Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ 80% ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ



Τουλάχιστον 115 δισεκατομμύρια ευρώ οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα για την καταστροφή του εθνικού της πλούτου, κατά την διάρκεια της κατοχής της χώρας μας από το Γ΄ Ράιχ. Για το κατοχικό δάνειο, η Γερμανία πρέπει να μας πληρώσει 73 δισ ευρώ και για τις πολεμικές αποζημιώσεις 42,8 δισ ευρώ.
Προ ημερών, η μεγάλη.... γερμανική εφημερίδα Die Welt, επανέφερε το θέμα στη δημοσιότητα
και υπολόγισε ότι, μόνο για το ονομαζόμενο «κατοχικό δάνειο», η Γερμανία πρέπει να πληρώσει στην Ελλάδα 95 δισ δολάρια (περί τα 73 δισ ευρώ). Εάν υπολογιστεί, λοιπόν, ότι με το κούρεμα του χρέους και την πιθανή «συντεταγμένη πτώχευση», κατά ορισμένους υπολογισμούς, η χώρα μας θα χρωστά 170 δισ, τότε μόνο από τις γερμανικές οφειλές, καλύπτεται σχεδόν το 80% του χρέους της.

Τα ποσά
Σύμφωνα με εκτιμήσεις Ελλήνων και ξένων ειδικών, οι πολεμικές αποζημιώσεις που έπρεπε να καταβάλλει η Γερμανία στην Ελλάδα υπολογίζονται σε 42,8 δισ ευρώ (περί τα 61,45 δολάρια με τιμές του 1995). Μόνο οι υλικές ζημιές που προκάλεσαν τα κατοχικά στρατεύματα στη χώρα μας- σύμφωνα με εκτιμήσεις της ίδιας της Γερμανίας- ανέρχονται σε περίπου 25 δισ ευρώ. Μάλιστα, Γερμανοί ειδικοί είχαν υπολογίσει τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο στα 60 δις ευρώ.

Τώρα, σύμφωνα με την Die Welt, εάν στο κατοχικό δάνειο προστεθούν και οι τόκοι, το Βερολίνο χρωστάει στην Ελλάδα δεκάδες σις δολάρια.

Ειδικότερα, για το δάνειο των 476 εκατ. μάρκων από την Τράπεζα της Ελλάδας, η εφημερίδα γράφει: «Αν τα χρήματα θεωρούνται κανονικό δάνειο, τότε η Ελλάδα δικαιούται να τα λάβει. Χωρίς τόκους, το ποσό σε σημερινές τιμές αντιστοιχεί σε 14 δισ δολάρια. Με τόκο 3% μέσα σε 66 χρόνια, αυτό ανέρχεται σε τουλάχιστον 95 δισ δολάρια (σχεδόν 73 δισ ευρώ).

...και μέχρι τώρα έχουμε πάρει...
Για όλα αυτά, η Γερμανία έχει καταβάλει ψίχουλα ως αποζημιώσεις και αρνείται συστηματικά να πράξει κάτι τέτοιο, ακόμα και στην περίπτωση αποδεδειγμένων ομαδικών σφαγών πολιτών. Από χώρες όμως που έχει δεχθεί ισχυρές πιέσεις, έχει καταβάλει πολύ σημαντικά χρηματικά ποσά. Απειροελάχιστα όμως για την Ελλάδα.

Για την καταστροφή της χώρας μας, η Γερμανία τα μόνα χρήματα που έδωσε ήταν 115 εκατ. μάρκα, που μοιράστηκαν το 1960 σε 90.000 θύματα ή συγγενείς τους, καθώς και σε συγγενείς εκτελεσμένων και ομήρων σε γερμανικά στρατόπεδα θανάτου. 

πηγή

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μαλάκες έλληνες

- περιμένετε μία μετοχή τράπεζας του 1920 να σας σώσει

- περιμένετε τη Γερμανία και το 4ο Ραιχ να σας ξεχρεώσει

- περιμένετε τη Ρωσία/Κίνα/Μπανανία να σας δανείσει φθηνά

- περιμένετε το πετρέλαιο του Αιγαίου το οποίο δε σας ανήκει κάν!!!

δεν είναι τυχαίο που θα σας σβήσει ο ρους της ιστορίας!!

Ανώνυμος είπε...

OXI ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ!
ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ 1,3 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΜΗΝ ΚΟΥΡΕΥΕΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

OXI ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ!
ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ 1,3 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΜΗΝ ΚΟΥΡΕΥΕΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

προς 8.44
μεγαλε οτι κ νασαι καλο θαναι να μαθεις την ιστορια σου ,αν & νομιζω οτι εισαι ελληνας !!!!! ξερεις εσυ !!!οτι κ νασαι εδω που εισαι καλο θαναι να παρεις μια πετρα & να πας να πεσεις απο μια ψηλη κορφη για να σωθεις & ασε εμας να μας σβησει "ο ρους" (χααχχαχαχχααχ με το εξαιρεσεις )
μαλακα

GZofSparta είπε...

ναι,ξεχρεώνομε το 80% του ΤΩΡΙΝΟΥ χρέους...σκεφτείτε πως μπορούμε να βγάλομε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ το μισό από αυτό απεχθές...άρα θα έχομε και κέρδος από τις αποζημιώσεις...!!!

Π.Θ.Ο είπε...

Ανθελληνα αντιχριστε έρχεται η ώρα σου και σένα και των άλλων αντιχριστων που κυβερνούν τόσα χρόνια εκεί πάνω.ξεχνάς βεβυλε ποιοι είμαστε στην ιστορία των αιώνων .εμείς ότι είναι γραμενο θα το περάσουμε.εσείς να δείτε τι θα κάθεται απο αυτούς που αδικείται χρόνια και χρόνια τωρα.οι έλληνες πάντως θα είναι στο πλάι του δικαιοτατου παντοκρατορα επί της γης τον Χριστό. Δεν πειράζει συνέχισε συνέχισε ενα να ξέρεις όμως.πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα είναι.σχιζοφρενη ε,,,σχιζοφρενη

Ανώνυμος είπε...

8:44 μ.μ.
Άντε γαμήσου ρε!

Ανώνυμος είπε...

8:44 μ.μ.
Άντε γαμήσου ρε!

Ανώνυμος είπε...

8:44 μ.μ.
Άντε γαμήσου ρε!

Ανώνυμος είπε...

mono mazi sou..poutana

Ανώνυμος είπε...

12.46 kai 8.04 ειστε μεγαλες αδερφαρες..κουνηστε τον κωλο σας σε κανεναν τουρκο μηπως και βολεψει το κωλαρακι σας γιατι ειστε χανουμια τους..

Ανώνυμος είπε...

Τουρκοι τουρκοι τον περνετε τσιμπουκι.

Π.Θ.Ο είπε...

Ρε υποαναπτυκτο ον ρε γελοίε ρε γιουσουφακι εδώ ζεις και ανάπνεεις αέρα ελληνικό θέλεις δεν θέλεις αποτυχιμενη τρισαθλια αδερφή του ελεους και Δούλα της αρρωστημενης σου σκέψης αφού σε αυτήν βλέπεις να σε παίρνουνε ο στρατός του σουλτανου και του αλι πασα μαζι.φυγε για Τουρκία μεγαλε απο ότι εμαθα χαχαμικο γυρίζουν κατι καλες τσοντες εκεί σε ζητάνε για να κανεις το μικρό του πασα.βρισε ρε τωρα πάλι βγάλε όλο σου το μίσος αφού μόνο έτσι ξέρεις να συννενοησαι.