Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ 7,3 ΡΙΧΤΕΡ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13.41 στο Ταμπανλί της ανατολικής Τουρκίας, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτουτο (USGS) και το Ευρωπαϊκο Ινστιτούτο Σεισμολογίας του Πότσνταμ. Οπως ανέφερε το...

τουρκικό, ειδησεογραφικό πρακτορείο "Ανατολή" ανέφερε ότι διασώστες προσπαθούν να προσεγγείσουν ανθρώπους που ενδέχεται να έχουν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια επταόροφου κτηρίου στην πόλη Βαν, κοντά στα σύνορα με το Ιράν.
Επίσης, το πρακτορείο ανέφερε ότι δεν έχουν σταματήσει οι μετασεισμοί, ενώ η δόνηση έγινε αισθητή και σε γειτονικές περιοχές.
Οπως έγινε γνωστό, στην πληγείσα περιοχή μεταβαίνει ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ ο δήμαρχος της πόλης Βαν έκανε έκκληση για βοήθεια.
Το τουρκικό σεισμολογικό κέντρο Kandili της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 6,6 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στην περιοχή Ταμπανλί, 19 χιλιόμετρα από την πόλη Βαν και το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 7,2 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το USGS.
φιμωτρο

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kapou ksanakousa gia seismous sth tourkia se profhties mpori kai na mai lathos

Ανώνυμος είπε...

NA MHN KSEGNAME KAI THN PITHANOTHTA SEISMIKWN OPLWN APO KAPOIOYS......

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ?