Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Αντισημιτισμός και σιωνισμός-του Μίκη Θεοδωράκη



Η βασική θεωρία του Ναζισμού υπήρξε ο Ρατσισμός, που δεν περιελάμβανε μόνο τους Εβραίους αλλά κάθε έναν που δεν ήταν Άρειος. Τσιγγάνοι, Ρώσοι, Ουκρανοί, Έλληνες, Σέρβοι είχαν συνολικά τριάντα εκατομμύρια θύματα κυρίως μέσα σε στρατόπεδα θανάτου.
Σε αναλογία πληθυσμού οι Εβραίοι με τα 6 εκατομμύρια θύματα είχαν τους περισσότερους νεκρούς. Γι' αυτό και ονόμασαν ολοκαύτωμα την απώλειά τους.
Η Ελλάδα υπήρξε μια από τις λίγες χώρες που υπεράσπισαν τους Εβραίους που ζούσαν σ' αυτές. Προφύλαξε συστηματικά τους Έλληνες Εβραίους από τη μήνι των Ες-Ες. Εάν τα μέλη της Εβραϊκής Κοινότητας της....



Θεσσαλονίκης εισάκουαν την πρόταση του ΕΑΜ να πάνε στο βουνό και να τεθούν υπό την προστασία του, δεν θα υπήρχε αυτή η τερατώδης εξόντωση των 50 και πλέον χιλιάδων ανθρώπων.


Δυστυχώς οι Ραββίνοι εξακολουθούσαν να έχουν αυταπάτες ως προς την στάση των Γερμανών και αντιτάχθηκαν σ' αυτή την σωτήρια πρόταση.


Ενδεικτικά σημειώνω ότι η οικογένεια του γνωστού επιχειρηματία Μάτσα σώθηκε γιατί κατέφυγε στο βουνό στην περιοχή του ελέγχου του ΕΛΑΣ.


Στην Αθήνα υπήρχαν εκατοντάδες οικογένειες που με κίνδυνο της ζωής τους έκρυβαν Εβραίους. Εμείς ως μαχητές του ΕΛΑΣ Αθηνών είχαμε αναλάβει την φύλαξη πολλών τέτοιων κατοικιών με εντολή να δώσουμε μάχη προκειμένου να σωθούν οι κρυμμένοι Εβραίοι.


Προσωπικά μπορώ να αναφέρω δεκάδες περιπτώσεις κατά τις οποίες θρηνήσαμε θύματα προκειμένου να εμποδίσουμε τους Ες-Ες στο μακάβριο έργο τους.


Επομένως ο αντιρατσισμός και η αντίθεση στον αντισημιτισμό δεν υπήρξαν μόνο βασικά στοιχεία της αγωγής μας (εννοώ ως εαμίτες) αλλά και αντικείμενο της δράσης μας στην περίοδο της Κατοχής, εναντίον του ρατσισμού κάθε είδους.


Την ίδια στάση κράτησα σε όλη μου τη ζωή, όχι μόνο με λόγια αλλά και με έργα και τίποτα δεν θα μπορούσε να με κάνει να αλλάξω ιδέες.


Έτσι και τώρα με την Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών η λέξη «απαγορεύεται» αφορά κάθε αναφορά στον Φασισμό-Ναζισμό-Εθνικισμό-Αντικομμουνισμό και Αντισημιτισμό και ακόμα περισσότερο τη συμμετοχή στις γραμμές μας ατόμων που εμφορούνται από παρόμοιες ιδέες.


Προσωπικά δηλώνω ότι τους μισώ, γιατί επί πλέον με χωρίζει από αυτούς αίμα. Ναι, ματώσαμε για να υπερασπίσουμε τις ιδέες μας, έτσι που να έχουμε το δικαίωμα να ισχυριζόμαστε ότι αναδειχθήκαμε μεταξύ των πρωτεργατών στην υπεράσπιση των θυμάτων του Φασισμού-Αντισημιτισμού. Γι' αυτό τελεία και παύλα. Και θεωρώ βρώμικο σκουλήκι όποιον ξανατολμήσει να με προσβάλει στο πιο ευαίσθητο σημείο του χαρακτήρα μου.


