Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Μίκης Θεοδωράκης "Η τρόικα μας κυβερνά πραξικοπηματικά"-«Αν έκανα κόμμα θα το ονόμαζα “Πατρίδα”» video



Για τυπικά εκλεγμένη κυβέρνηση και διαπόμπευση της χώρας έκανε λόγο ο Μίκης Θεοδωράκης, καλώντας τον λαό να αντιδράσει. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η "μια ειρηνική επανάσταση είναι μονόδρομος".

Άστραψε και βρόντηξε ο Μίκης Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και την εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα".
"Η τρόικα μας κυβερνά πραξικοπηματικά" είπε χαρακτηριστικά. Όπως επεσήμανε η τρόικα είναι παράνομα στην χώρα μας.


"Απορώ πώς δεν έχει επέμβει ακόμα η ελληνική δικαιοσύνη", πρόσθεσε και τόνισε ότι η δανειακή σύμβαση δεν έχει εγκριθεί από τα 2/3 της Βουλής, όπως και έπρεπε αν ήταν νόμιμη. 
"Δεν θα βγούμε από το αδιέξοδο, γιατί οι τόκοι αυξάνονται συνέχεια και δεν θα μπορούμε να πληρώσουμε", εκτίμησε, ενώ πρόσθεσε πώς ο λαός χάνει συνεχώς. 
"Χρειάζεται μια επαναστατική κυβέρνηση… Πρέπει να γίνει μια ειρηνική επανάσταση. Μπορεί να μην γίνει σήμερα ή αύριο, αλλά αυτό θα γίνει".
"Καλώ όλο τον κόσμο να ενωθεί σε ένα παλλαϊκό, πανεθνικό μέτωπο για να μπορέσουμε να καθαρίσουμε το μέτωπο από την κόπρο του Αυγείου που μας κυβερνάει αυτή την στιγμή".
Oι τροϊκανοί "ξεφτιλίζουν την Ελλάδα διεθνώς λέγοντας ότι είμαστε τεμπέληδες", επανέλαβε, ενώ σε ότι αφορά τους νέους είπε ότι δεν φταίνε που δεν επαναστατούν, απλά δεν έχουν πρότυπα.
Επίσης, μίλησε και για την σημερινή κυβέρνηση λέγοντας πώς είναι τυπικά εκλεγμένη, γιατί, όπως εξήγησε στις δημοσκοπήσεις το ποσοστό που παίρνει είναι 20%.  
"Πώς μας δεσμεύουν για τα επόμενα 20 χρόνια; Πώς το κάνουν αυτό;", είπε και αποκάλυψε ότι ζήτησε από την Αριστερά να εγκαταλείψει τηνΒουλή.
Ο κ. Θεοδωράκης εξέφρασε ακόμα το παράπονό του, ότι δεν τον καλούν στα κανάλια να μιλήσει εξαιτίας των απόψεων του, ενώ παραδέχτηκε ότι «η σιωπή που έχω γύρω μου είναι ό,τι πιο απεχθές». 
Τέλος, δήλωσε «Αν έκανα κόμμα θα το ονόμαζα “Πατρίδα”», ενώ υπογράμμισε ότι όπως πάει η κατάσταση, προσπαθούν να μετατρέψουν τους  Έλληνες σε μουλάρια που θα σκύβουν το κεφάλι.
Nikos Deja Vu - Η συνέντευξη του Θεοδωράκη 


news247.gr

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΜΩΣ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΤΡΩΙΚΑΣ. ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΟΝΟΜΑΖΕ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ. ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ: ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΕΣ Ή ΤΗΣ 21-4-1967 ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΩΝΙΖΑΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ. ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΜΙΚΗ.

Αλεξάνδρειος Σπίθα Βέροιας είπε...

Σήμερα με γέμισε χαρά και αισιοδοξία αυτή η συνέντευξη. Είμαστε όλοι πατριώτες και είμαστε ενωμένοι! Θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Παπαδάκη σήμερα βγήκατε από την λίστα μου με τους προδότες!

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΡΕ ΜΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙΣ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΕΣΙΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ 1974 ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΛΗ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΝΑ ΑΛΛΟ ΣΠΙΤΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙ ΣΑΝ ΚΙΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΒΡΑΧΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΔΟΣΕΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑ ΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

Ανώνυμος είπε...

