Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Ατύχημα "βαφτίζουν" τη στυγνή δολοφονία Γκούμα, οι Αλβανοί



Σε ατύχημα, για το οποίο ο ίδιος ευθύνεται, αποδίδουν το θάνατο του Αριστοτέλη Γκούμα, οι Αλβανοί! Αυτό αναφέρουν τουλάχιστον σχεδόν όλες οι αλβανικές εφημερίδες και το μπαράζ των δημοσιευμάτων προκάλεσε την αντίδραση του ΥΠΕΞ. Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις αναφορές στον ....αλβανικό τύπο, ότι έρευνα εμπειρογνωμόνων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «Ο Αριστοτέλης Γκούμας πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα που προκάλεσε ο ίδιος», απάντησε τα εξής:
«Στις 12 Αυγούστου 2010, ομάδα εθνικιστών καταδίωξε και δολοφόνησε τον ομογενή Αριστοτέλη Γκούμα επειδή μιλούσε ελληνικά. Το έγκλημά τους καταδικάστηκε από το σύνολο του πολιτικού κόσμου στην Αλβανία. Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Σ. Μπερίσα δήλωσε τότε ότι: «είναι μια απαίσια πράξη να δολοφονείται κάποιος που επιστρέφει σπίτι του. Είναι μια πράξη βάρβαρη». Ο τότε Αντιπρόεδρος της αλβανικής Κυβέρνησης Ι. Μέτα δήλωσε: «πιστεύω ότι η εισαγγελία και οι αρμόδιες αρχές θα διαλευκάνουν το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα και παράλληλα θα καταλογίσουν στους δράστες τη μέγιστη ευθύνη που προβλέπει ο νόμος».

 Εφόσον τα δημοσιεύματα μέρους του αλβανικού τύπου ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ότι δηλαδή το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων αποφαίνεται ότι επρόκειτο για ατύχημα με ευθύνη του θύματος, δημιουργείται έντονη ανησυχία και προβληματισμός, πώς μετά από εννέα μήνες μελέτης, αυτό το οποίο η αλβανική πολιτική και δικαστική εξουσία της Αλβανίας θεωρεί ως αποτρόπαιο έγκλημα, μεταβαπτίζεται σε ατύχημα. 

 

 
Θα παρακολουθήσουμε με μεγάλη προσοχή την εξέλιξη της δικαστικής διαδικασίας. Αναμένουμε από την Αλβανία, ως κράτος-μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης, και υποψήφια προς ένταξη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση να εγγυηθεί την ορθή και ταχεία απονομή δικαιοσύνης, που θα αποτελέσει και τη μοναδική έμπρακτη απάντηση στις εύλογες ανησυχίες της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας. Η Ελλάδα δεν έχει καμία διάθεση ανάμιξης στις διαδικασίες της αλβανικής δικαιοσύνης, αλλά διατηρεί όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά ως προς τις ενέργειές της στο μέλλον».

 
http://greeknation.blogspot.com/2011/04/blog-post_07.html

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βλέπετε τι ωραία κάνουν αυτοί τις δουλειές τους;; Εμείς γιατί δεν κάνουμε τα ίδια;; ""Ατυχήματα"" στην Ελλάδα γιατί δεν συμβαίνουν;;;;

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΜΙΛΕΤΕ ΟΛΟΙ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΝΤΑΚΙΑ ΚΑΡΓΙΟΛΗΔΕΣ. ΑΙΑΝΤΑΣ.