Από δω και πέρα όμως αρχίζουν τα δύσκολα, γιατί ο Σιωνισμός που είναι φανερό ότι όχι μόνο σηκώνει κεφάλι αλλά διεκδικεί ρόλο πρωταγωνιστικό στις διεθνείς εξελίξεις, χρησιμοποιεί σαν άλλοθι το Ολοκαύτωμα για πράξεις καθαρά αντιδραστικού χαρακτήρα, όπως είναι η κρατική πολιτική του Ισραήλ και ο ρόλος ορισμένων σπουδαίων παραγόντων του Εβραιοαμερικανικού λόμπυ στη διαμόρφωση της ιμπεριαλιστικής πολιτικής των ΗΠΑ.


Έτσι κάθε κριτική εναντίον τους χαρακτηρίζεται έντεχνα αντισημιτισμός, με αποτέλεσμα να μην τολμά πια κανένας να καταδικάσει πράξεις επαχθείς, από φόβο μήπως στιγματισθεί ως ρατσιστής.


Επειδή είμαι από εκείνους που δεν με σταματά τίποτα προκειμένου να πω την αλήθεια όπως εγώ την εννοώ και την πιστεύω, έχω γίνει κατά καιρούς στόχος παρόμοιων επιθέσεων, ενώ παράλληλα οι αντίπαλοί μου δεν μένουν στα λόγια αλλά προχωρούν και σε πράξεις που με μειώνουν ως άνθρωπο και ως συνθέτη. Κυρίως ως συνθέτη, γιατί οι Σιωνιστές ελέγχουν σε ποσοστό 99% την μουσική ζωή της Οικουμένης.


Έχω λοιπόν κατηγορήσει επανειλημμένα και κατηγορώ και σήμερα το Ισραήλ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.


Όπως καταδικάζω και ορισμένους σπουδαίους παράγοντες από το Εβραιοαμερικανικό λόμπυ τόσο για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έπαιξαν στα εγκλήματα της πολεμικής μηχανής των ΗΠΑ στο Ιράκ όσο και για το σχέδιο της άλωσης των Εθνών-Κρατών με στόχο την παγκόσμια κυριαρχία των Τραπεζιτικοπιστωτικών κολοσσών που ελέγχουν εξ ολοκλήρου.


Είναι από τα παράδοξα της ιστορίας, τα κατ' εξοχήν θύματα του Χιτλερισμού να μιμούνται απόλυτα τις μεθόδους που χρησιμοποίησε για την παγκόσμια επικράτησή του


Το γεγονός αυτό μας υποχρεώνει να τους φερθούμε ανάλογα, ακόμα και αν κινδυνεύσουμε όπως τότε να θυσιάσουμε τη ζωή μας.


Και κάτι ακόμα: Κάνουν λάθος που χάρη στον κ. Παπανδρέου διάλεξαν τη χώρα μας για το συνέδριό τους. Αυτό για μας αποτελεί υπέρτατη πρόκληση, που είμαστε υποχρεωμένοι να τη λάβουμε σοβαρά υπ' όψιν.


http://kontiloforos.blogspot.com/

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΥΡΙΕ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ,ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΦΑΛΥΡΙΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΩ ΝΑ ΦΑΩ...ΕΣΥ ΚΑΛΑ ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΕΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΙΑ ΝΤΑΛΑΡ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΤΙΑΞΑΤΕ,,,ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΦΤΙΑΞΑΝΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,,,ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ...ΤΙ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΜΠΛΑ-ΜΠΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΡΠΑΚΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΟΛΕΜΑΤΟΣ...

Ανώνυμος είπε...

ο εθνικισμος και ο αντικομμουνισμος απαγορευονται.ο κομμουνισμος επιτρεπεται;τα στρατοπεδα στη σιβηρια που πεθαιναν οι αντικομμουνιστες επιτρεπονται;δηλαδη μας δουλευει ο Μικης και ο καθε Μικης και εμεις τον πιστευουμε.ξερετε αγαπητοι μου πως οταν το 1988 ηρθε στην Ελλαδα ο Οζαλ πηγαν στο αεροδρομιο συγγενεις των αγνοουμενων να διαμαρτυρηθουν;βγηκε τοτε σε συνεντευξη τυπου ο "Μικης" και καταφερθηκε(παρεα με τον Μπιθικωτση) εναντιον αυτων των πονεμενων ανθρωπων...ο αντιφασιστας...ο αντιρατσιστης...ο αντιεθνικιστης.ΞΥΠΝΑΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ...Μακρια απο τα σταλινικα απολιθωματα...ΞΥΠΝΑΤΕΕΕΕΕΕ

Ανώνυμος είπε...

