Αυστραλιανή κυβέρνηση, η οποία και ετοιμάζει αγωγή, ζητώντας να της επιστραφούν τα 3 εκατομμύρια δολάρια της δωρεάς της!
Ανάμεσά τους, η Athens Post ξεχωρίζει κάποιους. Το ζεύγος Θόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου, είχαν προσφέρει 10 εκατομμύρια ευρώ στο Ταμείο. Ο Σπ. Λάτσης και ο Όμιλος Eurobank 60 εκατομμύρια, η Εθνική 50 (τα 25 εκατομμύρια διατέθηκαν στο Ταμείο και τα υπόλοιπα σε δράσεις στην περιοχή), η Κλέλια Χατζηιωάννου 5,5 εκατομμύρια, ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά 500.000, ο εφοπλιστής Β. Κωνσταντακόπουλος 6 εκατ. ευρώ, ο Ανδρέας Κανελλόπουλος μέσω της Τιτάν, 1 εκατομμύριο, όπως και ο ομογενής επιχειρηματίας Άλεξ Σπανός, τα ΕΛΠΕ και η Μ. Βαρδινογιάννη 5 εκατομμύρια, η Attica του Ομίλου Παναγόπουλου 150.000 ευρώ, ο Αριστείδης Μπελλές της Νηρεύς 100.000, ο εφοπλιστής Ν. Λαιμός 500.000 ευρώ, ο Θ. Βασιλάκης της Aegean, 1 εκατ. ευρώ, ο Γ. Δαυίδ της Coca Cola 3E 2 εκατομμύρια.
Και φυσικά, αυτοί δεν είναι οι μόνοι. Γιατί υπάρχουν 92.000 δωρητές από τους οποίους συγκεντρώθηκε το παραπάνω ποσό, ανάμεσα στους οποίους μπορούμε να ξεχωρίσουμε τους Γάλλους της Credit Agricole (έχουν την Εμπορική Τράπεζα, έδωσαν 6 εκατομμύρια) και της Lafarge (έχουν την ΑΓΕΤ Ηρακλής, έδωσαν 1 εκατομμύριο), η Hellenic Seaways, η Αυστραλιανή κυβέρνηση και η Αρχιεπισκοπή Αμερική, η οποία δώρισε 2,5 εκατ. ευρώ από τους ομογενείς μας στις ΗΠΑ. Το μεγάλο ερώτημα, βέβαια, είναι το πού πήγαν τα λεφτά. Αλλά, θα το μάθουμε τώρα, που οι βουλευτές κινούνται δικαστικά…

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάθε μέρα και κάτι καινούργιο.Κράτος ανύπαρκτο.Κράτος μαφιόζικο.Κράτος μπουρδέλο.Έχει γεμίσει καρκινώματα σε όλο του το κορμί, ξερνάει αίμα και σέρνεται σα σκουλήκι.Αλλά ακόμα και τώρα που σαπίζει νεκροζώντανο απλώνει το χέρι να μας πάρει το ψωμί μας.Μόνη λύση να το σκοτώσουμε.Όποιος κατάλαβε κατάλαβε

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΗΓΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ, ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ -ΑΘΩΩΝ- ΓΕΝΕΩΝ, ΤΕΤΟΙΑ ΑΙΣΧΡΑ, ΡΥΠΑΡΑ, ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΑ, ΑΝΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΕΛΕΕΪΝΑ ΑΝΘΡΩΠΑΡΙΑ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΜΟΥ ΠΙΑ... ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΟΙ ΛΗΣΤΟΚΡΑΤΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

AIΣΙΟΔΟΞΟ ΠΑΝΤΩΣ, ΤΟ ΟΤΙ ΖΗΤΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΡΝΗΣΗΣ ΄΄ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ΄΄ ΚΑΙ ΄΄ΣΥΝΕΝΟΧΗΣ΄΄...ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