11:31 Αντε γαμώ το σπίτι σου και τη μανα σου πεταμένε....από την αρχη της κρίσης έχουμε να ακούσουμε τέτοιες δηλώσεις στα MEDIA.... Βλαμμένε Βολεμένε Καριόλη

Modestus είπε...

Άμα περιμένουμε φως από ένα 85χρονο με βεβαρυμένο παρελθόν στην πολιτική και στην ανάπτυξη των ηλίθιων κομματικών ιδεολογιών των περασμένων ετών, ζήτω που καήκαμε. Ο πατριώτης κύριε Θοδωράκη είναι υπεράνω κομμάτων, δεν είναι ούτε δεξιός, ούτε αριστερός αλλά Έλληνας. Η γενιά σας δίδασκε ότι μόνο οι αριστεροί ήταν πατριώτες, αυτοί έκαναν(κατά την άποψη τους) μόνο αγώνες και καπηλεύτηκαν τους πραγματικούς αγώνες ΟΛΟΥ του Ελληνικού λαού για να κερδίσουν θέσεις και αξιώματα. Άιντε και γαμηθείτε στην τελική γιατί αυτοί που μιλάνε και το παίζουν σήμερα πατριώτες έχουν από πίσω τεράστιες περιουσίες. Ρε άιντε στο γέρο διάολο λέω εγώ λαμόγια.

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΡΕ ΚΩΛΟΦΑΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΣΤΕ ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙ ΣΑΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΗ ΠΛΕΟΝ ΖΩΗ ΣΑΣ ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ΤΟ ΑΤΟΜΟ.
ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ??? ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΚΗΣ Ή Ο ΜΠΙΧΤΗΣ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟΣ ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΔΩΣΕ, ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ΤΙ ΑΓΩΝΑ ΕΧΕΤΕ ΔΩΣΕΙ ??? ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ???

Ανώνυμος είπε...

11.44 ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΚΟΥΜΟΥΝΙ ΓΑΜΩ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΚΟΥΜΟΥΝΑΣ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΠΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙ Ο ΜΙΚΗΣ

Ανώνυμος είπε...

12.35 ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΜΕ ΡΕ ΦΙΛΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΚΚΕΔΕΣ ΞΕΠΟΥΛΑΓΑΝΕ ΤΗ ΧΩΡΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΦΩΝΑΖΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΓΥΡΟ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΟΛΛΟΙ ΑΚΟΥΓΑΝΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΗΓΕΝΑΝ ΣΤΟ ΛΑΚΟ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΟΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΟΛΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΝ ΣΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ.

Ανώνυμος είπε...

12.56 ΦΙΛΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΣΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΑΣΟΚΟΙ,ΝΔΟΥΔΕΣ,ΚΟΥΜΜΟΥΝΕΣ,ΔΗΘΕΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΣΟ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΕΙ.
ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΤΩ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΟΠΛΟ.
ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ....

Ανώνυμος είπε...

1.13 ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΑΛΛΑ Η ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΣΩΖΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ
και βαθιά σ' ευχαριστώ
γιατί μ' έμαθες και ξέρω
ν' ανασαίνω όπου βρεθώ
να πεθαίνω όπου πατώ
και να μην σε υποφέρω

Αυτούς τους στοίχους μου θύμισε ο Μίκης.
Δάκρυσα συνέλληνες, ο πατέρας μας μάχεται και εμείς οι "νέοι" πετάμε χαρταετό.
Ντροπή μας.

Ανώνυμος είπε...

86 χρονων και εχει σθενος 20αρη! απο τους λιγους αριστερους που μιλαει για πατριδα. δυστυχως το συστημα εχει διαμορφωσει την αποψη πως μονο οι φασιστες εχουν δικαιωμα να μιλανε για πατριδα! η απουσια της αριστερας επι του θεματος εχει δωσει παρουσια στους καρατζαφερηδες

maria είπε...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΜΙΚΗΣ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΤΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΚΑΜΠΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟ ΣΤΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ Ν ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ Σ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ Ο ΕΝΑΣ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ!
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ
ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΚΗ,ΚΑΜΜΕΝΟ,ΚΑΝΝΕΛΗ,ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΝΗΣΙΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!
ΣΙΓΟΨΗΝΕΤΕ Η ΦΛΟΓΑ
ΕΜΠΡΟΣ!!!!