Σάββατο 9 Απριλίου 2011

ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΜΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ...




Περίπου στις 7.30 άφησαν πίσω τους τις εσχατιές της Ελλάδας στον Έβρο μπαίνοντας στην Ανατολική Θράκη, δηλαδή στη σημερινή Τουρκία, φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Κρήτης με προγραμματισμένη εκδρομή στην Κωσταντινούπολη. Τα λεωφορεία είχαν στο πίσω μέρος ελληνικές σημαίες σε εμφανές σημείο και όταν πλησίαζαν στον έλεγχο οι Τούρκοι τους.....

περίμεναν με ενοχλημένο ύφος. (Εδώ να σημειωθεί ότι μέχρι την Κωνσταντινούπολη και σε όλο το Βόσπορο ο επισκέπτης κινείται με ελληνική αστυνομική ταυτότητα χωρίς να χρειάζεσαι διαβατήριο).
Οι Τούρκοι καταχωρούσαν πολύ αργά τις ταυτότητες των παιδιών στο ηλεκτρονικό σύστημα, τα κοιτούσαν από πάνω μέχρι κάτω και στο τέλος δεν έδωσαν άδεια να εισέλθουν τα λεωφορεία με τις εξής απίστευτες δικαιολογίες:

1) Οι ταυτότητές σας δεν αναγνωρίζονται σε έδαφος Τουρκίας επειδή περιέχουν και ελληνικούς χαρακτήρες.!!!!
(Να σημειωθεί ότι τα όλα τα παιδιά αυτά απέκτησαν ταυτότητες μετά το νόμο του Σημίτη που απαγόρευσε την αναγραφή του θρησκεύματος, επομένως οι ταυτότητές τους είναι και με ελληνικούς αλλά και με λατινικούς χαρακτήρες.

2) Το κάθε πούλμαν να μας δώσει 500 ευρώ και τότε περνάτε ελεύθερα!

3) Αν δεν δεχθείτε να δώσετε τα χρήματα, τότε να στείλουμε τούρκικα λεωφορεία. Δεν επιτρέπεται να συνεχίσετε με τα ελληνικά!!!

Τα παιδιά δεν δέχθηκαν να πληρώσουν αλλά ούτε και να συνεχίσουν με τούρκικα πούλμαν. Έμειναν έξω από τα λεωφορεία και όταν τελείωσαν τις επικοινωνίες με τους δικούς τους μέσω κινητών, άρχισαν να τραγουδούν τον εθνικό μας ύμνο και να ψέλνουν:

Τη υπερμάχω στρατηγώ τα νικητήρια,
ως λυτρωθείσα των δεινών ευχαριστήρια
αναγράφω Σε η Πόλις Σου Θεοτόκε.
Άλλως έχουσα το Κράτος απροσμάχητον
Εκ παντείων με κινδύνων ελευθέρωσον.
Ίνα κράζω Σε
Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε!
Επίσης το:
«Σώπασε Κυρά Δέσποινα και μην πολυδακρύζεις
Πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα ναι.»
Διερχόμενα οχήματα που περνούσαν τον έλεγχο, σταματούσαν για να τα φωτογραφίσουν, τους φώναζαν «Μπράβο» και κάποιοι έκλαιγαν από συγκίνηση.
Λίγο πριν τις 10 το βράδυ οι Τούρκοι επέτρεψαν στους φοιτητές να συνεχίσουν την εκδρομή τους με τα ελληνικά λεωφορεία.



Σημείωση:
Συγχαρητήρια και στα ίδια τα παιδιά και στους γονείς που τα μεγάλωσαν και σε όποιον τους έμαθε να είναι υπερήφανα Ελληνόπουλα, είτε δάσκαλοι, είτε παπάδες, ή όποιος άλλος συνεισέφερε στην ανατροφή τους.
Όταν υπάρχουν τέτοια παιδιά, δεν φοβάμαι!
Ελευθερία του Λόγου για το «eglimatikotita».


http://www.eglimatikotita.gr/2011/04/blog-post_2018.html

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στα παιδιά μας. Ας συνεχίσουν να δίνουν μαθήματα του τι σημαίνει να είσαι Έλληνας. Άξια τέκνα των προγόνων τους!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΡΟΜΠΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ.... ΠΟΥ ΔΕ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ. ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΣΕΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ.... ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ??? ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.. ΜΠΡΑΒΟ.. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕ @@ (ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΙΟΛΛΑΣ) ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣ ΕΤΣΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΜΙΣΗΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.. ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΤΣΑΓΑΝΟ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ

Ανώνυμος είπε...

Κλασσική περίπτωση μίζας στην Τουρκία! Γίνεται χαμός στην γείτονα χώρα να ποιοι είναι ικέτες!

Ανώνυμος είπε...

Καλά να πάθουν! Χάθηκε ολόκληρη Ελλάδα και θέλησαν να πάνε εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη; Έπρεπε δηλαδή να κάνουν τουρισμό στην Τουρκία; Με τα λεφτά που τους δίνουμε ακόμα και δια μέσου του τουρισμού εξοπλίζονται στρατιωτικά εναντίον μας!!!! Κι όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό είναι ονειροπόλος!!! Τα μέρη αυτά ΗΤΑΝ δικά μας!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ όμως στην παρούσα χρονική στιγμή!!! Και δεν πιστεύω ότι η Τουρκία έχει να δείξει κα΄τι καλλίτερο από αυτά που μπορούμε και απολαμβάνουμε στην χώρα μας! Ένα από τα λίγα εθνικά προϊόντα που μας απέμειναν είναι ο τουρισμός. Και αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάει η χώρα μας αντί να βγάζουμε τα λίγα χρήματά μας εκτός της χώρας, ας φροντίσουμε να πιάνουν τόπο εντός, όσο τουλάχιστον τα διαθέτουμε ακόμα! Γι αυτό μην ακούω συγχαρητήρια να δίδονται σε γονείς και μαθητές που σκέφτονται άλογα και ανθελληνικά, αλλά τους πιάνει ο πατριωτισμός όταν τρώνε τα μούτρα τους με τις επιλογές τους!!!