.....O Θεοδωράκης είναι αυθεντικός, ειλικρινής και απόλυτα καθαρός μέσα από τις αντιφατικότητές του, που πολλές φορές κι εμένα που τον αγαπώ πολύ, με μπερδεύουν και με θυμώνουν... Κανείς όμως ποτέ δε θα μπορέσει να αμφισβητήσει την αγωνιστικότητα και την πίστη του στη δημοκρατία, την ελευθερία,την ισότητα και τη δικαιοσύνη, παρά τις ΄΄ιδεολογικές ακροβασίες΄΄ που κατά καιρούς επιχειρεί, και που μας ...ζαλίζουν.
Ο Μίκης είναι 80 χρόνων, θα μπορούσε κάλλιστα να κλείσει το στόμα του και να ΄΄βολευτεί΄΄στη δόξα του. Επιλέγει άλλο δρόμο, αυτόν του αγώνα κι ετούτο από μόνο του τον τιμά.... Εσύ παραπάνω γράφοντα Ανώνυμε που λες ΄΄φαλίρισες΄΄, τι κάνεις??? Κριτική σε όλους από τον καναπέ σου??? Γιατί δεν είναι κανείς ΄΄φαλιρισμένος΄΄ στο δρόμο να γίνουμε πολλοί και ν΄αλλάξουμε τη μοίρα μας??? Μήπως γιατί μας αξίζει η καταστροφή που βιώνουμε??? Λυπάμαι μόνο για τους νέους, που δεν αφήσατε τίποτε όρθιο, καμιάν ελπίδα για να ζήσουν. Μακάρι από ετούτους να ξεκινήσει η φωτιά, ή μήπως κι αυτούς τους κάνατε τόσο μαλθακούς σαν εσάς κι είναι απόλυτα παραιτημένοι κι έτοιμοι δούλοι εξ΄αρχής????? Κρίμα .......

Ἄρκτος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ἄρκτος είπε...

Ἂς ἀφήσουμε τὸν καλλιτέχνη στὸν κόσμο τού, ὁ ὀποῖος εἶναι 30-40 χρόνια πίσω. Ἡ συναγωγή τοῦ σατανὰ καὶ οἱ μασόνοι τους πιάσαν δουλειὰ στὴν πατρίδα μας τὸν καιρὸ που ὁ συνθέτης ἔκανε τὰ σουξέ του.Νὰ μὶλαγε τότε που ἄρχισε ἡ ἀποδόμηση/παραχάραξη τοῦ κάθε τὶ Ἑλληνικοῦ.

Ανώνυμος είπε...

Έστω και τώρα, ας τα πει.

Ανώνυμος είπε...

Με ολα του τα λαθη,μια χαρα τα λεει ο Μικης.Κ παντα ηταν κ αληθινος αγωνιστης,οχι οπως αλλοι απο τα Παρισια.

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι, γιατί εκπλήσσεσθε, κυρίες και κύριοι;
Η απάντηση του ερωτήματος, γιατί άραγε κόπηκε το Mauthausen του Θεοδωράκη στην Βιέννη, πολύ απλά βρίσκεται στην απάντηση της ερώτησης, ποιά μειοψηφία άραγε κάνει κουμάντο και στην Aυστρια, και στην Βιέννη ειδικότερα (και όχι βέβαια μόνον εκεί...). Σας δίνω μια βοήθεια: η μειοψηφία αυτή, καθότι είναι ως γνωστόν απολύτως αλαζονική, ονομάζει την Βιέννη και "Wien, Stadt der Juden" (για τους γερμανομαθείς, κάτι δηλαδή σαν το "Θεσσαλονίκη, η Νέα Ιερουσαλήμ" και καλά, στα καθημάς). Άντε, όλα σας τα είπα πάλι, ρε μπαγάσηδες!!

Ανώνυμος είπε...

Μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο οι Εβραίοι Παγκοσμίως ήσαν περισσότεροι από ότι πριν. Ποιά 6 εκατομύρια;

According to World Almanac and Book of Facts:

World jewish population

World Almanac, 1925, pg. 752 — 15,630,000
World Almanac, 1933, pg. 419 — 15,316,359
World Almanac, 1936, pg. 748 — 15,753,633
World Almanac, 1938, pg. 510 — 15,748,091
World Almanac, 1940, pg. 129 — 15,319,359
World Almanac, 1941, pg. 510 — 15,748,091
World Almanac, 1942, pg. 849 — 15,192,089
World Almanac, 1947, pg. 748 — 15,690,000
World Almanac, 1949, pg. 289 — 15,713,638
394,279 περισσότεροι Εβραίοι το 1949 απότι το 1940

SAKISS είπε...

Καποτε προσπαθησες αγαπητε "σωτηρα" να σωσεις αυτους που τωρα σε εφτασαν εδω που εισαι!!!
Αξιος της μοιρας σου και εσυ, δεν σας αφηνουν οι ιδεες σας να δειτε την πραγματικοτητα!!!!
Ολοκαυτωμα Εβραιων και κουραφεξαλα.........

ΚΑΛΑ ΠΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΡΕΕΕΕ........

ΞΥΠΝΑΤΕ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΡΕ, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΔΗΓΟ, ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ........

Ανώνυμος είπε...

Ο χιτλερ μικυ νομιζεις οτι ηταν χαζος που προσπαθησε να τους εξοντωσει?? Εσυ το θυμα πηγες και τους εσωσες, φατους τωρα στην μαπα και οτι σου κανουν καλο θα ειναι για να βαλεις μυαλο.
Το αστειο ειναι οτι συνεχιζει να μιλαει για φασιστες ναζιστες εθνικιστες κτλ δημιουργηματα των εβραιων ωστε να εξουσιαζουν τον πλανητη.
Μεγαλυτεροι εθνικιστες και φασιστες απο τους εβραιους δεν υπαρχουν ρε γερο ουτε και υπηρξαν στο παρελθον

Ανώνυμος είπε...

prepi na exeis poles thpsis theodoraki

Ανώνυμος είπε...

Δε σου έκανε ποτέ εντύπωση κ. Μικυ ότι όλα τα στελεχη των μπολσεβίκων και των Κ.Κ. ήταν εβραικής καταγωγής; Γιατί οι κομμουνιστές προστατεύανε τους εβραίους; Μα πολύ απλά γιατί έχουν τα ίδια αφεντικά. Τόσο δύσκολο ήταν να το καταλάβετε εσύ και οι συντροφοί σου που με τα υψηλά ιδανικά σας μας παραδώσατε στους σιωνιστές; Καλό είναι όταν καταλαβαίνεις τα λάθη σου να βοηθάς και να τα διορθώνεις, αλλά δυστυχώς ο πρότερος βίος ο δικό σου και των συντρόφων σου δείχνει ότι δεν είστε και τα πιο έξυπνα παιδιά οπότε καλύτερα να μην έχετε άποψη αλλά απλά να στηρίζετε αυτούς που ξέρουν πιο είναι το φίδι και πως να το βγάλουν απο την τρύπα. Κομμουνιστές, μας κατασρέψατε αρκετά. Ώρα να κάνετε πίσω μπας και σωθούμε.
Γιώργος Β.

Ανώνυμος είπε...

Theno sas parakalo na kano mia erotisi ston teotoraki, kai an theli as apantisi me to xeri sthn kardia, (parakalo omos kai tous kurious pou einai sto mplok ;na mi to diagrapsoun h oti dipote alo pou na mi mpori na diabazete efxaristo) PESMAS KURIE TEODORAKI ME ENA NAI H ME ENA OXI KAI PROPANTON ME TO XERI STHN KARDIA gnorizatai thn epoxh pou kanatai anthstasi oti ginotane paidomazoma NAI H OXI kai sths duo periptoseis eisastai EGLIMATIAS

Ανώνυμος είπε...

afti h fotografiasou mou thimizi thn mplabnchki, ti theosofistria .exeis pari kai ena malakismeno ifos exeis bali kai to xeri sto magoulo san ekinous tous tempelides tromarasou , pou thelis kai ksesikomo efibe