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΝΑΣΧΕΤΕ 2.47 ΑΥΤΟ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ ΕΣΕΝΑ ΤΟ ΟΤΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΤΑΛΑΚΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ F-16 ΣΤΗΝ ΕΑΒ ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ?????????
ΑΣΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΗΚΩΣΕ ΤΗ ΚΟΛΑΡΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΚΑΙ ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ ΚΑΝΑΠΟΡΑΓΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΠΗΡΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ.

...ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ...

...ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ...



...........ΕΥΖΩΝ............

Ανώνυμος είπε...

Κι από πού συμπέρανες "έυζωνα" του κ@λου ότι δεν βοηθάω στην Κερατέα ή ότι κάθομαι στον καναπέ μου;
Εσύ φαντάζομαι ακονίζεις το "τσεκούρι" σου ακόμα και περιμένεις τους Τούρκους να έρθουν!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΕΞΥΠΝΕ 2.47 ΜΗΝ ΛΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΚΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ.
ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΝΑ ΑΚΟΝΙΖΩ ΤΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΛΕΩ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ.ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΨΕΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΠΟΥ.
ΗΤΑΝ & ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΝ ΕΔΑΦΗ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ
ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ. ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ?

Ανώνυμος είπε...

Το καλυτερο που εχουν να κανουν ολοι οι Ελληνες ειναι να κοψουν τα ταξιδακια στην Τουρκια.Ειδαλως καλα τους κανουνε .Οι Τουρκοι ειναι πατριωτες και το δειχνουν και ξερουν να υπερασπιστουν τα συμφεροντα τους .Και μας προκαλουν .Επομενως αφηστε τα παχια λογια ρε ....μαγκες και καντε εργα.

Ανώνυμος είπε...

Προς όλους, όσους λένε ότι δεν πρέπει να πηγαίνουμε ταξίδια στην Τουρκία...
1. Ο Έλληνας ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να επισκεφτεί τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του, τα χώματα στα οποία μεγαλούργησε ο Ελληνισμός επί 3000 χρόνια και που στο τέλος τα πότισαν με το αίμα τους περίπου 1.500.000 Έλληνες...
2. Με την ίδια λογική πρέπει να ξεγράψουμε και τα Γλυπτά του Παρθενώνα, την Αφροδίτη της Μήλου, τον Ερμή του Πραξιτέλη, τους πίνακες του Ελ Γκρέκο. Δεν πρέπει να επισκεπτόμαστε το Λούβρο και το Μουσείο του Λονδίνου γιατί κι αυτοί "μας παίρνουν τα λεφτά μας"...
3. Αν πάτε στην Κωνσταντινούπολη -που σας το εύχομαι- θα αισθανθείτε πρώτα μια οργή για αυτά που έκαναν οι Τούρκοι στο παρελθόν... Στη συνέχεια όμως έρχεται μια απίστευτη υπερηφάνεια όταν θα δείτε πως ό,τι δείχνουν οι "γείτονες" ως αξιοθέατο είναι ΕΛΛΗΝΙΚΟ. Ακόμα και τα μόνα 100% Οθωμανικά μνημεία. Το Μπλε τζαμί είναι πιστό αντίγραφο της Αγίας Σοφίας, διακοσμημένο με μπλε πλακάκια και το Τοπ Καπί (το παλάτι του Σουλτάνου) είναι τίγκα στους Κορινθιακούς κίωνες, μετώπες κλπ. Και εκεί συνειδητοποιείς το χάος που χωρίζει τον ΕΛΛΗΝΑ(και ουχί Νεοέλληνα) από τον Μογγόλο!
3. Αν η μόνη οικονομική αιμορραγία από την Ελλάδα προς την Τουρκία ήταν ο τουρισμός στην Πόλη, τη Μικρασία και τον Πόντο, τότε να απαγορευτεί με την ποινή του θανάτου! Όμως οι πολιτικάντηδές σου Νεοέλληνα έχουν "δώσει" ολόκληρες "ζώνες" θάλασσας (Γκρίζες τις ονόμασαν) και πρόκειται να παραχωρήσουν και δικαιώματα επί του ορυκτού σου πλούτου...
Τέλος μια επίσκεψη στην Πόλη σου δίνει την ευκαιρία να συνομιλήσεις με Τούρκους, να ισοπεδώσεις τα παραμυθάκια τους περί "Οθωμανικού πολιτισμού" (όπως λέμε "ανθρωπιστικοί βομβαρδισμοί") και να τους δείξεις ότι ακόμα υπάρχουν Έλληνες που δεν ξεχνούν, αλλά διεκδικούν αυτά που τους ανήκουν πολιτικά, ιστορικά, πολιτισμικά και αν θέλετε ΚΑΙ οικονομικά...

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο ρε ΑΛΑΝΙΑ,
μακαρι να παραδειγματιστουν εστω και λιγο οι
''πολιτικοι'' μας